רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / עוגת גבינה פירורים וניל ושוקולד

עוגת גבינה פירורים וניל ושוקולד

עוגת גבינה פירורים בשני צבעים, וניל ושוקולד, עם מוס גבינה משגע ובתוכו אינסטנט פודינג וניל המכיל גרגרי וניל אמיתי.

כבר מזמן רציתי לשדרג את עוגת גבינת הפירורים שלי. נקרתה בדרכי הזדמנות עם אינסטנט פודינג וניל החדש של מאסטר שף.

החלטתי שאני אכין את הבצק לתחתית בצבע בהיר, ואילו את הפירורים מעל אעשה בצבע חום ע"י הוספת קקאו ושוקולד לבצק.

בזמן ההכנה כאשר טעמתי מהפירורים החומים…תשמעו זה מזכיר עוגיית חמאה של פעם.

את מוס הגבינה הכנתי עם הפודינג וניל האמיתי, הוא שידרג לי את הבלילה, הריח כשפותחים את השקית וגם מראה הנקודות השחורות

של הוניל, בהחלט אהבתי. אתם יודעים שאני ממליצה רק על מוצרים טובים, התנסתי בלא מעט אינסטנטים ואני חייבת לומר שזה המוצלח ביותר מבחינת הטעם, המרקם וכמובן גרגרי הוניל האמיתי.

חברתי משכבר הימים דליה פרידמן ביקרה אותי היום במפתיע ועשתה סיפתח לעוגה, נרשמה התלהבות רבה.

מקווה לראות את התמונות והשיתופים שלכם לקראת החג! עוגה קלה להכנה וטעימה.

מאחלת לכם חג שבועות לבן וטעים♥

 

 

 

 

החומרים להכנת הבצק

 

 

 

 

מתכון להכנת עוגת פירורים וניל ושוקולד

החומרים להכנת תחתית הבצק:

כוס וחצי קמח תופח

1 שקית סוכר וניל (10גרם)

3 כפות סוכר

1 חלמון

150 גרם חמאה מאוד רכה (אפשר לרכך במיקרו)

1 כף קקאו

10 גרם שוקולד מריר מומס (1 כף)

להכניס את כל החומרים למעבד מזון, לעבד את התערובת עד אשר נקבל בצק קצת דביק.

לשמן מעט תבנית עגולה מספר 26, לשטח 3/4 מכמות הבצק בתבנית ולחורר עם מזלג.

לשאר הבצק שנותר להוסיף כף של קקאו ו כף של שוקולד מריר מומס וללוש עד אשר הבצק יקבל גוון חום.

לשטח את הבצק בתבנית קטנה ולהכניס את 2 התבניות לאפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

לשים לב כשהבצק הלבן מקבל צבע זהוב מוציאים את 2 התבניות מהתנור, את החום והלבן, מצננים.

החומרים להכנת הבלילה:

2 גבינה לבנה 5% (500 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

רבע כוס סוכר

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

כוס וחצי חלב

1 שקית אינסטנט פודינג וניל של מאסטר שף המכיל גרגרי וניל אמיתי

2 כפות סוכר

אופן הכנת הבלילה:

בקערת מערבל עם מקצף, מקציפים את השמנת מתוקה, החלב, אינסטנט פודינג וניל אמיתי של מאסטר שף ו2 כפות סוכר לא גדושות.

להקציף את התערובת עד אשר נקבל קרם תפוח ויציב עם נקודות שחורות של וניל אמיתי.

בקערה גדולה לערבב את הגבינה, השמנת חמוצה, סוכר וניל וסוכר, לטרוף עד אשר נקבל תערובת חלקה.

לערבב בתנועות עדינות את הקצפת לתערובת הגבינות, נקבל מוס גבינה תפוח בהיר ומשגע.

ניקח את התבנית בו נמצא הבצק הבהיר, מי שרוצה יכול כעת לשים מסביב לדפנות שקף, זה יעזור לנו בזמן חילוץ העוגה.

לשפוך את כל התערובת על הבצק הבהיר בצורה עדינה, לשטח עם פלטה או עם מרית.

לפורר את הבצק החום לפירורים, לפזר מעל העוגה, לפרוס את היד ולהעבירה בתנועות סיבוביות, ככה הפירורים יכסו את כל השטח.

להכניס למקפיא, להעמיד על משטח ישר כדי שהבלילה תישאר ישרה.

חצי שעה לפני ההגשה להוציא מהמקפיא ולהכניס למקרר או לשים על שולחן ההגשה.

שיהיה לכם הכי טעים♥

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top