רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית! גבוהה רכה ומעודנת, האורחים יברכו אתכם ויבקשו את המתכון. בלעדיות המתכון לאחותי רחל האלופה

מה אתם אומרים על עוגת הגבינה הקלאסית ? נכון שבא לכם לטעום ממנה כבר עכשיו!
חברים יקרים ! המתכון המעלף הזה נלקח מאחותי רחל האלופה- כבר סיפרתי לכם על אחיותיי האופות והבשלניות.
זה אצלנו תורשתי במשפחה,  נו מה רציתי להגיד לכם? שהחלטתי לשתף אתכם במתכון אליפות של עוגת גבינה.
עיניכן רואות את המרקם , את הגובה ואת היופי.
להבא כאשר אתם מתכוונים להכין עוגה לשבת תחשבו על העוגת גבינה הקלאסית של אחותי רחל.
והפטנט לרפד את התבנית בנייר כסף הוא בלעדי שלה.

החומרים להכנת העוגה

בקערה גבינות ושמנת חמוצה

הוספת הסוכר וערבוב תערובת הגבינות עם הסוכר

הוספת החלמונים, לערבב עד להטמעה

לנפות מעל את הקמח והקורנפלור
לטרוף את כל התערובת  במטרף לתערובת חלקה

החלבונים והסוכר מוכנים להקצפה
תחילת ההקצפה והוספת הסוכר בשתים שלוש פעמים

לא להקציף יותר מידי

להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת הגבינות
לערבב את הקצף בתנועות עטיפה מלמטה למעלה ובעדינות

תערובת הגבינה מוכנה להיכנס לתבנית אפייה

תבנית 26 עגולה – נייר כסף – שמן לשימון
להניח את הרדיד אלומיניום כך עם דפנות גבוהות

לשמן את נייר הכסף בתחתית ובצדדים
למזוג את תערובת הגבינה בעדינות

להכניס את התבנית לתנור לא חם – עכשיו מדליקים את התנור ל 170 מעלות
בתחתית תבנית עם מים חמים חובה חובה

לאחר אפיה של 55-60 דקות על 170 מעלות -לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עד הבוקר עם דלת סגורה (או לכמה שעות)

 

לקלף את נייר הכסף
ולהפוך את העוגה על צלחת הגשה

לקלף את ניר הכסף מתחתית העוגה ושוב להפוך לצלחת הגשה

הצעת הגשה

 

 

אפשר לקשט עם אבקת סוכר

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

תבנית מספר 26

החומרים:

3 גביעי גבינה לבנה 5% (750 גרם סה"כ) לא יותר מ 3 גביעים קטנים של גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 כפות קמח תופח
2 כפות קורנפלור
נייר כסף (רדיד אלומניום)
שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:
בקערה להכניס את הגבינות והשמנת חמוצה, להוסיף חצי כוס סוכר ולערבב היטב.
להפריד את הביצים, להוסיף את החלמונים ( הצהובים) לתערובת הגבינה ולערבב.
לנפות מעל את הקמח תופח ואת הקורנפלור, לערבב היטב עם מטרף למנוע גושים.
להקציף את החלבונים (לבנים) ולהוסיף כוס סוכר בשתיים שלוש פעמים, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.
להוסיף את הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים, לערבב בתנועות עטיפה עדינות.
לקחת תבנית עגולה מספר 26 ולרפד אותה בנייר כסף כולל הדפנות.
לשמן את הנייר כסף בתחתית ובדפנות.
למזוג את תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת בנייר כסף.
להניח תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור.
להכניס את התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון מלמטה.

עכשיו יש להדליק את התנור ל -170 מעלות לא טורבו רגיל.
זמן אפיה כ 55-60 דקות- לאחר האפייה לא מוציאים את העוגה מהתנור.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים עם דלת סגורה.
העוגה תישאר מספר שעות בתנור (או לילה בחורף).
להוציא את העוגה מהתבנית ולקלף את נייר הכסף.
לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה עליה ולאחר מכן להפוך שוב לצלחת הגשה כשהצד הזהוב מלמעלה.
להכניס את העוגה למקרר.
בהצלחה עם העוגה המדהימה הטעימה והגבוהה באופן בלתי רגיל.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. עוגה מושלמת.
    אחת העוגות היפות והמושלמת
    כל הכבוד ?
    תודה

  2. אפשר לצפות את העוגה ? במה את ממליצה אם כן?

  3. את התבנית הקטנה להניח ממש על בסיס התנור?
    זה בטוח?

  4. תודה שענית , אבל סליחה ששואלת שוב , רשת הברזל מונחת ממש על התחתית של התנור? או על השלב הכי תחתון?

השאר תגובה

Scroll To Top