רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת ג'לי תפוחים וקצפת

עוגת ג'לי תפוחים וקצפת

עוגת טורט קיצית במילוי רסק תפוחים וג'לי, עוגה קלילה רכה וטעימה, את הקצפת ניתן לזלף עם צנטר שטוח. תודה לטובה כהן על מתכון נפלא

את המתכון הנפלא לעוגת ג'לי תפוחים וקצפת קיבלתי מאשת בן דודי טובה היקרה. טובה היא בשלנית ואופה מדופלמת, כל מתכון שלה מנצח. היוםהחלטתי לשתף אתכם במתכון של עוגה טעימה ולא שיגרתית, אני מכינה אותה כבר עשרות שנים וכל מי שטועם  מבקש מתכון. 

 

הקצפת הביצים בשלמותם עם הסוכר והוספת השמן                        ניפוי הקמח אל התערובת

התערובת מוכנה ונכנסת לתבנית משומנת עם נייר אפייה

 

העוגה בתבנית לפני האפייה

העוגה לאחר האפייה

הטורט הוצא מהתבנית וניר האפיה התחתי הורד                               הטורט נחצה ל-2-

 

הכנסת החלק התחתון של הטורט לתבנית                   הכנת הג'לי והכנסת רסק התפוחים

החלק התחתון מוכן עם הג'לי תפוחים         כיסינו עם השכבה העליונה של הטורט

 

ציפינו את השכבה העליונה עם הרסק                     העוגה לפני קירור וציפוי הקצפת

לאחר קירור העוגה הוצאה מהתבנית     קישוט העוגה בעזרת שק זילוף וצנטר שטוח

מתכון לעוגת ג'לי תפוחים

 
הטורט:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח(טיפה)
1 כוס מלאה קמח תופח (אפשר כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה)
3 כפות שמן קנולה או שמן אחר רגיל 
חומרים למילוי:
1 קופסא של רסק תפוחי עץ ( שימורים )
1 חבילה של ג'ילי בטעם משמש
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפיות אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
להוסיף ידנית את הקמח ולעטוף בעדינות עד אשר הקמח נבלע בתערובת, להוסיף את השמן בהזלפה ולקפל.
לשמן תבנית מספר 26 מרופדת עם נייר אפיה ולהכניס לתנור מחומם ל35 דקות, על 170 מעלות, לאפות עד אשר קיסם הננעץ בטורט יוצא נקי. להוציא את הטורט לאחר שהתקרר היטב מהתבנית ולחצות לשניים.

בקערה לשים חצי משקית הג'לי לשפוך 1 כוס מים רותחים ולערבב, להוסיף חצי קופסא של רסק התפוחים ולערבב, לשפוך על החצי הראשון של העוגה המונח בתוך התבנית , להכניס למקרר ל 10 דקות.
לשים מעל את החלק השני של הטורט ולהכין ג'לי מהחצי שנותר עם 1 כוס מים רותחים לערבב ולהוסיף את רסק התפוחים לשפוך מעל העוגה ולהכניס למקרר לפחות לשעה שעתיים עד אשר יתייצב.
להוציא את העוגה מהתבנית, בעזרת סכין לסמן בצדדים ולהוציא לצלחת הגשה.

הכנת הקצפת:
להכניס לקערה את השמנת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, להקציף עד אשר מתייצב
לקחת שקית זילוף עם צנטר פרח שטוח ולזלף שתי וערב,  ישנה אפשרות לצפות באופן רגיל.

בהצלחה חג אהבה שמח.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top