עוגת מיץ תפוזים | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית שמזכירה את הילדות. רכה (בזכות שימוש בשמן), גבוהה ובעיקר מאוד טעימה

עוגת מיץ תפוזים אולטימטיבית ונוסטלגית, כן זו עוגת התפוזים של אחותי ריקי , ראו כמה שהיא יפה וגבוהה. סוד ההצלחה טמון בהוראות ההכנה.

טוב את אחותי ריקי כולכם כבר מכירים מפוסטים קודמים שלי, מה רציתי לספר לכם! אה, כן את העוגה הזו כולם בלי יוצא מהכלל משבחים. תשאלו למה, בגלל גובהה הרב. בדרך כלל אני מכינה אותה כאשר דודי או עדי מבקשים או לקראת חגי תשרי. היא מתאימה בדיוק לזמנים האלה.

אני מאחלת לכולם שנה טובה חג שמח בריאות נחת ואושר.

החומרים להכנת העוגה
מפרידים את הביצים
מקציפים את החלבונים כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר

מוסיפים את הסוכר וניל
הקצף נראה כך יציב וגמיש
הוספת גרידת התפוז לחלמונים

הוספת החלמונים לתערובת הקצף
לערבב בתנועות עטיפה עדינות

לאחר הבלעת החלמונים
הוספת חצי מכמות הקמח

לסירוגין עם השמן ועם מיץ התפוזים

הוספת חצי כוס קוקוס
הוספת יתרת מיץ התפוזים

לבסוף להוסיף את שארית הקמח ולערבב בתנועות עטיפה
לשמן ולקמח תבנית עם חור

למזוג את כל התערובת לתבנית
לדאוג שהתערובת שווה בכל התבנית

לפני הכנסה לתנור ובזמן האפיה

לאחר הוצאה מהתנור יש לקרר, לקחת סכין ולהעביר בין הדפנות
להפוך את העוגה על צלחת הגשה

אפשר לבזוק אבקת סוכר על פני העוגה

העוגה לאחר חיתוך

בהצלחה ובתאבון לכולם

מתכון להכנת עוגת מיץ תפוזים

החומרים:
7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס פתיתי קוקוס
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
כפית גרידת תפוז
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מכניסים את החלבונים (לבנים) מתחילים להקציף, כאשר נוצר מעט קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
לחלמונים (צהובים) להוסיף את גרידת התפוז ולערבב. להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות. להוסיף את השמן ולערבב בעדינות עד להטמעה. להוסיף את הקמח ואת הקוקוס לסירוגין עם מיץ התפוזים, לערבב בתנועות עטיפה.
לשמן ולקמח תבנית סיר פלא או תבנית עם חור.
למזוג את כל התערובת לתבנית ולשטח בצורה שווה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. זמן אפיה 50-60 דקות. או אם קיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.
לקישוט: אפשר לבזוק אבקת סוכר.
===================================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. יהודית שלום ולילה טוב. בעוגת תפוזים שפרסמת הרב יש קוקוס. מאחר ואני רגישה לקוקוס האם אפשר לשים משהו אחר במקום?
    אודה לך על תשובה.

  2. היי, אם את רגישה לקוקוס ניתן להשתמש בשקדים מולבנים טחונים, ניתן לקנות בחנויות המתמחות בדברי אפיה.

  3. יהודית שלום,
    האם ניתן להמיר חצי כוס שמן ברסק תפוחים?
    אם כן אשמח לדעת מה היחס.
    תודה
    שושי

  4. לאיזו גודל של תבנית עם חור המתכון מתאים ?

  5. היי יהודית קודם כל הכנתי פעם אחת ויצא מדהים!!! התמונות מושקעות וממחישות מעולה ובזכות זה אפשר להגיד שהצלחתי חחח. אבל רציתי לדעת פחדתי לערבב את שתי הבלילות יותר מדי בגלל שפחדתי שהחלבונים יישברו ואז העגה לא תעלה ותיפול אז נשארו גושים לבנים של החלבון. מה יכול לקרות? זה נורא?

  6. היי יהודית רציתי לשאול. תמיד נשארים לי גושים של הקמת חלבונים כי הם לא מתערבבים עד הסוף כשאני מערבבת בתנועותעטיפה. אני לא מערבבת הרבה כי אמרו לי שאם מערבבים יותר מדי זה יגרום לעוגה לצנוח.אז מה לעשות?

    • היי אופק, אני מקווה שבסופו של דבר העוגה יצאה לך טעימה, בקשר לקצף של החלבונים, אם לא תקציפי את החלבונים לקצף קשה יהיה
      לך יותר קל להטמיע את הקצף בתערובת הקמח, אבל מצד שני שהקצף לא יהיה נוזלי, יש להקציף ליציבות וזהו. סליחה על האיחור במתן תשובתי

השאר תגובה

Scroll To Top