רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת סולת

עוגת סולת

עוגת סולת רכה וטעימה עם סירופ מתקתק המתאימה לימי החורף הקרים ולשבת בבוקר. הכי טעים ומתאים להכינה בט"ו בשבט

את עוגת הסולת המיתולוגית קיבלתי מרשל בן אבו, לפי השם אפשר לדעת שהיא בשלנית סופר ואופה מלידה. במקרה היא חמותה של בת דודתי.

לפני מספר שנים היינו באירוע של אחד מנכדיה, על השולחן הייתה עוגת סולת, טעמתי והחלטתי שזו עוגת הסולת הכי טעימה.  לכבוד ט"ו בשבט אני משתפת אתכם במתכון טעים ומנצח, חג פורח לכולם ♥

החומרים להכנת העוגה
ניפוי הקמח

הוספת הסולת לקמח
הוספת אבקת האפייה

ערבוב החומרים היבשים

הפרדת הביצים
הוספת סוכר וניל לחלמונים

הוספת הסוכר לחלמונים והקצפתם
החלמונים הוקצפו והוספתי גרירת תפוז

הקצפת החלבונים עם יתרת הסוכר
לחלמונים הוספתי שמן בזרם דק

הוספת ליקר תפוזים לחלמונים
התערובת עורבבה

הוספת הקמח, הסולת ואבקת האפייה לתערובת החלמונים
חשוב לבחוש היטב את כל התערובת

החלבונים הוקצפו עם יתרת הסוכר והתווספו לתערובת

מוסיפים את הקצף לבלילה ועוטפים בתנועות קיפול עדינות

התערובת נכנסת לתבנית משומנת
זו התבנית של התנור לפני האפייה

התערובת בתבנית לפני אפייה
הסירופ על האש

העוגה נאפת בתנור

העוגה הוצאה מהתנור ומיד יש למזוג את הסירופ עליה

הסירופ נמזג על כל פני העוגה
ומיד מפזרים את הקוקוס

העוגה מוכנה אפשר להכניס למקרר
העוגה נפרסה למעוינים אפשר לריבועים

מתכון לעוגת סולת                                                                                                                                                           

מצרכים:
1 כוס קמח
2 כוסות סולת
שקית וחצי אבקת אפיה
7 ביצים
1 כוס סוכר
גרירת תפוז מחצי תפוז
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
כפית ליקר תפוזים (לא חובה)

אופן ההכנה:
– מנפים ומערבבים את הקמח הסולת ואבקת האפייה לקערה.
– מפרידים את הביצים, לחלמונים (הצהובים) יש להוסיף 3/4 כוס סוכר, סוכר וניל וקליפת תפוז ולהקציף לקצף תפוח ובהיר.
– מוסיפים בזרם דק את השמן ואת ליקר התפוזים ומערבבים.
– מוסיפים לתערובת בהדרגה את היבשים: הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים. התערובת מעט קשה אבל אל דאגה זה בסדר.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים) עם יתרת הסוכר שנשאר לקצף יציב, מוסיפים מעט מהקצף לתערובת הסולת ומערבבים חזק, לאחר מכן את יתרת הקצף לעטוף בזהירות בתנועות מעטפת.
– משמנים תבנית של התנור הגדולה והעמוקה (ראו תמונה), משטחים את כל התערובת ומישרים.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אפיה של 35-40 דקות, אחרי חצי שעה יש לבדוק עם קיסם. אם הקיסם יצא יבש ונקי, להוציא מהתנור.
– כשהעוגה עדיין בתנור יש להכין את הסירופ.

מצרכים לסירופ:
2 וחצי כוסות מים
2 וחצי כוסות סוכר (כן ככה ממש לא פחות)
1 שקית וניל
מיץ מחצי לימון

– להביא את כל המצרכים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
– לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מיד יש להשקות אותה בסירופ.

לקישוט:
לפזר על העוגה פתיתי קוקוס.

העוגה טעימה נימוחה רכה רטובה, אין עליה תנסו ותווכחו.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. איזו עוגההההה ללקק את האצבעות 🙂 בכל העוגות שלך לא רק זו . תודה יהודית

  2. מתכון נהדר והסבר מפורט מאד
    כה לחי
    חג שמח

השאר תגובה

Scroll To Top