עוגת חתונה של ניר | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת חתונה של ניר

עוגת חתונה של ניר

ניר של טובה ורוני התחתן – אבל לפני היינו מוזמנים לשבת חתן , אתם יודעים יש כאלה שעושים בשבת שלפני החתונה. אחיותי ואני נרתמנו להכין מתוקים. אני כמובן הכנתי כמה …

ניר של טובה ורוני התחתן – אבל לפני היינו מוזמנים לשבת חתן , אתם יודעים יש כאלה שעושים בשבת שלפני החתונה. אחיותי ואני נרתמנו להכין מתוקים.

אני כמובן הכנתי כמה מהם וגם את העוגה הזאת. החלטתי לתת לה את השם עוגת חתונה של ניר. ולמה זה – היא חגיגית ,לבנה , צחורה,יפה ,טעימה, רכה, חושנית  ומעוצבת יפה. כמובן שבשבת חתן היה שולחן גדול שעליו שמו את כל האוכל ובשולחן האחר הנחנו את המתוקים, מה אגיד לכם הנחתי את העוגה עם שאר המתוקים שלי כולל סכין ומרית לחתוך ולהרים את העוגה. הספקתי לצלם 2 תמונות והנה העוגה נחטפה מידית . לאחר 2 דקות רצתי מיד לצלם את פנים העוגה כדי שגם אתם תראו ותהנו זה מה שהספקתי כי אחרי זה לא נשאר כלום. כולם ביקשו פרוסה ואני אמרתי נגמר אין.

בבקשה חברים יקרים אני משתפת אתכם במתכון של עוגת חתונה יפה וטעימה- מזל טוב לזוג הצעיר גבריאלה וניר.

 

החומרים להכנת הטורט
קמח קקאו ואבקת אפיה
הביצים מוקצפות עם הסוכר

הוספת היבשים לקצף הביצים
השלמות הוספת השמן התערובת לאחר ערבוב עדין

כך נראת התערובת לפני כניסתה לתבנית
הנחת ניר אפיה בתחתית התבנית ולשמן
מזיגת התערובת לתבנית

 התערובת בתבנית לפני כניסתה לתנור
העוגה נאפת בתנור

הכנת סירופ הסוכר
החומרים למוס השוקולד המריר ולמוס שוקולד הלבן
השוקולד בקערות נפרדות

שמנת מתוקה עד סף רתיחה ומזיגתה על השוקולדהמריר,  שמנת מתוקה סף רתיחה ומזיגתה על השוקולד הלבן -לערבב לאחר דקה

תערובת הגנאש נכנסת למקרר ללילה
להוריד את ניר האפיה מתחתית התבנית
לחצות את העוגה לרוחבה

להכניס את החלק הראשון לתבנית להרטיב עם סירופ סוכר
להוציא את הגנאש מהמקרר להוסיף 1 קופסא של שמנת מתוקה, להקציף למוס יציב ולמרוח על השכבה הראשונה

לגנאש הלבן להוסיף חצי מיכל של שמנת מתוקה ולהקציף למוס יציב
להניח את השכבה השניה של הטורט ולהרטיב עם סירופ סוכר

להדק עם כף היד,
למרוח את מוס השוקולד הלבן על החלק העליון ולשטח יפה עם פלטה או עם כף שטוחה

התבנית נכנסת למקפיא לשעה
על מנת לחלץ את העוגה יש להרטיב מטלית במים חמים לנגב מסביב לתבנית ולמשוך בעדינות

לאחר שהתבנית התחממה בקלות ניתן לחלץ את העוגה.
לקישוט: להמיס שוקולד מריר ושוקולד לבן בקערות נפרדות להכניס לשקית זילוף כל שוקולד בנפרד

למדוד את השקף מסביב לדפנות העוגה ולגזור, לעשות חור בעזרת מספרים בשקית ולזלף מעלה ומטה פעם עם הלבן ופעם עם החום

להרים את השקף ולסובב סביב העוגה שהוצאה מהמקפיא, לא להדק את השקף
להכניס למקפיא לשעה ולאחר מכן לקלף את השקף בעדינות

