עוגת וניל קוקוס וריבה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת וניל קוקוס וריבה

עוגת וניל קוקוס וריבה

עוגה קלילה וטעימה עם שלוש שכבות של עונג צרוף! תחתית טורט וניל, באמצע ריבה אדומה ונוסטלגית ומעל קצף עם פתיתי קוקוס מושלגים

לפני כשבועיים הוזמנו לחתונה של גבריאל ומיה רייס! חתונה מיוחדת, מקסימה, יפה, טעימה ושמחה, הלוואי על כולם.

פירחה אמא של גבי (גבריאל ) אותה אני מכירה זה עידן ועידנים (עבדנו יחד בחברת בזק) הייתה מאושרת שכולנו הגענו לחגוג איתה את חתונת בנה.

מאחר והחתונה נערכה ליד פתח תקוה "ג'ויה מיה" (אני צפונית) היה לנו הרבה זמן לפטפט ולהעביר חוויות שלא הספקנו בטלפון.

רותי כהרגלה מדברת ומספרת לנו סיפורים מעניינים……אני כהרגלי שואלת אותה האם יש לה מתכון חדש וטעים.

" כן יש לי מתכון שדודה שלי הייתה מכינה עונה רותי (תתארו לעצמכם בן כמה המתכון?) והיא קראה לה עוגת 6-6-6"

אחרי שרשמתי את כל המצרכים על ההזמנה של החתונה (אתם יכולים לראות את התמונה במצרכים) ועשיתי שינויים קלים, הפעם וויתרתי על הכמויות של 6-6-6.

אני חייבת לציין שהמתכון טוב גם לימי הפסח, ישנה אפשרות להשתמש בקמח תופח של פסח.

אני מביאה לכם את המתכון הטעים והמיוחד של רותיק'ה חברתי משכבר הימים. תודה רבה על עוגה טעימה וקלה.

הפוסט נכתב לפני שנתיים בבלוג הקודם! אני מעלה אותו שוב להנאתכם.

לכם חברי היקרים♥ מאחלת סופ"ש נעים וטעים.

 

החומרים להכנת העוגה

 

בקערה: חלמונים (צהובים) סוכר וסוכר וניל
מקציפים עד לקבלת קציפה בהירה
מוסיפים שמן בזרם דק ומקציפים

מוסיפים את מיץ התפוז
מוסיפים מיץ לימון

מוסיפים גרידת לימון
מקציפים את התערובת

מנפים את הקמח
מוסיפים את הקמח לתערובת

ממשיכים לטרוף עד אשר התערובת אחידה ולא יותר
משמנים תבנית מספר 24-26 ומוזגים את התערובת

התבנית מוכנה להיכנס לתנור
תחתית העוגה בתנור נאפת
לאחר האפייה יש לקרר מעט

בקערה קטנה להכניס 2 כפות ריבה אדומה ולערבב מעט
לשטח את הריבה על כל פני העוגה האפויה

להקציף את החלבונים (לבנים) עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
להוסיף את הקוקוס ולערבב בתנועות עטיפה

למזוג את כל תערובת הקצף על הריבה
לשטח את כל הקציפה באופן שווה

להכניס את התבנית לתנור לאפייה
העוגה בתנור נאפת

העוגה הוצאה מהתבנית לאחר שהתקררה

מתכון להכנת עוגת קוקוס וריבה
החומרים לתחתית:
6 חלמונים(צהובים)
4  כפות סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
רבע כוס שמן
מיץ מחצי תפוז סחוט
מיץ מחצי לימון סחוט
כפית גרירת לימון
1 כוס קמח תופח
לשכבה השנייה:
2 כפות גדושות של ריבה אדומה
לשכבת הקוקוס:
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר
100 גרם קוקוס (1 כוס)
אופן הכנת התחתית:
בקערה מניחים את החלמונים (צהובים) מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל.
מקציפים את התערובת עד אשר מקבלים קציפה בהירה, מוסיפים את השמן בזרם דק ומקציפים קלות.
מוסיפים את מיץ התפוזים, מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרירת הלימון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח המנופה ומקציפים עד לאחידות ודי.
משמנים תבנית מספר 24-26,  מוזגים את התערובת ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ -20 -25 דקות או עד להזהבה (רצוי להכניס קיסם ולבדוק אם יוצא נקי).
להוציא את התבנית מהתנור ולקרר מעט.
שכבה שניה:
בקערה קטנה לערבב 2 כפות של ריבה אדומה, למרוח את הריבה על פני התחתית האפויה.
שכבה שלישית:
בקערה להכניס את החלבונים ולהתחיל להקציף, לאחר שנוצרות מסביב בועות יש להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות. יוצקים את תערובת הקוקוס על הריבה ומשטחים באופן שווה.
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן האפיה כ- 20 דקות או עד אשר מזהיב.
להוציא את העוגה מהתנור ולקרר.
העוגה קלה להכנה וקלילה בטעמה.מוציא לשון
מומלצת מאוד♥
=======================================================
 קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.
IMG_6921

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top