רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת דבש עם אגוזים

עוגת דבש עם אגוזים

עוגת דבש מנוקדת באגוזים, גבוהה טעימה ומרשימה! מפזרים מעט אבקת סוכר וקוצרים מחמאות

מתכון ישן ונוסטלגי של עוגת דבש עם אגוזים. אתם מכירים אותי ויודעים שאני אוהבת לאסוף גזרי עיתונים עם מתכונים!

המתכון לעוגת הדבש הופיעה ערב ראש השנה 20.09.1992 בעיתון לאשה, במדור עוגת השבוע.

את המדור עוגת השבוע הגישה השף קונדיטורית ומחברת ספרי הבישול והאפייה פסקל פרץ – רובין.

בפתיח רשום בזו הלשון: "את העוגה והעוגיות, המבוססות על דבש ומיועדות לראש השנה, קיבלנו מאביבה בן-יוסף הירושלמית המתארחת היום במדור "מאכלי עדות". המשפחה של אביבה עלתה ארצה מסלוניקי ועוגות אלו הן על-פי מסורת העדה. תודה על מתכון נפלא.

אני מבקשת לאחל לכל קוראי היקרים♥ ולמשפחתי האהובה♥ שנה טובה ומתוקה כדבש

                                                                 שנה של בריאות אושר ושמחה

                                                                 שנה של הגשמת חלומות ושאיפות

                                                                 שנה של אהבה ונתינה לזולת

                                                                 שנה של שלום ובטחון שלווה ושקט בארצנו הקטנה

                                                               אוהבת אתכם מאוד

 

החומרים להכנת העוגה

 

במיקסר עם וו גיטרה
מחצית מהסוכר ומזולה
להתחיל לערבל ולאט לאט להוסיף את החלמונים

מתקבלת תערובת קרמית
לנפות את הקמח

 

להוסיף לקמח את אבקת האפייה ולערבב
תוך כדי ערבול ובהדרגה להוסיף את הקמח

להוסיף את השמן
להוסיף קורט מלח

להוסיף את הקינמון
להוסיף את הדבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס דבש )

להוסיף את המים הפושרים ולהמשיך לערבל
לגרד בצדדים עם מרית גומי ולערבל דקה

להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב
להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת

לקפל את הקצף בעדינות לתערובת

להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים
לקפל בעדינות ודי

לשמן תבנית עגולה עם חור (סיר פלא)
לשמן היטב ולמזוג את התערובת לסיר

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש
העוגה לאחר האפיה

לאחר שקיררנו מעט
לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה
לתופף על התחתית בעדינות עד אשר העוגה תרד מהתבנית

העוגה נפרסה וראו את האגוזים מבצבצים הם אפילו לא שקעו

 

אפשר לבזוק אבקת סוכר על העוגה

 

מאחלת לכולם שנה מתוקה טובה ודבשית

מתכון להכנת עוגת דבש עם אגוזים
החומרים לעוגה בתבנית עגולה עם חור (סיר פלא) 26 ס"מ
50 גרם מזולה ( מרגרינה ) אפשר עם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים L מופרדות
3 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט הל טחון (לא חובה)
1 כוס דבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס דבש )
1 כוס מים פושרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המזולה ומחצית הסוכר,  מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבול, עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
בקערה מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים ידני.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, את הקמח עם אבקת האפיה, השמן, המלח, הקינמון, המים והדבש. מערבלים, מפסיקים את פעולת המערבל, מגרדים מסביב עם מרית גומי, מערבלים עוד דקה ומפסיקים.
מקציפים את החלבונים (הלבנים) במערבל חשמלי במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף בצדדים יש להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד אשר נוצר קצף יציב.
מוסיפים את הקצף לתערובת  בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומבליעים בעדינות ודי.
משמנים תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) מספר 26 ויוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 170-180 מעלות (חום בינוני), זמן אפיה כ -50-45 דקות , יש לנעוץ קיסם בעוגה בזוית ולראות שיוצא יבש.
להשאיר את העוגה בתנור כבוי כ 2-3 דקות ולאחר מכן להוציא ולקרר.
לאחר שהעוגה התקררה מעט, לקחת צלחת הגשה להפוך את התבנית עם העוגה עליה, לתפוח על התחתית ( עכשיו התחתית למעלה) עד אשר העוגה תגלוש.
אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
מאחלת לכולם: אפיה טובה נעימה וטעימה.♥ שנה טובה וחג שמח
================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

השאר תגובה

Scroll To Top
-->