להכין קרם מוסלין משמנת מתוקה ומעט אינסטנט פודינג וניל – להכניס  את הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח ולזלף

אפשר לקשט עם כדורי שוקולד קטנים

שיהיה במזל טוב לגבי וניר לרגל נישואיהם

מתכון להכנת עוגת חתונה:

לטורט:

5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח

להקציף במיקסר לתערובת תפוחה ובהירה

לנפות 1 כוס קמח רגיל
כף גדושה של אבקת קקאו
כפית אבקת אפיה

לערבב את כל היבשים ולקפל עם מרית  מלמטה למעלה אל תערובת הביצים התפוחה .
להוסיף 3 כפות שמן קנולה ולערבב בעדינות עד להטמעה.
למזוג את התערובת לתבנית משומנת עגולה מספר 26 מרופדת בנייר אפיה בתחתית.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 35 דקות, יש לנעוץ קיסם באמצע ולבדוק שיוצא יבש.

סירופ סוכר:

חצי כוס מים
חצי כוס סוכר

להכניס לסיר קטן ולבשל על האש עד אשר נוצר סירופ , לקרר ולהכניס לצנצנת ולמקרר.

 

החומרים להכנת המוסים:

מוס שוקולד מריר: 1 מיכל שמנת מתוקה להביא לסף רתיחה ולכבות את האש להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות לערבב היטב ולהעביר לקערה.
מוס שוקולד לבן: 1 מיכל שמנת מתוקה להביא לסף רתיחה ולכבות את האש להוסיף 100 גרם שוקולד לבן ולערבב היטב להעביר לקערה.

לאחר שהגנאשים התקררו יש לכסות בניילון נצמד ולהכניס ללילה למקרר או לפחות לכמה שעות.
למחרת להוציא את הקערות מהמקרר:
1. לגנאש השוקולד המריר יש להוסיף 1 מיכל של שמנת מתוקה ולהקציף למוס חלק ויציב.
2. לגנאש השוקולד הלבן יש להוסיף חצי מיכל של שמנת מתוקה ולהקציף למוס חלק ויציב.

 

הרכבת העוגה:

יש להוציא את העוגה מהתבנית ,להפוף אותה, לקלף את נייר האפיה ולחצות את העוגה לרוחבה.
את החלק הראשון להכניס לתבנית ולזלף מסירופ הסוכר על פני העוגה. למרוח את המוס החום על השכבה הראשונה , לקחת את השכבה השניה של הטורט ולהניח על המוס החום, להדק את הטורט עם כף היד, להזליף שוב מסירופ הסוכר על פני הטורט, למרוח את המוס שוקולד הלבן על פני העוגה ליישר יפה ולהחליק את הקרם.
להכניס בנתיים למקפיא עד אשר נסיים להכין את הקישוט.

 

לקישוט:

לוקחים שקף: קונים בחנויות המתמחות למוצרי אפיה, מודדים את הקוטר חותכים במספרים ומניחים על השיש.

ממיסים במיקרוגל 60 גרם של שוקולד מריר
ממיסים במיקרוגל 60 גרם של שוקולד לבן
מכניסים את השוקולדים המומסים כל אחד לשקית זילוף נפרדת ומזלפים שתי וערב על פני השקף.
מוציאים את העוגה מהמקפיא מעבירים מסביבה מטלית רטובה במים חמים, משחררים את הרינג, העוגה מעט קפואה , מרימים את השקף מהשיש ועוטפים את העוגה מסביב אין צורך להדק. מכניסים שוב למקפיא.

להכנת קרם לזילוף ולקישוט:

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להקציף לקרם יציב וחלק,  להכניס את הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח.
לזלף על פני העוגה פרחים, אפשר לקשט עם כדורי שוקולד קטנים.

להכניס את העוגה שוב לשעה למקפיא.
לפני ההגשה יש לקלף מסביב את השקף.

 

 

בהצלחה ובמזל טוב.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top