עוגת אגוזים קרם מוקה וגנאש שוקולד מריר | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת אגוזים קרם מוקה וגנאש שוקולד מריר

עוגת אגוזים קרם מוקה וגנאש שוקולד מריר

עוגת אגוזים במילוי של קרם מוקה עדין ולציפוי גנאש שוקולד מריר, העוגה שתעשה לכם את השבת

בכל אירוע משפחתי ובכל חג שאנו חוגגים כולנו יחדיו – יוצא שיש לכמה מילדיי המשפחה יום הולדת.

אנחנו (האחיות ובנות המשפחה יושבות ורושמות לכל אחד מה עליו להכין) אחותי רחל תמיד מטילה עלי משימה, שהיא כמובן משימה אפשרית. אתם בטח לא מנחשים! כן, להכין עוגת יום הולדת חגיגית ועוד כל מיני קינוחי כוסות.

בחג שעבר עלינו לטובה (פסח)  החלטתי להכין את העוגה המיוחדת והטעימה הזו, רק מהמראה שלה זה עושה חשק להכין ולטעום!

חברים יקרים שלי♥ משתפת אתכם במתכון מנצח לעוגה חגיגית.

מבקשת לאחל לכולם סופ"ש נעים ושבת מבורכת עם בשורות טובות

 

החומרים להכנת הטורט

 

במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך
מפרידים את הביצים
מקציפים את החלבונים (הלבנים) בהדרגה מוסיפים את הסוכר

קצף החלבונים יציב וגמיש
מוסיפים לחלבונים את החלמונים (צהובים)

מערבבים את התערובת עם מרית בתנועות עטיפה עד להטמעה
לקערת האגוזים הטחונים מוסיפים את הקקאו

מוסיפים 2 כפות קמח תופח ( או 2 כפות פירורי לחם)
מכניסים לתערובת הביצים את תערובת היבשים

מערבבים בתנועות עטיפה עדינות
מעבירים את התערובת לתבנית מספר 24 או-26 משומנת ומרופדת בתחתית בנייר אפיה

התבנית מוכנה להיכנס לתנור
הטורט בתנור נאפה

מכינים סירופ: מים סוכר ואבקת נס קפה מבשלים עד להמסה

החומרים להכנת קרם המוקה
בקערת מיקסר מכניסים את השמנת מתוקה אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל

מוסיפים את אבקת הנס קפה ומתחילים להקציף לקרם יציב

משחררים את העוגה מהתבנית
הופכים על צלחת מורידים את נייר האפייה
חותכים את העוגה לרוחבה

אפשר להחזיר את העוגה לתבנית המקורית (אפשר לרינג)
למרוח על העלה הראשון מסירופ הקפה ומעל למרוח מחצית מהקרם

לכסות עם העלה השני וגם אותו להרטיב עם סירופ הקפה
למרוח את יתרת קרם המוקה על העוגה

להכניס בנתיים את העוגה למקרר או למקפיא
להכין את הגנאש שוקולד מריר ולצפות את העוגה

הגנאש נמזג על החלק העליון של העוגה ונוזל לצדדים
ניתן לחלץ קודם את העוגה מהתבנית ואז למזוג את השוקולד

אם רוצים אפשר לקשט את העוגה עם חרוזי שוקולד

מתכון להכנת עוגת אגוזים קרם מוקה וגנאש שוקולד מריר
החומרים לטורט:
6 ביצים L מופרדות
1 כוס סוכר
200 גרם אגוזי מלך טחונים
2 כפות קקאו
2 כפות קמח תופח ( או 2 כפות פירורי לחם במקור) בפסח קמח תופח כשר לפסח
החומרים להכנת סירופ הקפה:
2 כפות סוכר
חצי כוס מים
1 כפית אבקת קפה נמס
החומרים לקרם מוקה:
מיכל וחצי של שמנת מתוקה (במיכל קטן יש 250 מ"ל) בחצי שנותר נשתמש לגנאש
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית אבקת קפה נמס
החומרים להכנת הגנאש:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (שנשאר לנו 125 מ"ל)
תבנית עגולה מספר 24-או 26 משומנת ומרופדת בנייר אפיה בתחתית
לחמם תנור מראש על 180 מעלות – זמן אפיה 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
אופן הכנת הטורט:
להכניס לקערת מיקסר עם מקצף את החלבונים (לבנים) ולהקציף עד אשר מתחילים להתקבל בצדדים בועות ונוצר קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקבלים קצף יציב ומבריק. מוסיפים לתערובת הקצף את החלמונים (צהובים) ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
בקערה נקיה מכניסים את האגוזים הטחונים, את הקקאו ואת הקמח התופח ומערבבים. מוסיפים את תערובת האגוזים לקצף הביצים בהדרגה, מערבבים בתנועות עטיפה עד להטמעה.
משמנים תבנית אפיה שבתחתיתה הנחנו נייר אפיה (לגזור עיגול להניח בתחתית ולשמן).
להעביר את התערובת לתבנית ולשטח בצורה שווה.
להכניס את התבנית לתנור לאפיה של 40 דקות (התנור חומם מראש על 180 מעלות). לנעוץ קיסם ולוודא שיוצא נקי.
הכנת הסירופ:
לשים את כל חומרי הסירופ בקלחת לערבב להמיס עד לרתיחה ולכבות את האש.
אופן הכנת הקרם מוקה:
במיקסר עם מקצף להכניס את השמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ואבקת קפה נמס. להקציף את התערובת עד קבלת קרם יציב ודי.
הכנת הגנאש:
להכניס שוקולד שבור לקוביות לקערה. את מחצית מיכל השמנת שנשארה להכניס לקלחת (סיר קטן ולהביא לסף רתיחה) למזוג את השמנת על השוקולד, להמתין דקה ולערבב עד שנקבל שוקולד מבריק וחלק.
הרכבת העוגה:
לשחרר את הטורט מהתבנית, להפוך את העוגה על משטח ולקלף את נייר האפייה, לחתוך את העוגה לרוחב.
להכניס שכבה אחת של העוגה לתבנית המקורית (אפשר להכניס לרינג שמתחתיו מונחת צלחת הגשה) למרוח סירופ קפה על שכבת הטורט הראשונה.
למרוח מחצית מקרם המוקה על העוגה ולשטח, להניח את השכבה השניה של הטורט להדק ולמרוח סירופ קפה, את יתרת קרם המוקה למרוח על העוגה וליישר.
להכניס את העוגה למקרר או למקפיא (בנתיים נכין את הגנאש שוקולד) להוציא את העוגה מהמקרר, ישנה אפשרות לשחרר את העוגה מהתבנית.
למזוג את גנאש השוקולד על פני העוגה, אפשר לקשט את העוגה עם כדורי שוקולד. להכניס את העוגה למקרר להתייצבות.
בברכת שבת מבורכת וסופ"ש נעים לכולם.
=========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

