עוגיות שושנים עם קצף | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שושנים עם קצף

עוגיות שושנים עם קצף

עוגיות שושני קצף והפעם משודרגות עם אינסטנט פודינג תות. כאלה שבכל נגיסה מרגישים מרנג רך כמו מרשמלו ובצק מתפצפץ.

תמיד לקראת חג ט"ו בשבט עולים בי זיכרונות מבית אבא ואמא, רואים לנג עיניי את השולחן המלא בכל טוב.

אבא היה קונה את הפירות היבשים ומסדר כל פרי בצלחת נפרדת, את האבטיח היה חותך לריבועים ומניח בקערה יפה.

עכשיו תשאלו איך היה לנו אבטיח בט"ו בשבט? הרי זהו פרי קייצי, אני מדברת על תקופה מאוד ישנה ונוסטלגית!

בקיץ אבא היה קונה אבטיחים קטנים מהירקן השכונתי, מניח את האבטיחים מתחת למיטה של סבתא ננה היקרה (אנחנו פרסים).

בבית של ננה היו מרצפות כהות אפורות כאלה כמו של פעם, המרצפות השרו קרירות בכל הבית ולכן האבטיחים נשמרו והשתמרו.

כל פעם שאבא היה מברך על פרי מסויים אנחנו הילדים הקטנים היינו מכניסים שניים שלושה מהפירות לתוך השקית!

אמא נתנה לכל אחד מאיתנו שקית כדי שנוכל למלא ולאכול אחר כך, בלילה היינו נכנסים למיטה ומתחילים לנשנש. בשקית היו כל הטעמים, מלוחים, חמוצים ומתוקים, אבל אנחנו אהבנו את זה!

כאשר כבר בגרנו והפכנו לנערות היינו מכינות גם עוגות ועוגיות, אחת העוגיות הטעימות היו שושני הקצף במילוי מרנג וניל.

אחותי מרים שהיא הבכורה הייתה מכינה ואנחנו היינו נהנים מפרי ידייה!  לימים גם אני גדלתי ובגרתי ולמדתי את מלאכת האפייה.

לפני כשבועיים ראיתי את שושני הקצף המשגעים האלה אצל חברתי הבלוגרית רות אופק מהבלוג המדהים שמח במטבח.

אהבתי להסתכל על התמונות שהיא צילמה והחלטתי גם להכין ולצלם. תודה לך רות על מתכון ועל ההשראה.

הסרוויס שצילמתי איתו הוא של אמא של בעלי, יש עוד כמה כאלה יפים שיושבים אצלי במזנון למזכרת עולמים.

 

לנפות את הקמח, להוסיף את אבקת האפייה ואת המלח, לערבב את היבשים

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את החמאה הרכה, את הסוכר ואת תמצית הוניל, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת קרמית

מוסיפים את החלמונים בהדרגה, אחרי כל פעם מערבלים עד אשר מקבלים תערובת קרמית חלקה.

מוסיפים לתערובת את השמנת החמוצה ומערבלים, את הקמח מוסיפים באיטיות עד אשר מקבלים תערובת בצקית דביקה

מורידים את התערובת לשולחן עבודה ומאחדים, אפשר להוסיף טיפה אבל טיפה של קמח וללוש, לחלק את הבצק ל 3 חלקים.

לעטוף כל חלק בנפרד בניילון נצמד, להכניס למקרר למנוחה לחצי שעה בערך

בנתיים נקציף את החלבונים שנשארו נוסיף את הסוכר עד אשר נקבל קצף יציב, מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף.

מוסיפים 1 חפיסה של אינסטנט פודינג וניל, אני הוספתי אינסטנט פודינג בטעם תות (כן זה חזר למדפים במהדורה חדשה)

נערבב בעדינות או נטרוף עד אשר כל התערובת מתאחדת.

להוציא את הבצק מהמקרר, להניח על נייר אפיה, מעל לשים את הניילון הנצמד ולרדד לעלה.

למרוח מתערובת הקרם, לא למרוח הרבה כי יש לקרם נטייה להתפרץ, לגלגל לרולדה בעזרת נייר האפיה

להניח על מגש ולהכניס למקפיא לשעה.

להוציא את הרולדה מהמקפיא, לפתוח את נייר האפייה ולחתוך בעדינות לפרוסות

להניח את השושנים בתבנית על נייר אפייה עם הדוגמה למעלה, להכניס לאפייה של 25-30 דקות או עד אשר מזהיב

 

 

מתכון להכנת שושני קצף

 

החומרים לבצק:

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

רבע כוס (50 גרם) סוכר

כפית תמצית וניל

4 חלמונים (צהובים)

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

3.5 כוסות קמח מנופה (500 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

קורט מלח

 

חומרים למרנג:

4 חלבונים (לבנים)

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)  או בטעם תות או בטעם שוקולד

אופן הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה, מכניסים חמאה רכה, סוכר ותמצית וניל, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת קרמית, מוסיפים את החלמונים בהדרגה, ממשיכים לערבל עד קבלת תערובת חלקה קרמית. להוסיף את השמנת החמוצה ולהמשיך לערבל.

לקערת הקמח המנופה להוסיף אבקת אפיה וקורט מלח ולערבב, להוסיף את הקמח בהדרגה לקערת המיקסר עד אשר נקבל תערובת בצקית ומעט דביקה.

להוריד את הבצק למשטח עבודה וללוש מעט, אם הבצק ממש דביק אפשר להוסיף מעט אבל ממש מעט קמח.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים, לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למנוחה לחצי שעה עד שעה.

 

הכנת המרנג:

להכניס את החלבונים לקערת מיקסר או לקערה אחרת נקייה, להקציף את החלבונים (אפשר במקצף ידני) ובהדרגה להוסיף את הסוכר.

לאחר שנקבל קצף יציב ומבריק נוסיף את תמצית הוניל ונערבב, להוסיף את האינסטנט פודינג וניל, אפשר לערבב ידנית או במיקסר.

 

הרכבת הרולדה:

להוציא את הבצק מהמקפיא, להוריד את הניילון הנצמד ולהניח על נייר אפייה, להניח את הניילון על הבצק ולהתחיל לרדד לעלה יחסית דק, למרוח על העלה שליש מקרם המרנג, להשתדל לא למרוח הרבה כי הקרם נוטה להתפרץ החוצה.

לגלגל בעדינות את הבצק לרולדה בעזרת נייר האפיה שמתחת, את אותה הפעולה לבצע עם 2 החלקים הנותרים, להניח על מגש ולהכניס למקפיא לחצי שעה או עד אשר הרולדות נעשות קשות.

להוציא רולדה ראשונה ולהניח על משטח עבודה, לפתוח את נייר האפיה ולחתוך לפרוסות שוות. להניח כל פרוסה בתבנית על נייר אפיה כאשר הדוגמא כלפי מעלה שנראה צורה של שושנה.

 

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 25 דקות או עד אשר מזהיב.

מכל רולדה נמלא תבנית שלמה, נקבל כ 36 שושני קצף.

 

 

חג ט"ו בשבט שמח לכולם

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top