רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מוצרט בסגנון שלי

עוגת מוצרט בסגנון שלי

עוגת מוצרט בסגנון שלי – עם 5 שכבות של עונג צרוף! תכינו כי כולם ישמחו לטעום

עוגת מוצארט הנקראת על שמו של המלחין הידוע. עוגה שלפי כל הדעות! היא חגיגית טעימה ומענגת.

פעם בחודשיים או שלושה אני נפגשת עם החברים מהכיתה שלי, כן מהכיתה אומנם עברו כך וכך שנים, ולפני 6 שנים עשינו מפגש יובל בבית הספר בו למדנו. יום בהיר אחד אחד פונה אלי ניסים לוי ואומר יהודית תראי! אנחנו כבר בני  50 ורציתי שנארגן פגישת מחזור, אני הייתי טרודה במיליון דברים,כולל זה שפרשתי בגיל שלא מתאים לפרישה 48 ועוד כהנה וכהנה דברים.ניסים לא התייאש ופנה אלי שוב, בלית ברירה הסכמתי.

שלא תחשבו שזה מבצע קל! מבצע צבאי לוגיסטי זה להביא 120 תלמידים (היום מבוגרים) חלקם מעבר לים, חלקם לא ידוע עליהם כלום. בקיצור הצטרפו לחבורת החיפושים אסתר פרל, דליה פרידמן ,ציפי פוליטי ,חיים שחר ,רייצ'ל ,ביאנקה, אורנה כהן, עליזה איטח סימי קריאף, יואלה לוי , יפה סואד, יפה בהלול.

אני מקווה שלא שכחתי אף אחד, השמות שציינתי הם שמות הנעורים שלנו, בקיצור חצי שנה עשינו ימים כלילות,מפגשים בבתים של המארגנים ומצאנו 120 תלמידים שהגיעו ברוב שמחה והדר לפגישת המחזור שהיתה איך לומר! מרגשת משמחת עוצמתית חוויתית, מנהלת בית הספר רבקה שרגיל שהיתה גם המחנכת של אחת הכיתות נתנה לנו לערוך את המפגש בבית הספר.  ארגנו קייטרינג , חבורת זמר עם התלמידים שתמיד זכו בפסטיבלים. צלם, נאומים , פרח לכל מורה שהגיע (הם הגיעו אפילו עם המטפלת הפיליפינית).אנשים לא עזבו את רחבת בית הספר עד  3 לפנות בוקר, ולאחר כן המשיכו את המפגש בחוף הים.

אני כמובן לא ישנתי כל הלילה, בבוקר מבול של טלפונים מכולם שביקשו להגיד תודה  שעשינו להם את השנה ובכלל על המפגש המחודש. התודה הגדולה היא ליוזם ניסים לוי שמשך אותנו ולא הרפה.

רציתי להגיד שאנחנו המארגנים נפגשים פעם בחודשיים בקניון חיפה בקפה גרג, מזמינים טונות של סלטים

ולבסוף שולחים אותי ואומרים, יהודית לכי לבדוק בקינוחים מה יש להם! כמובן שאחת הבחירות שלי היא המוצארט

הטעימה.

בכיף רשמתי לכם את המתכון בסגנון שלי.

 

הכנת המרנג – חלבונים וסוכר מוקצפים
הוספת אבקת סוכר וערבוב ידני

לקפל את אבקת הסוכר בקצף המרנג
להוסיף אגוזי מלך טחונים ולערבב בתנועות עטיפה

להכין רינג ומתחתיו נייר אפיה
לשטח את קצף המרנג בתוך תבנית הרינג

עם פלטה או כף לשטח באופן שווה
אפשר למשוך את הרינג בעדינות ולאפות

חומרים לתחתית של טורט (דף דק)
להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף את החלמונים

לערבב ולהוסיף את הקמח המנופה בתנועות עטיפה
להוסיף את השמן בעדינות ולערבב

למזוג את התערובת לרינג כשמתחתיו נייר אפיה
לשטח את כל התערובת באופן שווה

הטורט באפיה  – לאחר האפיה וקרור יש לשחרר מהרינג ולקלף את הנייר

החומרים להכנת המוסים
הכנת מוס שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן

הכנת התבנית להרכבת העוגה
הרטבת הטורט בסירופ סוכר

מוסיפים חצי מיכל שמנת לגנאש הלבן שהיה במקרר ומקציפים לקרם
הקרם מוכן ונמרח על הטורט

את המרנג האפוי להניח מעל המוס הלבן
מוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה לגנאש המריר שהיה במקרר ומקציפים

לשטח את המוס שוקולד מריר מעל המרנג ולהכניס למקפיא
לשחרור הרינג להעביר מטלית רטובה במים רותחים

הכנת הגנאש לציפוי העוגה
למזוג את הגנאש מעל העוגה שהוצאה מהמקפיא

לטלטל את התבנית עד כדי כיסוי כל השטח בקרם

 

הרינג הוסר סופית ועכשיו אפשר לקשט בתלתלי שוקולד

 

