עוגת אגוזים שוקולד וקצפת לפסח | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת אגוזים שוקולד וקצפת לפסח

עוגת אגוזים שוקולד וקצפת לפסח

טורט אגוזים עם שוקולד וקוקוס בציפוי קרם קצפת וניל של פעם. הטורט מתאים לפסח ובשאר השנה ניתן להשתמש בקמח תופח רגיל

בערב החג התקשרתי לחברתי ריקה כדי לאחל לה ולבני משפחתה חג שמח. כבר סיפרתי לכם על ריקה חברתי מהצבא (34 שנים אנחנו בקשר). אמנם אנחנו רחוקות אחת מהשניה מרחק גיאוגרפי אבל זה לא מונע בעדנו להישאר אפילו בקשר טלפוני (בקיץ ביקרתי אצלה).

אנחנו מתחילות לקשקש, מה מכינים לאכול והיכן מתארחים ואני כמובן אומרת לה – "את יודעת, הכנתי את העוגה הטעימה של אמא שלך" היא עונה איזה עוגה? אני מסבירה לה ומציינת איזה חומרים יש בעוגה, ריקה עונה לי "אבל אמא שלי הפסיקה להכין אותה מזמן". למה? אני שואלת, ריקה מסבירה שזה בגלל שצריך לגרד את השוקולד.

עניתי שכבר לא צריך לגרד שוקולד על פומפיה, פשוט לקצוץ את השוקולד על קרש חיתוך וזהו.

אז חברים יקרים שלי! אני מציגה בפניכם עוגה טעימה ומנצחת, טובה לפסח עם קמח תופח כשר לפסח ובימים רגילים אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל.

חג פסח כשר ושמח.

החומרים להכנת הטורט

הקצפת החלבונים, הוספת הסוכר וקבלת קצף יציב

הוספת השמן לחלמונים
לטרוף את החלמונים עם השמן

הוספת החלמונים לתערובת הקצף
לעטוף בתנועות עדינות עד להטמעה
להוסיף את הברנדי או הליקר גרנד מרנייה

הוספת האגוזים והשקדים הטחונים
הוספת השוקולד הקצוץ

הוספת הקוקוס
כל החומרים בקערה מוכנים לערבוב
לערבב בתנועות עטיפה עדינות

הוספת קמח תופח כשר לפסח
לערבב בתנועות עטיפה עד להטמעה

להעביר את התערובת לתבנית עגולה מספר 26 משומנת
התבנית מוכנה להכנס לתנור

הטורט נאפה בתנור
לאחר צינון לעבור בעדינות עם סכין בדפנות התבנית
לשחרר את העוגה מהתבנית

החומרים להכנת הקצפת
בקערה להכניס את השמנת מתוקה עם כף וחצי אבקת סוכר
להוסיף כף גדושה אינסטנט פודינג וניל ולהקציף לקצפת יציבה

עוגת אגוזים שוקולד וקצפת בלוג

מתכון לעוגת אגוזים שוקולד וקצפת

החומרים לטורט:
6 ביצים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
3 כפות אגוזים ושקדים טחונים
3 כפות קוקוס
3 כפות קמח תופח כשר לפסח
2 כפות גרנד מרנייה (או כל ליקר או ברנדי שיש)
כוס סוכר
שליש כוס שמן
אופן הכנה:
– להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (הלבנים) לאחר שנעשה קצף בצדדים יש להוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
– לחלמונים (צהובים) יש להוסיף את השמן ולערבב, להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות, להוסיף את הברנדי ולעטוף.
– להוסיף את האגוזים והשקדים הטחונים את השוקולד הקצוץ ואת הקוקוס, לערבב בתנועות עטיפה לא לשבור את הקצף.
– לבסוף להוסיף את הקמח התופח המנופה ולערבב בעדינות עד להטמעה.
– לשמן תבנית עגולה מספר 26, למזוג את התערובת ולשטח. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, משך האפייה 40-45 דקות. אפשר גם לבדוק עם קיסם, אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
חומרים להכנת הקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
כף וחצי אבקת סוכר
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
אופן הכנה:
– להכניס את כל החומרים לקערת הקצפה, להקציף עד אשר מתקבלת קצפת יציבה.
– לאחר שהעוגה הצטננה יש לשחררה מהרינג על ידי העברת סכין בדפנות התבנית.
– למרוח את הקרם על פני העוגה וגם בדפנות, אפשר להשאיר מעט קצפת לקישוט.
 –
לקישוט:
– להכניס מעט מהקצפת לשקית זילוף בעלת צנטר פרח או צנטר משונן ולזלף על פני העוגה. אפשר לגרד שוקולד מעל.
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

16 תגובות

  1. יזרעאליה

    היום אפשר לגרד שוקולד בפומפיה עבה של מעבד המזון לא צריך ביד

    • היי יזרעאליה, בהחלט נכון, הפומפיה של מעבד המזון עושה את העבודה, אבל לפני 35 שנים לא היו כאלה שיכלולים. באופן אישי אני אוהבת לקצוץ את השוקולד עם סכין מקצועית וככה גם מרגישים את השוקולד שהוא יותר גס במרקמו. בברכת חג שמח טעים ונעים

  2. היי לא צריך להרטיב את הטורט לפני הציפוי בסירופ?

  3. היי דבי, בתוך תערובת הטורט יש שמן שגורם לעוגה להיות לחה, תכיני ותיראי כמה היא טעימה. אבל את יכולה להכין מעט סירופ סוכר ולהרטיב את העוגה. חג פסח נעים וטעים

  4. הי יהודית, חג פסח כשר. העוגה נראית מעולה,במקום קמח תופח לפסח שאן לי פה, במה אני יכולה להשתמש?

  5. היי אתי, חג שמח ומועדים לשמחה. אפשר להשתמש בקמח מצה ולהוסיף כפית של אבקת אפיה.

  6. היי יהודית, העוגה לא כל כך תפחה כמו אצלך בתמונות והשתמשתי ב-3 כפות קמח תופח מה הסיבה?
    האם העוגה צריכה להיות במקרר?

  7. היי אורית, ראשית העוגה חייבת להיות במקרר מאחר וציפינו אותה בשמנת מתוקה שזה חלבי. העוגה לא תפחה יתכן ופתחת את דלת התנור לפני הזמן והעוגה קיבלה משב של רוח, יתכן וההקצפה של החלבונים והטמעת החומרים לא נעשתה בעדינות ובתנועות קיפול.

  8. תודה יהודית. למרות שהעוגה לא תפחה , טעימה מאוד.

  9. אפשר לוותר על הליקר או הברדנדי? או להחליף במשהו אחר?

  10. תודה רבה. עשיתי אותה עם קמח נטול גלוטן נראה טוב בנתיים..מקווה שיצא גם טעים

  11. היי רציתי לדעת אם העוגה יוצאת גבוהה ועסיסית..והאם יש צורך להרטיב אותה??
    והאם ניתן לחצות אותה?

השאר תגובה

Scroll To Top