רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת טורט ג'לי ומוס תותים

עוגת טורט ג'לי ומוס תותים

עוגת טורט וג'לי עם מוס תותים!העוגה שהכי מזכירה את הילדות, מוס תותים כזה מענג מזמן לא טעמתם

 

 

היום החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה המכילה בתוכה את הפרי הכי עונתי  "תותים".

אפשר להכין אין ספור מתכונים עם הפרי הטעים הזה. אני אוהבת לשלב אותו בעוגות טורט. דודי שלי בני בכורי תמיד אומר " אמא את זוכרת את העוגת ג'לי ותותים שהיית מכינה לנו כשהייתי ילד"! בוודאי שאני זוכרת! העוגה קלילה וטעימה, רכה ונימוחה.
חברים הזמינו אותנו להתארח ואני הכנתי את העוגה, אבל הפעם שילבתי בתוך הקצפת מחית של תותים טריים. קריאות ההתפעלות הגיעו מהר.

חברים יקרים שלי♥ מאחלת לכם סופ"ש נעים וטעים. שמחה שאתם קוראים את המתכונים שלי, מכינים ומגיבים! עוצרים אותי בסופר וברחוב, בתחנת הרכבת, בתחנת האוטובוס  ובקניונים השונים! מבקשים להגיד לי תודה על המתכונים ועל זה שאני משמחת אותם. שמחה על הפרגון ועל המחמאות שאתם מרעיפים עלי! תודה רבה♥

 

DSCN6581

 

החומרים להכנת הטורט
סוכר וביצים במערבל להקצפה והוספת סוכר וניל

הוספת גרידת לימון
הביצים הוקצפו ותפחו

לאחר ההקצפה
הוספת השמן באיטיות

ניפוי הקמח
הוספת הקמח  בשתי פעמים לתערובת הביצים המוקצפות

הוספת מיץ הלימון לסירוגין וערבוב בתנועות עטיפה עדינות
תבנית מרופדת בתחתית ומשומנת והעברת התערובת

התערובת מוכנה בתבנית לכניסתה לתנור
הכנת הסירופ עם מים סוכר וסוכר וניל

הטורט בתנור באפיה
העוגה יצאה מהתנור – ולאחר צינון

החומרים להכנת הג'ילי
הג'ילי מוכן למזיגה – בנתיים יש לצננו מעט

העוגה הוצאה מהתבנית
קילוף נייר האפיה

הכנסת הטורט שוב לתבנית (רינג)
מזיגת רוטב הסירופ על הטורט
מזיגת הג'ילי על העוגה באופן שווה

לאחר שהצטננה מעט
החומרים למחית התות

במעבד מזון סוכר ותותים – ליצירת מחית

 

החומרים לקצפת- להקציף לקצפת יציבה
איחוד הקצפת עם מחית התותים

מריחת הקצפת מעל הג'ילי
קצפת התותים לאחר ערבוב

 

אפשר לקשט עם שקית זילוף וצנטר חלק ליצירת קישוט
ניתן לקשט עם פלחי תות

מתכון להכנת עוגת מוס תותים

חומרים להכנת הטורט:

4 ביצים שלמות

חצי כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

חצי כפית גרידת לימון קצוץ דק

כף וחצי מיץ לימון

1 כף שמן

חצי כוס קמח תופח מנופה

אופן ההכנה:

במיקסר עם מקצף, מכניסים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל, מקציפים במהירות גבוהה  בערך כ 6 דקות ותוך כדי מוסיפים את גרידת הלימון, מתקבל קצף סמיך בהיר ותפוח .

להמשיך להקציף ובהדרגה להוסיף את השמן בזרם דק .

את הקמח יש לנפות מעל קצף הביצים ולהבליע בתנועות עטיפה ולסירוגין להוסיף את מיץ הלימון.

לשמן תבנית מספר 26  ולרפד את התחתית בנייר אפיה (יש אפשרות להשאיר את העוגה באותה התבנית ואז אין צורך בנייר אפיה, רק לשמן את התחתית).

להעביר את התערובת המוכנה לתבנית, לשטח בצורה שווה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, זמן האפייה 25-30 דקות, או לחלופין קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. יש לצנן את העוגה.

החומרים לסירופ:

רבע כוס מים

רבע כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

ההכנה:

להכניס לכלי קטן את חומרי הסירופ, להמיס על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, לאחר רתיחה להסיר מהאש ולקרר.

ג'לי תות:

להכניס את האבקה לקערה, למזוג מעל 2 כוסות מים רותחים ומיד לטרוף עד להטמעה, יש לצנן מעט את הג'לי.

 

לקרם מוס תותים:

לקחת רבע סלסלה של תותים שטופים וחתוכים

רבע כוס סוכר

לעבד במעבד מזון עד למחית.

 

לקצפת:

1 שמנת מתוקה להקצפה

3/4 שקית אינסטנט פודינג וניל

להקציף את השמנת והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה מאוד, להוסיף את מחית התותים ולערבב.

 

ההרכבה: לסמן עם סכין בדפנות העוגה ולשחרר מעט מהתבנית

למזוג את סירופ הסוכר על תחתית הטורט, מעל למזוג את הג'לי בצורה שווה, לבסוף את קרם התותים מעל – אפשר להשאיר מעט לקישוט.

 

אפשר לקשט עם שקית זילוף וצנטר חלק, ולעיטור להניח תותים מעל.

=====================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים

DSCN6704

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. יהודית עוגה נהדרת וכייפית 🙂 נשיקות מאמי! שבת מבורכת!

השאר תגובה

Scroll To Top