רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת טורט במילוי קצפת ואננס

עוגת טורט במילוי קצפת ואננס

עוגת טורט במילוי קצפת ופלחי אננס, הכי קייצית שיש, חגיגית וטעימה מאוד

היום אני משתפת אתכם במתכון לעוגה קייצית, קלילה אוורירית רכה קרמית ופירותית. עוגה נוסטלגית עוד מימי ילדותנו!

העוגה מכילה פלחי אננס לצד קרם וניל וסירופ אננס מתקתק. כל זה מורכב בעוגת הטורט הקלאסית שלי.

אם אתם רוצים להפוך את העוגה לחגיגית, תשתמשו בשק זילוף עם צנטר פרח או צנטר וילטון מספר b1 ותזלפו כמו בתמונה,כמובן שהעוגה קוצרת מחמאות ותשבחות מכולם.

במלחמת לבנון השנייה אנחנו הצפוניים היינו בחזית…..כל היום והלילה מטחי טילים ירדו עלינו, אפילו טיל אחד נפל 500 מטר מהבית שלי. להיות כל הזמן בממ"ד או במרחב מוגן לא פשוט ולא קל.
באחד הימים הקשים ללחימה מתקשרים אלי אחי רמי ורעיתו שרה המתגוררים בנס ציונה.

"תבואו עכשיו אלינו אנחנו מחכים לכם"  דבר ראשון הכנסתי לתיק את מחברת המתכונים שלי, חלילה לא לקחתי אלבומים או דברים יקרי ערך.

הכי חשוב היה לי לקחת את המחברת וגם את קופסת העוגיות שהכנתי יום לפני כדי להפיג את המתח והדאגה, העמסנו את האוטו רק בשמיכות וכריות, נסענו……כל הדרך מהיציאה של טירת כרמל ועד טווח של חדרה שמענו אזעקות ללא הפסקה. זו היתה המלחמה הכי מפחידה (הייתי בכל המלחמות מששת הימים ועד היום).

כל הדרך עד לנס ציונה נהגתי במתח, התבלבלתי ולא ידעתי אפילו את הדרך, אבל אחי רמי נתן הוראות מדויקות והיה איתי בסלולרי  עד אשר הגענו אליהם. כמובן שהם והילדים המקסימים שלהם קיבלנו אותנו כל כך יפה עם הרבה אהבה ודאגה! תודה רבה אוהבת אתכם.♥

העוגיות שהבאתי שימחו את כולם וארוחות הצהריים שהכנתי להם!!! הם עדיין מדברים על זה ומבקשים שנבוא אליהם שוב אם יהיו אזעקות.

אבל הקערה התהפכה והנה האזעקות נשמעו גם בנס ציונה, בנתיים הילדים שלהם כבר בגרו והם לא מוכנים לעזוב את הבית.

משפחת כהן היקרה! רמי שרה ירין שגב ויהל, אנחנו מזמינים אתכם לבוא אלינו להתארח תמיד♥

מבקשת לאחל לכולם♥ סופ"ש רגוע ושקט. שימרו על עצמכם ועל בני משפחתכם.

החומרים להכנת העוגה

 

בקערת מיקסר להכניס ביצים שלמות
להוסיף את הסוכר

להוסיף קורט מלח ולהתחיל להקציף
נקבל קציפה תפוחה בהירה וסמיכה

זמן הקצפה כ-8 דקות
לנפות את הקמח ולהוסיף לקצף
לערבב בתנועות עטיפה עדינות

הקצף לאחר הבלעת הקמח
להוסיף את השמן באיטיות
לערבב בעדינות בתנועות עטיפה

להכין תבנית עגולה מספר 26 משומנת מרופדת בנייר אפיה
למזוג את התערובת לתבנית

התבנית מוכנה להיכנס לתנור לאפיה
העוגת טורט בתנור בזמן האפייה

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן
לשחרר את העוגה מהתבנית

להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולקלף את נייר האפייה מהתחתית
לחצות את העוגה ל-2 – להניח חלק ראשון על צלחת
להרטיב את העוגה עם סירופ האננס

להכין קרם – שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל
למרוח שכבת קרם על העוגה ומעל לפזר חתיכות אננס

להניח את החלק השני של העוגה ולהדק
לטפטף על החלק העליון מסירופ האננס

למרוח קרם בצדדים וגם על פני העוגה
כדאי להשתמש בכף שמרימה את העוגה או בפלטה

אפשר לקשט את העוגה – הצנטר הוא של וילטון מספר b1

לקישוט – אפשר להוסיף פלחי אננס או דובדבנים

מתכון להכנת טורט במילוי קצפת ואננס
החומרים להכנת הטורט:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח(טיפה)
1 כוס מלאה קמח תופח (אפשר כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה)
3 כפות שמן קנולה או שמן אחר רגיל
החומרים להכנת הקצפת (קרם וניל):
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 קופסת שימורים של אננס חתוך (לא לזרוק את הסירופ , נשתמש בו)
אופן הכנת הטורט:
בקערת מיקסר עם מקצף, מכניסים את הביצים השלמות , מוסיפים את הסוכר ואת קורט המלח ומתחילים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
זמן הקצפה בערך כ-7-8 דקות או עד אשר התערובת תפוחה וסמיכה, עוצרים את פעולת המיקסר.
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת הקצף בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את השמן באיטיות ועוטפים בעדינות עד להטמעה.
לוקחים תבנית עגולה מספר 26 משמנים ומניחים בתחתיתה נייר אפיה, משמנים טיפה את נייר האפיה. מוזגים את התערובת בעדינות לתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפיה כ- 50 דקות או עד אשר הטורט יציב לגמרי, מוציאים מהתנור לצינון.
משחררים את העוגה מהתבנית, הופכים על מגש או צלחת ומקלפים את נייר האפיה, חוצים  את הטורט לרוחב (ל- 2 חלקים).
הכנת הקרם:
מכניסים חלב ושמנת מתוקה למיקסר ומעל שמים את האינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב וחלק.
הרכבת העוגה:
מניחים חלק אחד של העוגה על צלחת הגשה, מטפטפים מסירופ האננס על כל החלק. מורחים מחצית מהקרם ומעל מפזרים חתיכות אננס.
סוגרים עם החצי השני ומהדקים מעט, מטפטפים גם על החלק העליון מסירופ האננס.
מורחים עם פלטה או עם כף איתה מרימים את העוגה (ראו בתמונה) בצידי ובשולי העוגה בתנועות של קדימה ואחורה (ככה תקבלו שולים חלקים)
כמו בקונדיטוריה. מורחים את יתרת הקרם על העוגה ומיישרים.
לקישוט:
אפשר להשתמש בקצפת שהכנו (להשאיר מעט בצד לאחר המריחה) להכניס לשק זילוף עם צנטר של וילטון b 1 ולזלף מסביב לעוגה ( אפשרי עם כל צנטר פרח )
ניתן לקשט מלמעלה עם פלחי אננס שנשארו לנו (רמז למה שיש בתוך העוגה ) אפשר לקשט עם דובדבנים או עם כל פרי טרופי אחר.
אם רוצים שהעוגה תהיה ממש חגיגית אז מקציפים עוד מיכל של שמנת מתוקה עם 2 כפות של אינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר הקרם יציב וחזק. מכניסים את הקרם לשק זילוף עם הצנטר ומקשטים.
 עוגה קייצית רכה וטעימה.♥ מומלץ להכין.

===========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top