רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת היער השחור

עוגת היער השחור

הכי חגיגית שיש – עוגת היער השחור המורכבת משכבות של טורט שוקולד, גנאש שוקולד מוקצף, קצפת ומחית דובדבנים

עוגת היער השחור הנקראת גם "בלק פורסט". עוגה חגיגית, קרמית, לחה, מתוקה ומיוחדת . היער השחור תמיד מעלה זכרונות ונוסטלגיה לימים עברו.

כן לימים שהייתי נערה לפני גיוס. בחיפה הייתה קונדיטוריה בשם "שני", גם היום היא פועלת אבל כבר במתכונת אחרת עם ארוחות בוקר, ממש בית קפה.

בזמנו הייתי נכנסת לקונדיטוריה וקונה פרוסת עוגה של בלק פורסט ונהנת מכל ביס וכמובן בל נשכח את האווירה ואת האנשים רמי המעלה שיישבו שם. ולמה אני ישבתי שם? בדיוק סיימתי את כיתה י"ב בגיל 17 וחצי ולא ידעתי מה לעשות עד הגיוס, חיפשתי ומצאתי עבודה בעיר התחתית של חיפה אצל סוכן מכס ואוניות "ססובר". הקונדיטוריה הייתה על הציר הראשי (הייתי שליחה) ואני רואה עוגות, עוגיות ודברי מאפה ואיך אפשר להתאפק? כמובן שנכנסתי עם עוד חברה שעבדה איתי, היינו יושבות ומזמינות קפה הפוך כזה בטעם של פעם וכמובן פרוסת עוגה או סברינה, מה אגיד לכם טעם שלא יחזור. כמובן שאני בביתי מנסה תמיד לשחזר את טעמי הילדות וכנראה שגם מצליחה.

היער-השחור

והפעם עם עוגת היער השחור, חברים יקרים תתכבדו עם עוגה חגיגית ומנצחת.

סופ"ש שקט ומהנה לכולם ♥

מניחים בקערה 3 ביצים שלמות להקצפה
הביצים השלמות הוקצפו לקצף תפוח בהיר

מקציפים את החלבונים עם כף הסוכר
מוסיפים את קצף החלבונים לקצף הביצים התפוח ומאחדים בתנועת עטיפה

2 תערובות הביצים מעורבבות
מוסיפים את כל החומרים היבשים

מערבבים בתנועות עטיפה קלות
משמנים תבנית 24 ומניחים בתחתית ניר אפיה (אפשר 2 תבניות קטנות)

מחלקים את התערובת בין שתי התבניות

הטורטים לאחר האפייה
חומרים לגנאש שוקולד מריר

מרתיחים שמנת מתוקה לסף רתיחה
מוזגים על השוקולד המריר לאחר דקה ומערבבים
מתחילים להכין סירופ סוכר

הגנאש הסירופ והטורטים מוכנים להרכבה
מוציאים את העוגה מהתבנית ומקלפים את נייר אפייה
מניחים את החלק הראשון של הטורט בתוך תבנית מספר 26
מרטיבים את החלק התחתון עם סירופ הסוכר

הגנאש הוצא מהמקרר לאחר לילה
מוסיפים 4 כפות של שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב
מכניסים את הקרם לשקית זילוף

אפשר להשתמש ברינג או להשאיר בתבנית 26 קפיצית
מזלפים בצורת ספירלה את הגנאש שוקולד
משאירים רווח למחית הדובדבנים

מכניסים לשקית זילוף את מחית הדובדבנים
מזלפים את מחית הדובדבנים בצורת ספירלה בין הרווחים

השכבה התחתונה מוכנה

מניחים מעל את שכבת הטורט השניה
מרטיבים עם סירופ סוכר

מורחים את הקצפת מעל השכבה העליונה ומשטחים
שומרים מעט לזילוף הפרחים

מוציאים את העוגה מהמקפיא בעזרת מטלית חמה מנגבים את צידי הרינג ושולפים
מורחים קרם גם בצדדים

