עוגת בראוניס שוקולדית | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת בראוניס שוקולדית

עוגת בראוניס שוקולדית

בראוניס שוקולדיים נימוחים ומענגים, כאלה עוד לא אכלתם! כדאי להכין כבר לשבת הקרבה

 

את הבראוניס האלה אני מכינה כבר מספר שנים! טעמם השוקולדי, הרכות והנימוחות שולחים אותי כל פעם למטבח להכין את המתכון הטעים .

לאחר ההכנה וקירור, חותכים לריבועים ומכניסים למיכל אטום ואחר כך למקרר, כך הם נשארים טעימים וטריים.

אישי היקר ובני דודי הכי אוהבים את הבראוניס, ומי לא! הרי כולנו יודעים ששוקולד  מרים את מצב הרוח נותן אנרגיה ועושה טוב לנשמה.

חברים יקרים♥ תכינו עוד השבת את הבראוניס המושחתים האלה! מאחלת לכולם סופ"ש טעים ומהנה.

 

בראוניס שוקולדי בלוג7

 

החומרים להכנת העוגה

בראוניס שוקולדי בלוג1

 

המסת השוקולד הסוכר והחמאה על בן מארי ( אדים )

בראוניס שוקולדי בלוג4

תערובת השוקולד נמסה
לערבב היטב עד אשר התערובת נעשית חלקה

בקערה להכניס את הביצים ולטרוף היטב

בראוניס שוקולדי בלוג3

להוסיף את הביצים לתערובת השוקולד
מיד לטרוף עד אשר התערובת חלקה

לנפות את הקמח ולהוסיף קורט מלח
להוסיף את הקמח ואבקת האפייה לתערובת השוקולד ולערבב היטב

בראוניס שוקולדי בלוג5

להניח בתבנית נייר אפיה ולשמן אותו
למזוג את התערובת ולשטח בצורה שווה

התערובת בתבנית נכנסה לתנור

בראוניס שוקולדי בלוג6

הבראוניס אפוי לאחר שקיסם ננעץ ויצא שוקולדי

 

לאחר האפייה וחיתוך

בראוניס שוקולדי בלוג8

 

ריבועים מענגים

בראוניס שוקולדי בלוג9

 

מתכון להכנת בראוניס שוקולדי

תבנית מלבנית בגודל 27X38 ס"מ)

החומרים:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1-1/2 כוסות סוכר(300 גרם)
6 ביצים
3/4 כוס קמח רגיל (90 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
קורט מלח
אם רוצים לא חובה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס לא קלויים.

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) . משמנים את התבנית שמים נייר אפיה ומשמנים גם אותו מעט.
2. מרתיחים מים בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה.  שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר או בקערה חסינת חום, שקוטרם קטן במעט מהסיר עם המים(בן מרי) מניחים מעל הסיר עם המים הרותחים, כך שתחתית הסיר או הקערה אינם נוגעים במים, מערבבים בערך כ-5 דקות, עד שהשוקולד החמאה והסוכר נמסים ונוצר קרם, מורידים את הקערה למשטח עבודה ומצננים כ 3 דקות.
3. טורפים את הביצים השלמות ומוסיפים אותן בבחישה נמרצת לתערובת השוקולד.
4.מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים קצרות, בשלב הזה מי שאוהב אפשר להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב.
5.יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35 דקות לא יותר. אנחנו רוצים לקבל בראוניס שוקולדיים לחים.
6.מצננים היטב, רצוי להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
7. להפוך את העוגה על משטח עבודה, לקלף את הנייר ולחתוך לריבועים, להגיש קר מהמקרר.
8. מי שרוצה לאחסן, מכניסים את ריבועי הבראוניס לקופסא ( להפריד בן השכבות עם נייר) ולמקרר

טיפ לפני הוצאת הבראוניס מהתנור

לאחר האפייה להכניס קיסם הוא צריך להיות מעט רטוב , לא לייבש את הבראוניס אחרת יוצאת עוגת שוקולד.

בראוניס כאלה עוד לא אכלתם

===============================================================

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

בראוניס שוקולדי בלוג

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top