רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת גבינה קרה בציפוי ממרח לוטוס

עוגת גבינה קרה בציפוי ממרח לוטוס

עוגת גבינה קרה עם שלוש שכבות טעימות ומטריפות, תחתית של ביסקוויטים לוטוס, קרם גבינה שוקולדי ובציפוי של ממרח לוטוס מענג, כזו עוגה אתם צריכים להכין בחג שבועות ובכל ימות השנה! המחמאות והחיוכים יגיעו במהרה

עוגת גבינה קרה עם טעם של עוד, תחתית פירורי ביסקוויטים  טעימים ובציפוי ממרח לוטוס מענג, ברגע שתכינו אותה פעם אחת יבקשו מכם להכינה לכל אירוע.

אחת העוגות הטובות שאני מכינה מידי שנה לחג השבועות. היום הגיעו אלי אורחים לרגע, ביקשתי מהם להישאר לקפה ועוגה, אמרו לי "אצלך אי אפשר לוותר על העוגה", תפרסי לנו חתיכה ממש דקיקה, פרסתי אבל ממש לא דקיקה! קיבלתי מחמאות על זה שהעוגה טעימה בטירוף.

קוראי היקרים! לקראת חג השבועות הקרב אלינו לטובה, החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה טעימה, כזו שתקצור מלא מלא מחמאות וקריאות התפעלות.

מברכת אתכם בברכת חג שבועות שמח!

ממני יהודית שאוהבת אתכם♥♥♥

 

 

 

המצרכים להכנת העוגה

 

לפורר את הביסקוויטים ולהוסיף את החמאה המומסת ולערבב
לשטח את הפירורים בתחתית התבנית

 

לערבב את הגבינות ואת האינסטנט פודינג וניל
להמיס שוקולד לבן חמאה וחלב ולהוסיף לגבינות

 

 

להקציף שמנת מתוקה עם סוכר ולהוסיף לתערובת הגבינה

 

לרפד מסביב לדפנות בשקף
לשטח את הבלילה מעל הפירורים
להכניס למקרר להתייצבות

להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל

 

למזוג את ציפוי הלוטוס על העוגה הקרה
לטלטל כדי שהציפוי יכסה את כל שטח העוגה

 

להכניס את העוגה למקרר או למקפיא  להתייצבות

 

ניתן לקשט מסביב לעוגה עם פירורי ביסקוויטים או עם שבבי פייטה

 

מתכון להכנת עוגת גבינה קרה בציפוי קרם לוטוס 

החומרים לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

במעבד מזון לפורר את הביסקוויטים עד שנקבל תערובת כמו חול, להעביר את הפירורים לקערה נקייה

להמיס את החמאה במיקרוגל, להוסיף לפירורים ולערבב היטב.

לקחת תבנית 24-26 עגולה, לשמן טיפה את התחתית, להעביר את הפירורים לתחתית ולשטח עם כף.

להכניס למקפיא עד שנכין את בלילת הגבינה.

 

החומרים לתערובת הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה 9%

גביע גבינת שמנת נפוליאון 250 גרם

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

רבע כוס חלב

30 גרם חמאה

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( סה"כ 500 מ"ל )

שליש כוס סוכר

 

אופן הכנה בלילת הגבינה:

בקערה לשים שוקולד לבן שבור לקוביות, חלב וחמאה, להמיס במיקרוגל בפולסים קטנים, להוציא ולערבב עד אשר מקבלים תערובת חלקה ומבריקה, משאירים בצד.

בקערה בינונית שמים גבינה לבנה וגבינת שמנת, אינסטנט פודינג וניל, לטרוף עם מטרפה לתערובת חלקה.

להוסיף לגבינות את השוקולד הלבן המומס ולערבב היטב.

במיקסר עם מטרף מקציפים 2 שמנת מתוקה ושליש כוס סוכר, להקציף עד אשר מקבלים קצפת יציבה.

להוסיף את הקצפת בהדרגה לתערובת הגבינה, לערבב בעדינות עד אשר כל הקצפת נטמעת בבלילת הגבינה.

לשים שקף מסביב לדפנות התבנית, למזוג את הבלילה על תחתית הפירורים בעדינות, לשטח עם פלטה מדורגת או עם כף.

להכניס את העוגה למקרר או למקפיא להתייצבות.

בקערה קטנה שמים 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס, מכניסים למיקרוגל ל 1 דקה מוציאים ומערבבים עד קבלת קרם נוזלי. אם יש צורך להכניס עוד טיפה למיקרוגל לדילול.

לאחר שהעוגה התקררה והתייצבה למזוג מעליה את ציפוי הלוטוס, לטלטל את התבנית עד אשר כל שטח העוגה יתכסה.

להכניס את העוגה למקרר להתייצבות. ניתן לקשט מעל עם פירורי ביסקוויטים, הפעם קישטתי עם שבבים של פייטה.

לפני ההגשה לשחרר את העוגה מהשקף, לטבול סכין ארוכה במים רותחים לפרוס ולהגיש.

 

חג שבועות שמח לכולם♥♥♥

========================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. יעל גבעתי

    היי יהודית
    יש לך טעות קטנה: חג האסיף = חג הסוכות. שמות חג שבועות הם: חג מתן תורה וחג הביכורים.
    העוגה נראית תאווה לעינים ולחיך.

  2. יהודית מה זה פייטה
    ניתן לקנות בחנות המתמחה לאפיה

  3. הי יהודית.. סליחה אבל מה זה שקף?

  4. היי אורלי, שקף זה ניילון קשיח, מגיע בגליל, ניתן לרפד מסביב לתבנית למלא במוסים ולהקפיא, לאחר ההקפאה מקלפים את השקף והעוגה יוצאת מושלמת, תסתכלי בבקשה בתמונות אני מראה את השקף בתוך התבנית עם היד

השאר תגובה

Scroll To Top