מגרדים שוקולד לקישוט
מניחים  בצידי העוגה תלתלי שוקולד


מזלפים פרחים מסביב לעוגה
מקשטים עם דובדבנים מסוכרים

מתכון לעוגת היער השחור

תבנית 24 משומנת ומרופדת בנייר אפיה

חומרים להכנת הטורט:
1 כוס אבקת שקדים
1 כף קקאו
1 כף קמח
2/3 אבקת סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר רגיל
3 ביצים גדולות שלמות

ההכנה:
– בקערה מניחים את החומרים היבשים: אבקת שקדים, אבקת סוכר, קקאו וקמח, מערבבים שלא יהיו גושים.
– בקערת מערבל מקציפים את הביצים השלמות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
– בקערה אחרת מקציפים את החלבונים כאשר מתחיל להיווצר קצף יציב יש להוסיף את כף הסוכר ולהקציף עד להטמעה.
– מוסיפים את קצף החלבונים (הלבנים) לקצף התפוח של הביצים ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את החומרים היבשים שבקערה – אבקת השקדים, הקקאו, הקמח ואבקת הסוכר. מערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד להטמעה.
– משמנים תבנית קפיץ מספר 24 ומרפדים את התחתית בנייר אפיה (או 2 תבניות קפיץ קטנות מספר 20 או  18 ולרפד בנייר אפיה ולשמן).
– מעבירים את התערובת לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-15 דקות.  מצננים את העוגה.

חומרים להכנת גנאש שוקולד מוקצף:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
150 גרם שמנת מתוקה + 4 כפות נוספות של שמנת מתוקה

ההכנה:
מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים, מבפנים כלפי חוץ, עד שמתקבל רוטב שוקולד חלק ומבריק.
– מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב במקרר לכמה שעות (או לילה שלם).
– מוזגים על הגנאש הקר 4 כפות שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת שוקולד יציבה. מכניסים לשק זילוף.

להכנת הסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים

ההכנה:
– מביאים לרתיחה ומערבבים עד אשר הסוכר נמס.

להכנת הקצפת הלבנה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר

ההכנה:
– מקציפים עד לקבל קצפת יציבה.

מחית דובדבנים:
– להכניס מעט מהמחית לשק זילוף

לקישוט:
שוקולד מריר מגורד עם סכין או קולפן ליצירת תלתלי שוקולד

ההרכבה:
– בתבנית קפיץ או רינג מספר 24-26 מניחים את השכבה הראשונה של הטורט (לא לשכוח לקלף את נייר האפייה). מרטיבים את הטורט בסירופ סוכר..
– מזלפים את קצפת השוקולד בצורת עיגול בקצה התבנית (בדפנות). שימו לב לעבור על הזילוף פעמיים. בנוסף, יש לזלף גם 2 עיגולים באמצע עם מרווחים (ראו תמונה). מזלפים מחית דובדבנים במרווחים.
– מניחים את החלק השני של הטורט ומרטיבים גם אותו בסירופ הסוכר. מורחים את הקצפת הלבנה על פני העוגה (יש להשאיר כמות מספקת על מנת לקשט). מכניסים את העוגה למקפיא ל-20 דקות.
– משחררים את הרינג בעזרת מטלית רטובה וחמה. מורחים  מהקצפת הלבנה גם בדפנות העוגה.
– מכניסים את הקצפת שנותרה לשק זילוף עם צנתר בצורת פרח ומקשטים מסביב בצורת פרחים (בקונדיטוריה הזילוף הזה נקרא רוזטה).
– מגרדים שוקולד מריר בעזרת סכין או קולפן, ומפזרים על דפנות העוגה. מהדקים מעט. ניתן גם לפזר על פני העוגה.
– לסיום ולקישוט – מניחים דובדבנים מסוכרים על פרחי הקצפת.

שבת מבורכת וברוכה לכל החברים היקרים ולכל הקוראים הברוכים.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top