רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד מפוארת וחגיגית, כזו שלא תרצו להפסיק ליישר. המחמאות יגיעו במהרה

את עוגת המוס שוקולד, הטעימה השוקולדית והנימוחה פרסמתי בפעם הראשונה כאשר פתחתי דף בפייסבוק, פורסם ע"י אתר מנטקה שיש תחרות " העוגה לשבת" ואז החלטתי להצטרף לתחרות ולהכין את עוגת מוס השוקולד.

כמובן שהתחרות הייתה נהדרת ובשבילי טבילת האש הראשונה בפייסבוק, המתמודדות היו מקסימות וכן השופטים ובראשם הקונדיטור דודו אוטמזגין. תודה לליאת נקר מנהלת אתר מנטקה.

מאז לא מפסיקה להכין את העוגה החגיגית והטעימה הזו, גם לכם זה יקרה! אחרי הפעם הראשונה תתמכרו לעוגה.

חברים יקרים♥ לקראת שבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה טעימה, עוגה שתיכנס למחברת המתכונים שלכם לתמיד. מאחלת לכם סופ"ש מקסים ושוקולדי

 IMG_2587

 

 

הכנת המוס -המסת השוקולד והוספת הרום

 

הוספת החלמונים וערבוב התערובת

הקצפת שמנת מתוקה לחוזק בינוני עד רך
הוספת הקצפת לתערובת השוקולד בשתי פעימות

המוס כמעט מוכן

המוס מוכן לאחר הטמעה

המוס נמזג מעל תחתית הבראוניס

הוכנס שקף לתבנית

המוס נמזג על תחתית הבראוניס

העוגה מוצגת לראווה בתחרות של אתר מנטקה

העוגה לאחר שנפרסה

2

מתכון לעוגת מוס שוקולד הכי טובה שיש


החומרים לתחתית הבראוניס:
250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
2 כפות אבקת נס קפה
1/4 כוס מים חמים
6 ביצים
כוס סוכר
4 שקיקי סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
-בקערת זכוכית על בן מארי ( אדים ) להמיס את השוקולד עם החמאה ( ישנה אפשרות להמיס במיקרוגל )
-בקערה קטנה לשים 2 כפות נס קפה עם מים חמים לערבב ולהוסיף לתערובת השוקולד המומס ולבחוש.
-להפריד את הביצים לחלמונים (צהובים) להוסיף כוס סוכר ו-4 שקיות סוכר וניל, לטרוף עד אשר נוצר קרם תפוח, להוסיף לתערובת השוקולד ולערבב.
-לסנן קורנפלור ואבקת אפייה מעל התערובת לערבב בעדינות.
-להקציף את החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה אל תערובת השוקולד.
-לשמן תבנית עגולה מס' 26 ולמזוג את תערובת השוקולד לתוכה, לאפות בתנור שחומם מראש על- 180 מעלות למשך 40 דקות. לנעוץ קיסם בעוגה, הקיסם יצא מעט לח.
-לקרר את העוגה ולשים ללילה במקרר( או לכמה שעות ).

החומרים למוס:
250 גר' שוקולד
4חלמונים
2 מיכלי שמנת מתוקה
מעט רום

אופן ההכנה:
-להמיס את השוקולד על בן מארי.
-להוסיף את החלמונים קצת רום ושתי כפות שמנת מתוקה ולערבב.( ניתן לחמם מעט את השמנת מתוקה ולהוסיף לחלמונים ולטרוף מיד, למנוע חלמון חי)
-להקציף את השמנת מתוקה לערבב בתנועות עטיפה עם השוקולד ואת כל התערובת הזו למזוג מעל תחתית הבראוניס האפויה.( ניתן לפני מזיגת המוס להניח שקף מסביב לדפנות העוגה). לקרר לפחות 4 שעות.

לקישוט: אפשרות 1
2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפים עם שתי כפות אינסטנט פודינג וניל ולזלף מעל העוגה.

אפשרות 2

אפשר לגרד מעל שוקולד מריר או להמיס מעט שוקולד ולזלף מעל.

 

IMG_2578

תכינו כבר לשבת הקרבה – כולם יחמיאו לכם

IMG_2583

 

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. היי , הכנתי את העוגה אך יצאה יותר נמוכה , למה ?

השאר תגובה

Scroll To Top