26 תגובות

  1. יהודית שלום
    ברצוני להודות לך על ההסברים והתמונות היפות של המתכון.
    הסבר יפה ומפורט.
    ישר כוח
    ושבת שלום אתי

  2. נהדר! מרשים ביותר ומפורט בבהירות

  3. היי לאה, תודה רבה, אני שמחה שאת אוהבת את המתכון

  4. שלום יהודית, תודה על מתכון לעוגה שנראית -כמו שאר המתכונים שלך- חגיגית וטעימה! רציתי לשאול מה אפשר להחליף בגנאש שוקולד אם אחד הילדים שלי אלרגי לשוקולד?

  5. תודה רבה! מטעים

  6. היי יהודית, אתמול הכנתי את העוגה והכל יצא הפוך. כשהוצאתי את העוגה מהתנור היא ״נחתכה״ מהשולים. החלק העליון של העוגה היה דביק ושחתכתי את העוגה והנחתי על נייר אפיה היא נדבקה עד כדי פירוק בזמן שרציתי להניח על הקרם. כמעט וזרקתי את העוגה אך נתתי צ׳אנס ומרחתי קרם ומעל את הגנאש. למרות הכל העוגה יצאה טעימה.
    השאלה למה זה קרה ואיפה טעיתי ?

    • היי גלית, לדעתי העוגה לא נאפתה מספיק לכן היא יצאה דביקה והתפוררה בצדדים. חבל שיצא ככה, בכל מקרה יצא לך טעים וולפחות אהבתם את הטעם. בפעם הבאה היא תצליח יותר. ישנה אפשרות לחלק את התערובת ל 2 תבניות קטנות ולאפות כל אחת בנפרד ואז אין צורך לחתוך באמצע.

  7. מה אפשר לשים במקום האגוזים?

  8. היי יהודית,יש לי שלוש שאלות
    1. אני חושבת לעשות את העוגה ליום ההולדת של חמותי האם העוגה מתאימה לזה?
    2. כתוב במתכון שתי כפות קמח תופח,אפשר לשים קמח רגיל+אבקת אפייה ואם כן אז כמה?
    3. אפשר לעשות את הקרם עם שמנת צמחית?כי אני רוצה עוגה פרווה
    תודה רבה מראש

    • היי אביבית, סליחה על האיחור במתן תשובתי וזה בגלל סיבות אישיות. העוגה בהחלט חגיגית ומתאימה לימי הולדת למבוגרים. אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף רבע כפית של אבקת אפיה. אפשר להשתמש בשמנת צמחית למי שרוצה להכין עוגת פרווה.

  9. יהודית איזה איחור ?עכשיו שלחתי את ההודעה ,תודה רבה רבה על המענה המהיר ועל התשובות

  10. אביבית, יופי אני שמחה שהצליח לך וקיבלת מחמאות

  11. העוגה נראית נפלא, תודה על המתכון.
    רציתי לדעת כמה זמן אפשר להכין אותה מראש (אני מעוניינת להכין לפסח, אך לא יהיה לי זמן ביומיים שלפני הפסח)?
    האם ניתן להקפיא את העוגה?

  12. היי זוהר, את יכולה להכין את הטורט 4 ימים מראש, את הקצפת עדיף להכין יום לפני האירוח, עדיף לא להקפיא אותה

השאר תגובה

Scroll To Top