רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מייפל

עוגת מייפל

עוגת מייפל ואגוזי מלך נדירה בטעמה, גבוהה וחגיגית, מתאימה לחגי תשרי ולכל עונות השנה

עוגה מאוד ישנה ונוסטלגית! קלילה וטעימה המתאימה לכל ימות השנה, מתאימה לבוקר ולערב ולשבתות וחגים. בפעם הראשונה שאכלתי את עוגת המייפל זה היה אצל אחותי ריקי, כבר סיפרתי לכם על אחותי ריקי נכון? "ריקי ידי זהב". עם המתכונים הנהדרים שלה.
במיוחד אהבתי את הנגיעה של הקינמון והמייפל שעושים את העוגה למנצחת. חייבת לציין שהעוגה חלבית. מי שרוצה יכול להמיר את השמנת חמוצה בקרם חלב קוקוס שהוא פרווה.

אשמח לדעת אם הכנתם או אהבתם את המתכון.

מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה! אני שאוהבת אתכם♥

 

 

החומרים להכנת העוגה
הקצפת הביצים השלמות עם הסוכר

הביצים מתחילות לתפוח
תראו כמה שהתפיחה יפה

להוסיף את הסוכר וניל ולהקציף עוד חצי דקה
הקצף יפה תפוח ובהיר

לסנן את הקמח מעל
ולסירוגין יש להבליע גם את השמנת החמוצה בתערובת

להמשיך לערבב בתנועות עטיפה
להוסיף את השמן בזרזיפים

התערובת לאחר ערבוב והטמעה מוכנה להימזג

  לשמן ולקמח תבנית סיר פלא ולהעביר את כל התערובת ולשטח

לפזר מעל קינמון

לקצוץ גס את אגוזי המלך

לפזר מעל הקינמון את אגוזי המלך
התבנית מוכנה להכנס לתנור

להוציא מהתנור לאחר האפייה ולקרר בטמפרטורת החדר כ- 7 דקות
לאחר מכן ניתן לשחרר את העוגה מהתבנית

יש למזוג מעל את רוטב המייפל אבל בעדינות
לאחר שהרוטב כיסה את פני העוגה

הצעת הגשה – העוגה מוכנה לפריסה


העוגה נפרסה ונטרפה מיד- ראיתם את פירורי הזהב מסביב – את אלה אני אוהבת לאכול

 

 

 

מתכון להכנת עוגת מייפל
 
החומרים לעוגה:
 
5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
1 מיכל שמנת חמוצה
3/4 כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח מנופה
לקישוט: 
2 כפות של קינמון
חופן של אגוזי מלך קצוצים
רוטב מייפל למזיגה מעל העוגה כ- 5 כפות
סיר פלא לאפיה – או 2 תבניות אינגליש קייק
תנור מחומם מראש ל 180 מעלות
אופן ההכנה: 
במערבל חשמלי מכניסים את הביצים השלמות והסוכר ומתחילים להקציף, ההקצפה תימשך כ- 8-10 דקות עד אשר הקצף תפוח ובהיר.
יש להוסיף את הסוכר וניל ולהמשיך להקציף כדקה.
 להמשיך באופן ידני להוסיף את הקמח המנופה ולסירוגין את השמנת החמוצה
לאחר ההטמעה יש להוסיף את השמן בזרם דק לערבב קלות.
לשמן ולקמח את תבנית האפייה ולמזוג את כל התערובת ולשטח.
באמצע העוגה יש לפזר מעט את הקינמון ומעל את אגוזי המלך הקצוצים.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות.
משך האפייה כ- 40-45 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא
עם פירורים לחים.
יש להוציא את העוגה ולהניחה לקירור בטמפרטורת החדר כ – 5-7 דקות
ולאחר מכן לזרזף את המייפל על פני העוגה.
ב ת א ב ו ן – העוגה מדהימה ביופיה ובטעמה.
========================================================
 קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥
dscn7998

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

השאר תגובה

Scroll To Top