עוגת עקיצת הדבורה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה הכי מזכירה את ילדותנו, מתוקה וספוגית, בציפוי של שקדים או אגוזים קראנצ'ים, בפנים שכבת קרם שנטילי מענגת. הכי חשוב העוגה ללא שמרים והתפחה

עוגת עוקץ הדבורה או עקיצת הדבורה – במיוחד לראש השנה!  אחי רמי  המתגורר בנס ציונה הכי שמח לקבל את העוגה הזו, לפני כל אירוע משפחתי או ביקור הוא שואל אומר! האם יש עוקץ הדבורה!

הסיפור של עקיצת הדבורה התחיל לפני הרבה שנים, כמידי חג ושבת היינו ועדיין מתכנסים כולנו בביתה של אמא, היום זה אצל אחותי מרים! כל אחד מביא מפרי גנו מבישוליו ומעוגותיו. אני הכנתי את עקיצת הדבורה, רמי אחי התאהב בעוגה ומאז חובה עליי להכינה כאשר הוא מגיע.

חברים יקרים ואהובים♥ שתתחדש עליכם שנה טובה ומתוקה כדבש

 

עקיצת הדבורה חדש בלוג14

 

החומרים להכנת הטורט

עקיצת הדבורה חדש בלוג2

 

הקצפת החלבונים והוספת הסוכר
הוספת סוכר וניל והמשך הקצפה

עקיצת הדבורה חדש בלוג3

הוספת החלמונים וערבוב בתנועות עטיפה

הוספת קמח מנופה לסירוגין עם החלב והחמאה המומסים

עקיצת הדבורה חדש בלוג4

לערבב בתנועות עטיפה עדינות
לשמן תבנית מספר 26 ולמזוג את התערובת

העברת התערובת לתבנית אפיה
העוגה בתנור נאפת

עקיצת הדבורה חדש בלוג5

החומרים להכנת הציפוי:
אפשרי להשתמש בשמנת מתוקה ושקדים מולבנים פרוסים
או אפשרי להשתמש באגוזי מלך קצוצים עם שמנת חמוצה
לכל אחת מהאפשרויות להוסיף מרגרינה (או חמאה) סוכר ולערבב

המסת השמנת הסוכר והמרגרינה ( או החמאה )
להוסיף את השקדים המולבנים ולערבב
עד רתיחה ראשונית ולהסיר מהאש

עקיצת הדבורה חדש בלוג6

למרוח את תערובת השקדים עם הרוטב
לפזר באופן שווה על כל פני העוגה
להכניס לתנור חם אפשרי על מצב גריל ל 7-5 דקות
לא לעזוב את השטח להשגיח על העוגה

הציפוי נעשה מבריק וקריספי
להוציא מהתנור לקירור

עקיצת הדבורה חדש בלוג7

לחצות את העוגה – להניח חלק אחד על צלחת הגשה
חלק שני להניח על צלחת גדולה

הכנת הקצפת: שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג וניל להקציף
להקציף 1 שמנת מתוקה בכלי נקי ולהוסיף לתערובת הקרם בעדינות

 

מילוי העוגה בקצפת
אפשרי למלא  שק זילוף עם צנטר חלק או פרח
לזלף מסביב ולקבל צורה יפה

עקיצת הדבורה חדש בלוג8

להניח את החלק העליון של העוגה על הקצפת בעדינות רבה
להכניס למקרר להתייצבות

העוגה לאחר חיתוך

עקיצת הדבורה חדש בלוג1

 

הצעת הגשה

עקיצת הדבורה חדש בלוג13

 

 

מתכון להכנת עקיצת הדבורה

לחמם את התנור ל 180 מעלות

החומרים לטורט:

3/4 כוס חלב, 1/4 מרגרינה או 50 גר חמאה, לשים בסיר קטן ולהמיס על האש (אפשר במיקרוגל)

5 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח  מנופה

אופן ההכנה:
להפריד ביצים, את החלבונים (לבנים) להקציף ולהוסיף סוכר בשתיים שלוש פעמים,להוסיף את סוכר הוניל, להמשיך להקציף עד אשר מתקבל קצף יציב וגמיש, להפסיק את פעולת המערבל.
להוסיף את החלמונים לערבב בתנועות עטיפה ובעדינות.
להוסיף את הקמח ואת החלב לסירוגין בתנועות עטיפה, לבסוף לערבב עם מעט הקמח שנשאר, לא לערבב יותר מידי זה פוגם במרקם.

תבנית עגולה 26 ואם אין אז 24 לשמן את התבנית,למזוג את העיסה ולשטח.
להכניס לתנור ולאפות 45 דקות או עד אשר נועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים יבשים.

בזמן שהעוגה בתנור:
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
5 כפות סוכר
2 כפות מרגרינה
2 כפות שמנת חמוצה
לשים את הכל בסיר קטן על האש לערבב עד אשר ימס לכבות ולקרר.

ישנה אפשרות אחרת לציפוי:

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
5 כפות סוכר
50 גרם חמאה
100מ"ל שמנת מתוקה
לשים את הכל בסיר קטן על האש לערבב עד אשר ימס לכבות ולקרר.

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן לפחות 15 דקות .
למרוח את תערובת האגוזים על העוגה בעדינות.

לשים את התנור במצב גריל, להכניס את העוגה על רשת מתחת לגריל ל 7-8 דקות ולא יותר. או עד אשר האגוזים משחימים טיפה. לא לעזוב את התנור כל הזמן להשגיח, זה קורה מהר.
להוציא ולצנן.

למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

להקציף 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל) להוציא ולשים בצד.

באותה הקערה להקציף שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, לאחר מכן להוסיף את הקצפת שהשארנו בצד בתנועות עטיפה, הקרם יוצא הכי הכי טעים.
לחצות את העוגה ל 2 את החלק התחתון להחזיר לתבנית או לצלחת הגשה, למרוח את כל הקרם ולכסות עם החלק העליון טיפה להדק. להכניס למקרר לפחות לשעתיים.

ישנה אפשרות להכניס את הקרם לשק זילוף עם צנטר חלק או משונן ולזלף בתוך העוגה, מעל להניח את החלק העליון ולהכניס למקרר.

בברכת שנה טובה ומתוקה ♥

========================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

עקיצת הדבורה חדש בלוג9

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. חלק מהקמח שקע למטה זה לא נורא?

השאר תגובה

Scroll To Top