רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / מתכוני מוסים / עוגת ביבסקו

עוגת ביבסקו

עוגת ביבסקו רומנית הכי נוסטלגית, עם 5 שכבות מענגות של קרם רוקוקו וגנאש שוקולד מריר והכי הכי סירופ רום מתקתק

פעם לפני שנים רבות הייתה קונדיטורית "מרקוס" בתוך קולנוע עטרת המיתולוגי! בכל יום חמישי בערב או בשישי בצהריים היינו הולכים לסרט שהוקרן באותו השבוע! לפעמים עם צ'ארלי צ'אפלין, השמן והרזה, טרזן, חוזוליטו…. תמיד חיכה לנו הדוכן של מרקוס עם כל העוגות הטעימות והיפות שלא מביישות אף פטיסרי פריזאי! כל העוגות הוגשו בתור פטיפורים בתוך עטרות לבנות גדולות.

בתוך הווטרינה המהפנטת נחו להן עוגות הקרמשניט, הסברינות, הביבסקו, הטורטים למינהן… תמיד עמדתי מול הווטרינה בחרדת קודש, מוקסמת מכל היופי הזה! כמובן שמידי פעם קיבלנו כסף וגם יכולנו לקנות עוגה טעימה, או גרעינים מתורג'מן, או פלאפל, או בריק עם תפוחי אדמה.

יש לי זכרונות ילדות כאלה יפים ומתוקים ובהחלט טעימים!

מחברת המתכונים שלי תמיד מסתכלת עלי ואומרת "יהודית, עדיין לא שיתפת את עוגת הביבסקו"… אז הנה החלטתי להכין, לצלם ולשתף אתכם גם במתכון של עוגת הביבסקו המיתולוגית עם כמה שינויים מצידי. בסוף המתכון רשמתי לכם את המקור.

רותי מנדל חברתי היקרה משכבר הימים הכריזה שהביבסקו היא "עוגה רומנית" ואני לא מתווכחת עם יודעי דבר.

המתכון שנמצא אצלי במחברת העתיקה והישנה לא ברור מהיכן הגיע! אחותי רחל אומרת שזה מאחת הגיסות שלה שהן כמובן רומניות.

בשבוע שעבר חגגנו אני ואישי היקר 37 שנות נישואין, לכבוד זה הכנתי את העוגת ביבסקו החגיגית.

אל תסתכלו על המתכון שהוא כזה ארוך, ההכנה ממש קלה והתוצאה מדהימה! אז תכינו ותהנו.

ממני שאוהבת אתכם♥♥♥

 

 

 

החומרים להכנת העוגה

 

 

הקצפת החלבונים עם הסוכר
הוספת החלמונים בתנועות עטיפה
הוספת הקמח והקקאו

 

לקפל את התערובת בתנועות קיפול עדינות
למזוג לתבנית מספר  26 משומנת עם נייר אפיה משומן בתחתית

להכניס לתנור ולאפות

 

לאחר קירור להוציא את העוגה מהתבנית ולקלף את נייר האפייה
לחצות את העוגה לשני חלקים
להניח את החלק הראשון על צלחת הגשה
להשקות את החלק הראשון עם סירופ סוכר ורום

 

להכין גנאש שוקולד ולהכניס למקרר
להוסיף מחצית מיכל של שמנת מתוקה ולהקציף
לצפות את החלק הראשון של העוגה עם קרם גנאש מוקצף
להניח מעל את החלק השני וגם אותו להרטיב עם סירופ
לצפות עם יתרת הקרם גם בשוליים

 

לצפות את העוגה עם שוקולד מריר מומס (גנאש)
לאחר קירור לקשט את העוגה עם פרחי קצפת

 

 

 

העוגה לאחר שנפרסה

 

מתכון להכנת עוגת ביבסקו

החומרים:

8 ביצים מופרדות L

8 כפות סוכר

2 כפות קקאו

5 כפות קמח תופח

סירופ סוכר ורום:

כוס ורבע מים

חצי כוס סוכר

שלושת רבעי בקבוקון רום ( אדום כן )

קרם גנאש מוקצף רוקוקו:

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

מיכל וחצי של שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

חצי מיכל שמנת מתוקה שנשארה

אופן הכנת הטורט:

להפריד את הביצים, להקציף במערבל את החלבונים (לבנים) עד שנקבל מסביב בועות קצף לבנות, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב.

