רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / מתכוני פרווה מתוקים / עוגת דבש חגיגית

עוגת דבש חגיגית

עוגת דבש חגיגית, ריחנית וטעימה, עם מעט קקאו שהופך אותה לכהה ועשירה. נהדרת בחגים אבל גם בכל ימות השנה

בפרוס עלינו השנה החדשה אני מבקשת לאחל לנו שנה מתוקה כדבש, שנה של בריאות שמחה ואושר ואמן ויתגשמו כל משאלות ליבנו לטובה.

אני משתפת אתכם במתכון חדש אצלי בבלוג של עוגת דבש טעימה, רכה ונימוחה עם ניחוח של תבלינים. לראשונה הופיע המתכון בעיתון ידיעות חיפה במדור של ליהיא לפיד ובזו הלשון ואני מצטטת "נכון שזו לא העוגה המועדפת עלינו במהלך השנה, אבל בחג זה אחרת. הנה מתכון לעוגת הדבש האולטימטיבית, באדיבות רשת קונדיטוריות ובתי קפה "רולדין".

החלטתי להביא לכם את המתכון עם שינוי קל מאוד. אני מאוד אוהבת לאכול אותה כל ימות השנה

החומרים להכנת העוגה

בקערה גדולה שמים ריבה סוכר ודבש

יוצקים מעל את השמן והמים שהבאנו לסף רתיחה
טורפים עד להמסה

מוסיפים סוכר וניל
מוסיפים את הביצים

טורפים את כל המסה עד לאחידות
מסננים מעל את הקמח התופח

מוסיפים אבקת קקאו, סודה לשתייה, קינמון וציפורן
מערבבים היטב (אפשר עם מטרף)

לוקחים תבנית 24-26 (אפשר עם חור) משמנים, מקמחים ומוזגים את התערובת לתבנית

לפני כניסה לתנור
העוגה בתנור נאפת

לאחר צינון העוגה, לעבור עם סכין בין הדפנות של העוגה וגם באמצע
להפוך את העוגה על צלחת הגשה

לקישוט לא חובה:
בקערית קטנה: אבקת סוכר עם טיפת מים לערבב היטב – ליצור על העוגה פסים לקישוט

העוגה מוכנה ונפרסה לאכילה

הכי טעימה שיש

עוגת דבש חגיגית

החומרים:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
4 כפות ריבת תות (ריבה אדומה – אפשר מעורבת)
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
4 כפות דבש
3 ביצים (בינוניות)
כוס ועוד שני שליש קמח תופח
כפית אבקת קקאו
כף אבקת סודה לשתייה
כפית שטוחה של קינמון
כפית שטוחה של ציפורן (לא חובה)

אופן ההכנה:
– בסיר קטן מוזגים את השמן והמים ומביאים לסף רתיחה.
– בקערה גדולה מערבבים 4 כפות ריבה, 3/4 כוס סוכר וארבע כפות דבש. שופכים מעל את השמן והמים הרתוחים וטורפים לאחידות . לצנן מעט.
– מוסיפים 3 ביצים וטורפים, לבסוף מוסיפים את הקמח התופח, את אבקת הקקאו, הסודה לשתיה, הקינמון והציפורן וטורפים עד להטמעה.
– לוקחים תבנית מספר 24-26 (אפשרי סיר פלא) משמנים ומקמחים מעט, יוצקים את כל התערובת לתבנית ומשטחים.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, זמן אפייה 50-55 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
– לאחר שהעוגה מצטננת יש להפוך אותה על צלחת הגשה.
– לקישוט (לא חובה): בקערה קטנה שמים 3 כפות אבקת סוכר וכפית מים מערבבים היטב ומקשטים מעל העוגה בצורת פסים.
– העוגת יוצאת מאוד רכה ונעימה ואין מה להגיד על הטעם הנהדר שלה, אני מוכנה לאכול ממנה כל ימות השנה.

חברים יקרים אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה ומתוקה.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

IMG_1581

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top