רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת סברינה משפחתית

עוגת סברינה משפחתית

עוגת סברינה משפחתית בלי שמרים, עם סירופ רום אדום מתקתק של פעם. מתכון של שושי חדש האלופה

כשדודי שלי היה פיצפון  ( בגן טרום חובה ) לא היה לי מי שיחזיר אותו מהגן. לאחר חיפושים מצאתי את שושי חדש שהייתה גם שכנה שלנו, אשה מקסימה חמה לבבית אוהבת ומסורה.

אני חייבת לציין, שושי היא בשלנית ואופה ברמות שלא יתואר. כשהיינו קטנים אבא שלי היה קונה לנו מאפים ועוגות אצל דוד שלה מקונדיטורית זיסו שהיתה נמצאת בכפר.

את מתכון הסברינה נתנה לי שושי והוא מלווה אותי כבר שנים רבות. אני חושבת שאין קוראת שנכנסה לבלוג שלי ולא הכינה את הסברינה הטעימה הזו, כן עם הרום האדוםםםםם.

שושי יקרה! תודה על מתכון נפלא♥

הקצפת החלבונים עם הסוכר והוניל

 

הוספת החלמונים לתערובת הקצף

 

הוספת הקמח ואבקת האפייה ולסירוגין את האשל

הוספת הרום לתערובת

העוגה לפני האפייה

העוגה לאחר האפייה  – מיד לשפוך שתי כוסות מים

להשקות בסירופ

מריחת הקצפת על העוגה וזילוף

מתכון לסברינה משפחתית:

 

 

חומרים לסברינה:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 מיכלי אשל (יוגורט או שמנת חמוצה)
350 גרם קמח תופח (1 שקית קמח אוסם קטנה)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
1/2 בקבוק תמצית רום (בקבוק קטן)

לאחר האפיה:2 כוסות מים מהברז לשפוך על העוגה בעודה חמה.

סירופ:
2 כוסות מים
כוס וחצי סוכר(מי שרוצה להפחית מהסוכר יכול)
1/2 בקבוק תמצית רום(בקבוק קטן)ראו תמונה

קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים(לבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב, להוסיף את החלמונים (צהובים )בזרם דק ולקפל לקצף הביצים, לערבב את הקמח עם אבקת האפיה ולהוסיף לתערובת ,להוסיף את האשל ולקפל, להוסיף את הרום
ולבסוף את הקמח הנותר.
לשמן תבנית אפיה מרובעת (אפשר בתבנית אלומניום חד פעמית מרובעת ראו תמונה)
לשים את התבנית אלומיניום בתוך תבנית תנור רגילה לשמור על יציבות העוגה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , לאפיה של 35 דקות(לנעוץ קיסם במרכז אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב -2 -כוסות מים רגילים מהברז ולצנן(כן לא לדאוג זה בסדר).

הכנת הסירופ:
בקלחת יש להכניס 2 כוסות מים וכוס וחצי סוכר, ואת הרום שנשאר חצי בקבוק
לבשל על האש ולאחר שרותח להסיר מהאש, לאחר שהעוגה הצטננה מעט להרטיב עם הסירופ הטעים והמתוק(זאת סברינה ,אין מה לעשות מתוקה) . לא לחסוך בסירופ לשפוך את הכל על העוגה, לצנן בנתיים במקרר.

הכנת הקצפת:
במיקסר עם מקצף להכניס את 2 מיכלי השמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, להקציף לקרם יציב.

למרוח את הקצפת על העוגה, אפשר לשמור מעט מהקצפת להכניס לשק זילוף עם מזלף פרח ולקשט, ומעל להניח את הדובדבן האדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.

בהצלחה לכולם, תכינו ותשתפו אותי ,כיף יהיה לי לשמוע את דעתכם והאם אהבתם.

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top