לטרוף את החלמונים ולהוסיפם לתערובת הקצף, לערבב בתנועות קיפול עדינות.

לסנן את הקמח התופח ואת הקקאו, להוסיף לתערובת בשתי פעימות, לערבב בתנועות קיפול עד אשר כל הקמח נטמע בתערובת.

לשמן תבנית עגולה מספר 26, לשים בתחתית נייר אפיה וגם אותו לשמן, לשפוך את התערובת לתבנית בעדינות וליישר.

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 35-40 דקות, לא לפתוח את התנור רק אחרי הזמן המשוער

לבדוק עם קיסם, אם יוצא נקי העוגה מוכנה. להשאיר בתנור כבוי עוד כ 5 דקות ולהוציא למשטח עבודה לצינון מוחלט.

סירופ: להכניס את כל חומרי הסירופ לסיר קטן לערבב ולהביא לרתיחה, להוריד מהאש.

קרם רוקוקו: להכניס את השוקולד השבור לקערה בינונית, למזוג את השמנת המתוקה לסיר קטן ולהביא לרתיחה, למזוג את השמנת

על השוקולד, לחכות כדקה ולטרוף עד אשר נקבל קרם חלק ומבריק, לכסות את הקערה עם ניילון ולהכניס למקרר ל 4 שעות.

להוציא מהמקרר ולהוסיף את חצי המיכל שמנת מתוקה שנשארה, להקציף במקצף ידני עד אשר נקבל קרם בהיר וחלק ( הקצפת יתר פוגמת).

הרכבת העוגה:

לשחרר את העוגה מהתבנית, לקלף את נייר האפיה מהתחתית, לחצות את העוגה לרוחב, להניח חלק אחד על צלחת הגשה

להרטיב את החלק התחתון עם מחצית מהסירופ, למרוח מחצית מהקרם על התחתית, לקחת את החלק השני של העוגה ולהניח על הקרם, להרטיב מעל עם הסירופ שנותר, למרוח מהקרם שנותר גם בצדדים, להשאיר מעט קרם לקישוט. להכניס את העוגה למקרר להתייצבות.

 

ציפוי שוקולד גנאש: 

להניח  בקערה 100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות, להרתיח את השמנת המתוקה שנותרה (חצי מיכל) למזוג על השוקולד, לחכות כדקה ולטרוף עם מטרף, נקבל שוקולד חלק ומבריק, לקרר כחמש דקות.

להוציא את העוגה מהמקרר ולמזוג בעדינות את הציפוי שוקולד על העוגה. כדי לקבל את הצורה של נטיפים, לקחת כף מלאה בציפוי ולמזוג בשולי העוגה. להכניס למקרר.

לאחר שהציפוי התמצק על העוגה ניתן לקשט עם הקרם שנותר בצד. לוקחים שקית זילוף עם צנט פרח, מכניסים את הקרם ומזלפים פרחים מסביב.

אל תבהלו מאופן ההכנה זה הולך די מהר! תכינו תכינו

 

ישנה אפשרות שניה להכין קרם שוקולד על האש: בסיר שמים חצי כוס מים, 7 כפות סוכר, 2 כפות קקאו, 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, לערבב ולהמיס על אש קטנה, לאחר שנמס להוסיף 200 גרם חמאה ולטרוף היטב, לקרר מעט ולמרוח את הקרם במקום הקרם רוקוקו. שלב הבא  להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה( 500 מ"ל) עם 3 כפות אבקת סוכר ו-1 כף אינסטנט פודינג וניל, לאחר שמתייצב למרוח על העוגה.

 

עוגה חגיגית וטעימה שמכינים לאנשים שאוהבים

 

=====================================================================

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top