רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת דובוש בסגנון שלי

עוגת דובוש בסגנון שלי

עוגת דובוש בסגנון שלי, עוגת קרם עם 6 שכבות של עונג, עדי הקצינה שלי אומרת, אמא העוגה שווה כל קלוריה

לכבוד יום הולדתי שחל השנה בתאריך הכי יפה.:) 11.12.13 מזל קשת. החלטתי להכין את עוגת הדובוש המנצחת, הפעם בסגנון שלי.

 

העוגה בהחלט מורכבת, חגיגית וטעימה! אבל…. עדי שלי אומרת עוגה ששווה כל קלוריה… אבל אמא איפה החבאת את העוגה עד עכשיו. רק כשהיינו קטנים הכנת אותה! ובכן יש לי כל כך הרבה מתכונים. אי אפשר להכין, לצלם ולהעלות את כל הרפרטואר שלי.

אני משתדלת מאוד לשתף אתכם בכל המתכונים ( האמת היא שלפעמים אני שוכחת לצלם את כל התהליך … ולכן המתכון לא מתפרסם.)

חייבת לפרגן לאחותי רחל.♥ המתכון שלה עוד מהימים ההם שהיינו צעירות … וכשהיינו אוספות מתכונים.

 

טורט וניל:
החומרים להכנת 3 עלי טורט
חלבונים מוקצפים עם סוכר
מוסיפים סוכר וניל

מוסיפים חלמונים
עוטפים בתנועות עדינות
מנפים את הקמח

מוסיפים את הקמח לתערובת
מערבבים בתנועות עטיפה

מוסיפים את השמן ובתנועות עטיפה לערבב

לשמן תבנית 26 מרופדת בנייר אפיה משומן
למזוג את התערובת לתבנית ולשטח באופן שווה

 

להכניס לתנור לאפיה
הטורט מוכן  לחלץ לאחר מספר דקות של קירור
לפני ההרכבה לקלף את נייר האפייה

 

טורט קקאו: – לאחר הקצפת החלבונים והסוכר- להוסיף קמח וקקאו ולערבב- להוסיף שמן- לרפד תבנית משומנת בנייר אפיה-לשטח את תערובת הקקאו  בתבנית ולהכניס לתנור לאפיה

שלושת עלי הטורט מוכנים להרכבה:  – החומרים להכנת הגנאש:- מחממים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד- לאחר דקה לערבב לתערובת חלקה ומבריקה – לאחר שהתקרר יש להכניס למקרר

סירופ קפה מוכן -גנאש מוקצף- עלי טורט -להניח עלה על צלחת הגשה ולהרטיב עם סירופ קפה- למרוח את הגנאש המוקצף

להניח מעל את עלה הקקאו ולהרטיב עם סירופ קפה- חומרים לקרם וניל – להקציף את השמנת עם א. סוכר ואינסטנט פודינג וניל

למרוח על עלה הקקאו את קרם הוניל- לשטח את הקרם על כל שטח העלה- לקחת את העלה האחרון- להניח מעל ולהדק מעט

להרטיב את העלה האחרון עם סירופ הקפה – חומרים להכנת קרם מוקה-להניח בקערה ולהקציף

קרם מוקה מוכן – למרוח על העלה האחרון בצורה שווה

 

 

למרוח מהקרם גם בצדדים ובדפנות העוגה -יש לכסות את כל פני העוגה בקרם- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר מוסיפים

1 כף שמן לתערובת השוקולד מערבבים עד אשר מקבלים שוקולד חלק ומבריק

לוקחים מצקת קטנה או כף- ממלאים אותה בשוקולד הנוזלי ומוזגים בצדדים לצורת קישוט

 

משאירים מעט מהגנאש המוקצף- מוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב- מכניסים לשקית זילוף עם צנטר משונן

מזלפים מסביב לעוגה

 

עדי שלי אומרת…. אמא זו העוגה המושלמת… למה את מחביאה אותה!

דובוש בסגנון שלי בלוג11

 

מתכון להכנת עוגת דובוש בסגנון שלי:

החומרים לטורטים:

 

6 ביצים

6 כפות קמח תופח

6 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה

1 כף קקאו לטורט האחרון

אופן ההכנה:

 

1) טורט וניל: להפריד 2 ביצים, להקציף את החלבונים (לבנים) במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף יש להוסיף 2 כפות סוכר וחצי שקית סוכר וניל, להמשיך להקציף עד אשר מקבלים קצף יציב. מוסיפים את החלמונים הטרופים (צהובים) ומערבבים בעדינות. לנפות 2 כפות קמח מעל התערובת ולערבב בתנועות עטיפה עדינות. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים 1 כף שמן ומערבבים בעדינות.

 

משמנים תבנית עגולה מספר 26 (אפשר גם 24) מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים. מוזגים את התערובת לתבנית ומשטחים בצורה שווה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 170-180 מעלות, זמן אפיה  כ- 20-25 דקות או עד אשר מזהיב ויציב.

מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים. מעבירים סכין בדפנות ומחלצים את העוגה, מעבירים את העלה טורט לצלחת עגולה גדולה.

 

עכשיו התבנית שוב ריקה. מרפדים שוב את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים.

 

2) טורט וניל שני:

חוזרים על אותה פעולה גם בעלה השני (טורט וניל) לאחר שהתקרר מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת עגולה.

 

3)טורט קקאו: מפרידים 2 ביצים, להקציף את החלבונים (לבנים) במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף יש להוסיף את 2 כפות הסוכר וחצי שקית סוכר וניל.מתקבל קצף יציב. מוסיפים את החלמונים הטרופים ( צהובים) מערבבים בעדינות. לנפות 1 כף קמח תופח  1 כף אבקת קקאו ולהוסיף לתערובת החלבונים לערבב בתנועות עטיפה עד להטמעה. להוסיף 1 כף שמן ולערבב בעדינות.

 

למזוג את תערובת הקקאו לתבנית משומנת ומרופדת בתחתית בנייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש על 180-170 מעלות, זמן אפיה 20-25 דקות או עד אשר מזהיב ומתייצב. לקרר את הטורט . לחלץ מתבנית האפיה ולהניח על צלחת עגולה.

 

עכשיו יש לנו 3 עלי טורט מוכנים: מי שרוצה יכול להכין טורט אחד שלם מכל כמות המצרכים (ללא אבקת הקקאו) ולאחר הקרור אפשר לחצות לרוחב ל – 3 עלים.

 

החומרים להכנת הגנאש לתחתית הראשונה:

100 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

יש לשבור את השוקולד לקוביות ולהניח בקערה בינונית, להביא את השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג על השוקולד, לאחר דקה לערבב היטב עם מטרף. מתקבל גנאש אחיד ומבריק. לאחר שהתקרר לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה.

החומרים להכנת קרם וניל:

1 שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

להקציף את השמנת עם אבקת הסוכר והאינסטנט, עד אשר מתקבל קרם יציב ודי. להניח בצד או במקרר.

החומרים להכנת קרם מוקה:

1 שמנת מתוקה

1 כפית אבקת נס קפה של עלית (לא מגורען)

2 כפות שטוחות אבקת סוכר

להקציף את כל החומרים עד אשר מתקבל קרם יציב ודי. להניח בצד או במקרר.

סירופ קפה:

חצי כוס מים רותחים

1 כפית אבקת נס קפה

1 כפית סוכר

להמיס את הסירופ ולהניח בצד.

הרכבת העוגה:

על צלחת הגשה יש להניח עלה בהיר (וניל) למרוח את העלה בסירופ קפה, להוציא את הגנאש שוקולד מהמקרר ולהקציף מעט עד ליציבות ( להשאיר מעט לקישוט אם רוצים). למרוח את הגנאש המוקצף על העלה הראשון.

 

להניח את עלה הקקאו מעל, למרוח מעט מסירופ הקפה. לקחת את קרם הוניל ולמרוח על העלה בצורה שווה.

 

לקחת את עלה הוניל האחרון, להניח מעל ולהדק עם כף היד. למרוח מעט מסירופ הקפה. לקחת את קרם המוקה ולמרוח על העלה האחרון (לשמור מעט קרם למריחה בדפנות העוגה).

 

לקחת כף או פלטה (אפשר עם סכין עבה) למרוח מקרם המוקה בצדדים ובדפנות. לאחר מכן להכניס בזהירות למקרר.

לקישוט השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן

להמיס  שוקולד במיקרוגל בפולסים, להוציא ולערבב היטב עד אשר נמס. להוסיף 1 כף שמן ולערבב היטב עד אשר נעשה מבריק .

לקחת מצקת קטנה (או כף של מרק) למלא את המצקת בשוקולד ולמזוג בצידי העוגה, מקבלים שוקולד שזולג בצדדים.

את הגנאש שהשארנו ממנו  (מעט) בצד. מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח, מזלפים 4 – 6 שושנים על פני העוגה.

אפשר לקשט עם כדורי שוקולד זהובים (קונים בחנויות המתמחות לאפיה).

אני מבקשת לא להיבהל מאופן ההכנה:……. העוגה טעימה וקלה. מטריפה את חושי הטעם… עדי שלי אומרת העוגה שווה כל קלוריה.

אם אהבתם את העוגה!!!…. אהבתם נכון! בבקשה תגיבו או תעשו לייק כדי שאדע שראיתם או התעניינתם.

-אשמח אם תרשמו לבלוג שלי!… ואתם תשמחו לקבל מתכונים שווים.

-בראש העמוד בצד ימין ניתן למלא את הפרטים שלכם ואת כתובת המייל לאחר מכן אשרו את הבקשה.

אפיה נעימה וכיפית.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top