עוגת גבינה קרה עם מחית תותים ופתי בר קרמל, חגיגית צבעונית וטעימה, תכינו ותקצרו תשבחות
לכבוד חג שבועות קיבלתי מחברת אסם לסקר את הפתי בר החדש שלהם, האחד פתי בר קרמל והשני פתי בר בטעם שוקולד מריר. החלטתי להכין עוגת גבינה קרה, כזו שתמיד רציתי להכין והפעם עם הפתי בר קרמל שממש מתאים למתכון. לדעתי גם הפתי בר שוקולד מריר טעים ונהדר ואותו נשאיר לעוגה אחרת שגם היא תעלה כאן בבלוג. תודה רבה לחברת אסם.
משתפת אתכם במתכון טעים וחגיגי, עוגת גבינה קרה עם תחתית של פתי בר קרמל ובציפוי של מחית תות טעימה.
חברים יקרים♥ חג שבועות שמח וטעים לכולם
החומרים להכנת התחתית
לרסק את הפתי בר במעבד מזון עד אשר נקבל פירורים
למזוג מעל חמאה מומסת ולערבב היטב
לשים שקף מסביב לתבנית (לא חובה) להעביר את הפירורים לתבנית
להדק את הפירורים בעזרת כף או תחתית של כוס
החומרים להכנת המלית
במיקסר עם מטרף למזוג את השמנת מתוקה
להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקרם יציב וחלק
להוסיף את הגבינה ולערבב בעדינות
לחתוך 10 תותים לחצאים ולהוריד את העלה
לסדר את התותים מסביב לתבנית בצורה עגולה וצפופה כאשר הצד הרחב למטה
למרוח את הקרם על תחתית הביסקוויטים ולשטח
להכניס את התבנית למקרר
מכניסים למעבד מזון את התותים החתוכים
מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים למחית
בצלוחית עמוקה מעבירים את הג'לטין
מוזגים מעל מים וטורפים היטב עד להמסה
משאירים בצד להתקשות
מעבירים את מחית התותים לסיר בינוני מערבבים ומחממים עד סף רתיחה
מוסיפים את הג'לטין לסיר וטורפים היטב את כל התערובת, מקררים
למזוג את מחית התותים על הקרם ולשטח בצורה שווה
להכניס למקרר עד אשר המחית תתייצב
לחלץ את התבנית בעדינות ולהניח על צלחת הגשה
אפשר לקשט מעל עם תותים שלמים בצורת מניפה
אפשר להקציף שמנת מתוקה ולהכניס לשק זילוף עם צנטר פרח ולזלף מסביב
העוגה נפרסה
מתכון להכנת עוגת גבינה עם מחית תותים ופתי בר קרמל
תבנית עגולה מספר 24 קפיצית
החומרים לתחתית:
200 גרם פתי בר קרמל
100 גרם חמאה מומסת
החומרים למלית:
3 שמנת מתוקה להקצפה ( 750 מ"ל)
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע גבינה לבנה 5%
החומרים למחית התותים:
10 תותים יפים מנוקים וחתוכים לחצי
1 סלסלה של תותים מנוקים וחתוכים לקוביות
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית ג'לטין ( 14גרם )
אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מניחים שקף מסביב לדפנות התבנית ( לא חובה ) מעבירים את הפירורים לתבנית עגולה מספר 24 משומנת קלות, משטחים את הפירורים עם כף ומהדקים עם תחתית של כוס. מכניסים את התבנית למקפיא.
מניחים מסביב בצורה אנכית את התותים החצויים כשהחלק הרחב כלפי מטה.
הכנת המלית:
במיקסר עם מטרף מכניסים את השמנות להקצפה ואת אינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב, מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות.
משטחים את הקרם על תחתית הפירורים ומיישרים.
מכניסים את התבנית למקרר.
אופן הכנת המחית:
חותכים את התותים לריבועים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד לקבלת מחית.
הכנת הג'לטין:
בצלוחית עמוקה מעבירים את שקית הג'לטין ומעל מוזגים את חצי כוס המים, טורפים היטב ומשאירים בצד שיספח נוזלים ויתקשה.
מעבירים את מחית התותים לסיר בינוני ומחממים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב ובזמן שהמחית חמה מעבירים את הג'לטין הקשה לסיר וטורפים מיד עד אשר כל התערובת נעשית הומוגנית, מורידים מהאש. מקררים מעט את התערובת.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומוזגים את מחית התות על הקרם. מכניסים למקרר
קישוט:
1 שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להקציף עד אשר הקרם נעשה יציב. לקחת שק זילוף עם צנטר פרח, למלא את השק עם הקרם ולקשט מסביב בצורת פרחים.
לשחרר את העוגה בעדינות ולהסיר את השקף. אפשרי להקפיא את העוגה , 10 דקות לפני ההגשה להוציא מהמקפיא.
==========================================================
כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.
יהודית יקרה עוגה מרהיבה ביופיה ונראית טעימה יבורכו ידייך
שבת שלום חברה
תודה רבה רבה על המחמאה! כיף ועושה חשק להמשיך וליצור,שבת שלום
תודה:) הכנתי ותה הרגע אבל עם חצי מהכמות..בכל אופן..עוגה מדהימה ,תודה רבה:)
היי מיכל, שבת שלום! איזה יופי שהכנת את העוגה, שמחה על הפירגון