רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת סולת ותמרים בסירופ

עוגת סולת ותמרים בסירופ

עוגת סולת עם תמרים וסירופ משגע, ההכנה בקערה אחת ועם כפות הידיים! מתכון קל וטעים לכבוד פורים

לכבוד פורים הקרב אלינו ובא♥  הכנתי לכבודכם עוגה שמזכירה לנו את הבית של אמא ואבא , בזמן משלוח המנות חובה היה לשלוח גם את דברי המתיקה הטובים האלה, כמו הבקלאווה , הקראפיץ (עוד אספר לכם עליו)וגם את הנרגיל (ממתק קוקוס), והטחינה עם הדבש שאבא היה מכין במגש עגול וגדול! בפרסית זה נקרא חורמה והארדה – זאת אומרת תמרים וקמח. אני הכנתי את הגרסה בשינוי עם סולת, העוגה מתוקה טעימה לחה ופירורית, כדאי להכינה  והכי חשוב כדאי ומותר לאכול ממנה.

חברים יקרים♥ מאחלת לכולם סופ"ש נעים חמים וטעים.

 

החומרים להכנת לעוגה
התמרים והשמן בסיר לחימום וריכוך

התמרים והשמן מתרככים על האש
בקערה גדולה מכניסים את הסולת

 

מוסיפים את אבקת האפייה
מוסיפים את הסוכר

מערבבים קלות
עושים גומה ומכניסים את התמרים והשמן

 

מוסיפים את הקינמון
מוסיפים את הציפורן

מוסיפים את המלח
מערבבים עם הידיים לכדי פירורים

 

התערובת לאחר ערבוב
הוספת המים וערבוב תוך כדי לישה

התערובת נראית כך לאחר ערבוב
תבנית משומנת והתערובת הוכנסה לתוכה

 

לשטח את התערובת עם כף היד
לסמן עם סכין למעויינים

על כל מעוין להניח שקד מולבן
העוגה מוכנה לאפייה

 

הכנת הסירופ מים וסוכר על האש
לאחר סגירת האש הוספת מי זהר

העוגה בתנור                                                                   לאחר האפייה

 

לסמן שוב לעומק עם סכין
לצקת את הסירופ על כל העוגה

העוגה מוכנה לחיתוך
לאחר חיתוך

 

צורת הגשה לכבוד פורים- קישוט עם נייר צלופן ופרח צבעוני

 

 

חג פורים שמח

מתכון לעוגת סולת ותמרים

החומרים לעוגה:

חצי חבילה של תמרים בוואקום (ראה תמונה)
כוס ורבע שמן
1 קילו סולת
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
כוס וחצי מים רגילים
1 כף קינמון
קמצוץ ציפורן ( לא חובה )
קורט מלח

שקדים קלופים לקישוט

החומרים לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
טיפת מי זהר (לא חובה)

אופן הכנת העוגה:

לתוך סיר מכניסים את התמרים (לפורר מעט) ואת השמן , מחממים דקה שתיים עד אשר התערובת חמימה ומתרככת מעט, לכבות את הגז.

בקערה גדולה מכניסים את הסולת אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
יוצרים גומה בקערת הסולת, ויוצקים את התמרים עם השמן לגומה , מוסיפים קינמון, ציפורן וקורט מלח ומערבבים היטב את התערובת , צריכה להתקבל תערובת פירורית.

מוסיפים את המים ומערבבים לתערובת אחידה עם מרקם של חול רטוב (מרגישים את גושי התמרים , זה בסדר).

לוקחים תבנית גדולה  של התנור, משמנים את התבנית ומשטחים את התערובת, יש ליישר עם כפות הידיים לאחידות.

לסמן עם סכין מעויינים, אפשרות לקשט כל מעויין עם שקד קלוף.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 40 דקות, העוגה יוצאת שחומה ויפה(ראה תמונות) ובמגע של אצבע היא מוצקה ויבשה.

הכנת הסירופ:
בסיר קטן על אש קטנה מבשלים את הסוכר והמים, לאחר שהסוכר נמס יש להביא לרתיחה ולבשל עוד כ 10 דקות על אש קטנה לקבלת סמיכות. להוריד מהאש, מי שאוהב זה הזמן להוסיף את המי זהר.

להוציא את העוגה מהתנור,  לסמן שוב עד הסוף את המעוינים, ליצוק את סירופ הסוכר באופן שווה על כל העוגה החמה.

יש לצנן את העוגה לפני חיתוך והגשה .
להכניס את העוגה למקרר ולכסות עם רדיד אלומניום.

חג פורים שמח מלא באור ואהבה.

==========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.

DSCN4974

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. אלגאוי ז'וסלין

    היי יהודית יקרה.
    בתמרים בוואקום יש חתיכות שלא לאכילה האם כאשר זה יהיה על האש אפשר יהיה להסיר אותם? בגלל זה כשאני עושה מעמול עם תמרים אני קונה ממרח תמרים למרות שתמרים בוואקום טעים יותר.
    יש לך פטנט איך להסיר החתיכות האלה.
    חג פורים שמח לך ומשפחתך.
    תודה על המתכונים אלופה❤

    • היי ז'וסלין, סליחה על האיחור במתן תשובתי. כאשר אני מרככת את התמרים בסיר על האש, ניתן להסיר את החתיכות הקשות בקלות, נכון בוואקום התמרים יותר טעימים.

השאר תגובה

Scroll To Top