DSCN7952

מתכון להכנת עוגת מוצארט
חומרים להכנת המרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר
50 גרם אבקת סוכר (חצי חבילה)
30 גרם אגוזי מלך טחונים
ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומתחילים להקציף בדרגה בינונית,בהדרגה מוסיפים את הסוכר עד אשר מתקבל קצף חזק ומבריק, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים בתנועות עטיפה, מוסיפים את האגוזים הטחונים ועוטפים בקצף.
1 יש אפשרות להניח נייר אפיה על תבנית גדולה מעליה רינג מספר 26 ולמרוח את המרנג בתחתית.
2 יש אפשרות לסמן עיגול על נייר האפיה ולזלף את הקצף או למרוח בשיטת העיגול.
להכניס  את המרנג לתנור לשעתיים על 110 מעלות חום.
 התחתית תהיה קשה ויציבה לאחר האפייה.
חומרים להכנת התחתית טורט:
2 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדים לחלבון וחלמון
2 כפות סוכר
2 כפות קמח
2 כפות שמן (אפשר 1 כף)
ההכנה:
 
להפריד את הביצים,להקציף את החלבונים(הלבנים) להוסיף בהדרגה את הסוכר עד אשר נעשה קצף גמיש
להוסיף את החלמונים ולערבב בתנועות עטיפה.
להוסיף את הקמח ולעטוף עד אשר הקמח נבלע, להוסיף את השמן ולערבב בעדינות בתנועות עטיפה.
לשמן תבנית 26 עגולה ולשטח את תערובת הטורט.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 10-12 דקות הטורט יזהיב.
לצנן את הטורט ואת המרנג.
מוס קרם שוקולד מריר – מוס קרם שוקולד לבן:
 
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד לבן
2 שמנת מתוקה להקצפה
ההכנה:
 
לקחת 2 קערות ולשים כל שוקולד בנפרד שבור לחתיכות, להביא לסף רתיחה 1 שמנת מתוקה
לחלק את השמנת בין שתי הקערות להמתין חצי דקה ולערבב, לצנן במקרר לילה.
למחרת להוציא את הקערות , לכל אחת מהן להוסיף  חצי מיכל שמנת מתוקה ולהקציף לקרם עדין.
סירופ סוכר:
 
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים
להרתיח ולקרר מעט
הרכבת העוגה:
 
לקחת תבנית עגולה טיפה יותר גדולה מקוטר הטורט, להכניס את הטורט ולהשקות מעט עם סירופ סוכר, למרוח את הקרם מוס שוקולד לבן ולשטח, לשים מעל את המרנג ללחוץ מעט ולקבע,למרוח מעל המרנג את קרם המוס שוקולד מריר ולשטח יפה.להכניס את העוגה מכוסה לפריזר לפחות לשעתיים.
קרם ציפוי גנאש:
 
100 גרם שוקולד מריר או חלב
חצי מיכל שמנת מתוקה
בקערה להכניס את השוקולד השבור, להביא את השמנת לסף רתיחה, לשפוך מעל השוקולד,לחכות חצי דקה ולערבב עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק.
להוציא את העוגה מהמקפיא למזוג את השוקולד גנאש  בעדינות  מעל העוגה ולטלטל מסביב עד אשר הוא יכסה את כל שטח העוגה,אפשר לקשט בתלתלי שוקולד.
הכנתי את העוגה ליום ההולדת של בעלי היקר.
 
תהנו מעוגה חגיגית וטעימה.
===================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

DSCN7960

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

13 תגובות

  1. אליהו יהודית

    האם אפשר להכין את העוגה כמה ימים לפניי חג

  2. שלום,היכנתי המירנג אתמול ואפיתי אותו עם הרינג שעתיים נוצר לי השטח קשה אבל מתחת דביק ובירורים עכשיו החזרתי אותו לתנור על חום 210 רק מתחת..האם זה בסדר??

  3. היי נראה מעולה! האם אפשר להכין בגרסא כשרה לפסח? במה להחליף את הקמח?
    תודה!

    • היי עדי, זה רעיון נפלא להכין את העוגה לפסח, לשכבת הטורט במקום קמח רגיל, תוסיפי קמח תופח של אוסם ( לא חלילה הקמח החדש שיצא השנה, קמח שמרים ללא גלוטן, הוא לא מתאים לאלה שאלרגים לפול, יש להיזהר מהקמח). בברכת חג פסח כשר ושמח

  4. הי . האם אפשר להכין את העוגה עם שמנת פרווה?לסיום הסדר כמובן. תודה~

  5. היי נראה ממש כיף להכנה האם במקום אגוזים יכולה לשים קוקוס כי בעלי מאוד אוהב קוקוס וחשבתי לנסות אולי לשלב גם קוקוס וגם אגוזים?

  6. שלום וברכה,
    מאוד אהבתי את המתכון אבל אני צריכה גרסת פרווה למתכון, במה ניתן להחליף את השוקולד הלבן? ואיך אפשר לצמצם את כמות הסוכר כדי שלא תצא מאוד מתוקה?

    • היי אורית, היום ניתן כבר למצוא שוקולד לבן פרווה בכל החנויות המתמחות במוצרי אפיה. את יכולה להוריד מכמות הסוכר בסירופ, כמו כן בהכנת שכבת הטורט תורידי כף אחת.

השאר תגובה

Scroll To Top