עוגת גבינה היפה בלבן | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת גבינה היפה בלבן

עוגת גבינה היפה בלבן

עוגת גבינה יפה בלבן! צחורה ומלכותית, טעימה ומרשימה עם הפתעה בתוכה

לכבוד חג השבועות וכמידי שנה אני מכינה עוגת גבינה חדשה ומשתפת אתכם. השנה העוגה נקראת עוגת גבינה "היפה בלבן" וכשמה כן היא.

העוגה קלה להכנה ועם חומרים זמינים, כמובן שמבחוץ היא צחורה אבל מבפנים היא מכילה גם שוקולד וגם תחתית של ביסקוויטים.

תודה רבה לתנובה ולשף הלבן על מוצרים טובים וטעימים!

ואתם חברים יקרים שלי ♥ אני מבקשת לאחל לכם חג אביב שמח ופורח חג שכולו מתן תורה ואהבת הזולת. נלמד לתת וגם לקבל, נלמד להעריך לכבד ולהוקיר, נאהב את השונה ואת האחר "ארץ נתנה יבולה. ארץ זבת חלב ודבש"

החומרים להכנת התחתית
לרסק את הביסקוויטים במעבד מזון

להעביר את הפירורים לקערה
להוסיף את הסוכר הקקאו והחמאה המומסת
לערבב ולהעביר לתבנית משומנת
להכניס למקפיא

החומרים להכנת מילוי הגבינה והקצפת

בקערה הגבינות השמנת חמוצה

מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל

מוסיפים מיץ לימון
מוסיפים את החלמונים

מערבבים עם מטרף ידני
מנפים לתוך התערובת קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל
טורפים לתערובת חלקה

מקציפים את החלבונים
מוסיפים את רבע כוס הסוכר שנותר
ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב ולא יותר

מעבירים את תערובת הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים
מערבבים בתנועות עטיפה עדינות

מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית
מפזרים על פני התערובת את קוביות השוקולד

יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה
משטחים את התערובת באופן שווה

מכניסים לתנור לאפיה על רשת (בחלק התחתון תבנית עם מים חמים)

החומרים לקרם:
להקציף במיקסר שמנת מתוקה רבע כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל
למרוח יותר ממחצית הקרם על פני העוגה

למרוח בדפנות מעט מהקרם
את יתרת הקרם להכניס לשק זילוף עם צנטר פרח
לזלף מסביב שושנים

לפזר את השוקולד הלבן באמצע העוגה וגם בדפנות

מתכון להכנת עוגת גבינה היפה בלבן

החומרים לתחתית:
200 גרם פתי בר (25 יחידות) מרוסקים לפירורים (במעבד מזון)
70 גרם חמאה מומסת
1 כף קקאו
1 כף סוכר
חומרים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינת נפוליאון (3/4 מיכל)
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים L או 4 M
1 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל (20 גרם)
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף מיץ לימון (אפשר גם גרידת לימון למי שאוהב)
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות (או מטבעות)
לציפוי:
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%
3/4 שקית אינסטנט פודינג וניל (מה שנשאר לנו מהחומרים למלית הגבינה)
1/4 כוס חלב
לקישוט:
שוקולד לבן מגורד
אופן הכנת התחתית:
לרסק את הביסקוויטים לפירורים (אפשר במעבד מזון) להעביר את הפירורים לקערה.
להוסיף את החמאה המומסת, הסוכר והקקאו ולערבב.
לשמן תבנית מספר 24 ולשטח את הפירורים בתחתית, אפשר להדק עם כף. להכניס את התבנית למקפיא.
אופן הכנת המלית:
– בקערה שמים את הגבינות והשמנת חמוצה, מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר, סוכר וניל ומערבבים היטב.
– מוסיפים לקערה את החלמונים (צהובים) ומיץ הלימון ומערבבים.
– מנפים לקערה את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים במטרפה עד אשר התערובת נעשית חלקה.
– בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (הלבנים) כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את רבע כוס הסוכר שנותר, ממשיכים להקציף עד ליציבות ודי.
– מעבירים מחצית מקצף הביצים לתערובת הגבינות ומקפלים בעדינות, מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בעדינות בתנועות קיפול, הקצף מיד נטמע בתערובת הגבינה.
– מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את הבלילה בעדינות עד מחצית הגובה, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את מחצית התערובת שנשארה.
– מכניסים לקומה התחתונה של התנור תבנית ומוזגים לתוכה מים חמים, מעל מניחים את הרשת ועל הרשת מניחים את התבנית עם העוגה.
– אופים בתנור שחומם מעט על 160 מעלות, זמן אפיה כ 50-55 דקות, ניתן להוציאה מהתנור כשרואים שמסגרת העוגה יציבה וזהובה וכאשר נוגעים באמצע העוגה קפיצית.
– לצנן את העוגה במקרר.
אופן הכנת הקצפת:
– במיקסר מוזגים את השמנת מתוקה והחלב, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל שנשאר ומקציפים עד ליציבות.
– משחררים את העוגה מהתבנית על ידי העברת סכין בדפנות. מניחים את העוגה על צלחת הגשה.
– מורחים יותר ממחצית הקצפת על פני העוגה וגם בדפנות.
– את יתרת הקצפת מכניסים לשק זילוף עם צנטר פרח, מזלפים פרחים בשולי העוגה.
– מגרדים שוקולד לבן (עם קולפן של ירקות), מפזרים את השוקולד במרכז העוגה, אפשר לקשט גם בצידי העוגה.
בברכת חג שבועות שמח לכולם.
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. אורית אפטר

    שלום רב! מתכונייך נפלאים כה לחיי.

    האם ידוע לכם מדוע אי אפשר להדפיס את המתכונים מהאתר?

    חג שמח

    לתשובתך אודה אורית אפטר.

השאר תגובה

Scroll To Top