רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / עוגת טירמיסו בסגנון שלי

עוגת טירמיסו בסגנון שלי

עוגת טירמיסו מיוחדת על בסיס של טורט וניל, רוטב קפה וקרם מסקרפונה משגע, עם מרכיב סודי של גנאש מריר מוקצף.

חג שבועות תמיד מצטייר בהפעם החלטתי להכין לשבועות עוגת טירמיסו מיוחדת! הבסיס לעוגה יהיה עם טורט וניל רך וטעים, העוגה הושקתה עם אספרסו ובנגיעות של ליקר קפה, מילוי הטורט בגבינת המסקרפונה החדשה של תנובה הפתיעה אותי בטעמה ובמרקמה.

רק שתדע שבזמן שאני רושמת את המתכון בבלוג ומעלה תמונות פינטזתי על העוגה ולא יכולתי להתאפק! חתכתי לי לעדי ולאחייניתי אור פרוסה והתענגנו יחד..

העוגה יצאה לי מושלמת.


חג שבועות מצטייר בעיניי במפה לבנה צחורה, בכלים נאים ובמפיות ססגוניות בשלל צבעים. כמובן לא מוותרת על השיבולים שהם מסמלי החג.

מאחלת לכם חג שבועות שמח וטעים. ממני שאוהבת אתכם♥♥♥

 

 

 

 

 

 

החומרים להכנת הטורט

 

הכנת הטורט

 

הכנת קרם מסקרפונה וקרם גנאש מוקצף

 

זילוף הקרם על פני העוגה

 

 

 

 

 

 

מתכון להכנת טירמיסו בסגנון שלי

החומרים לטורט:

4 ביצים שלמות

חצי כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כף לימון

1 כף שמן

חצי כוס קמח תופח מנופה

אופן הכנת הטורט:

במיקסר עם מקצף, מכניסים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל, מקציפים במהירות גבוהה  בערך כ 6 דקות, מתקבל קצף תפוח ובהיר.

להמשיך להקציף ובהדרגה להוסיף את השמן בזרם דק .

את הקמח יש לנפות מעל קצף הביצים ולהבליע בתנועות עטיפה ולסירוגין להוסיף את מיץ הלימון.

לשמן תבנית מספר 26  ולרפד את התחתית בנייר אפיה (יש אפשרות להשאיר את העוגה באותה התבנית ואז אין צורך בנייר אפיה, רק לשמן את התחתית).

להעביר את התערובת המוכנה לתבנית, לשטח בצורה שווה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן האפייה 25-30 דקות, או לחלופין קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. יש לצנן את העוגה.

רוטב אספרסו חזק:

מכינים כוס אספרסו גדולה – או לחלופין שמים בכוס 3 כפות אבקת קפה נמס, 2 כפות סוכר, מים רותחים כמחצית הכוס, לערבב היטב .

להוסיף לרוטב מעט ליקר קפה או ליקר שוקולד.

לחצות את העוגה לשתיים להניח את החלק הראשון בצלחת הגשה, להרטיב את החלק התחתון עם הקפה.

חומרים להכנת גנאש מוקצף:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

בקערה להניח את השוקולד. להביא 3/4 מכמות השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג על השוקולד, לחכות דקה ולטרוף, נקבל תערובת שוקולד מבריקה.לקרר מעט ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר ל 4 שעות.
להוסיף את יתרת השמנת המתוקה ולהקציף בעדינות. להכניס לשק זילוף.

 

החומרים להכנת קרם מסקרפונה:

למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה קרה
1 גבינת מסקרפונה 250 גרם של תנובה
1 גבינה לבנה 5%
חצי כוס חלב
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
5 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:
 לקערת מערבל חשמלי יש להכניס את 2 מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל. להקציף לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה, להפסיק מיד את פעולת המערבל.
בקערה בינונית להכניס את גבינת המסקרפונה, את הגבינה הלבנה 5%, להוסיף את אבקת הסוכר וכפית תמצית וניל. לערבב את התערובת שלא יהיו גושים, להוסיף את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה ולקפל.

להכניס את קרם הגבינה לשק זילוף.

רוטב אספרסו חזק:

מכינים כוס אספרסו גדולה – או לחלופין שמים בכוס 3 כפות אבקת קפה נמס, 2 כפות סוכר, מים רותחים כמחצית הכוס, לערבב היטב .

להוסיף לרוטב מעט ליקר קפה או ליקר שוקולד.

לחצות את העוגה לשתיים להניח את החלק הראשון בצלחת הגשה, להרטיב את החלק התחתון עם הקפה.

לזלף מסביב במעגלים עם קרם הגבינה, לזלף במעגל אחד עם קרם הגנאש המוקצף.

להניח מעל הקרם את החלק השני של הטורט, להרטיב עם רוטב אספרסו.

למרוח קרם גבינה  על כל פני העוגה. אפשר להכניס את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח או כל צנטר שאוהבים.

לזלף פרחים על פני העוגה, פעם בלבן ופעם בצבע חום.

חג שבועות שמח לכולם♥

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top