רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שוקולד צ'יפס לבן

עוגיות שוקולד צ'יפס לבן

עוגיות עם שוקולד לבן ושוקולד מריר, כאלה שעושות חגיגה בפה ובטעם של עוד.

אל תוותרו על השוקולד הלבן! עוגייה שתשגע אתכם ואת הקטנטנים. מסוג העוגיות שפותחים את הקופסה מריחים ונהנים.

באחד מימי השבוע הכנתי והעלתי תמונות ללא מתכון מה שבדרך כלל לא מתאים לי! הבטחתי לצלם את כל השלבים ולרשום מתכון מסודר. ההזדמנות הגיעה ביום שישי כאשר יהלי שלי התארח אצלנו. עוד לפני שקראתי לו  להגיע הוא מיד שאל "סבתא מה את מכינה"

מיד קרב לעמדה במטבח כסא, עמד עליו והתבונן בשקיקה במלאכת ההכנה. תכינו את העוגיות עם הקטנטנים, הם אוהבים לגלגל עוגיות.

"משנכנס אדר מרבין בשמחה"

מאחלת לכולם חג פורים שמח, חג של מתיקות ואושר. באהבה ממני אליכם♥

 

בובי קטן ויפה של סבתא♥ "סבתא מה את מכינה היום"? יהלי שלי אתה יכול לבוא ולהסתכל מה סבתא מכינה, כמובן עוגיות שאתה

ממש אוהב! עוגיות שוקולד בשני צבעים. טוב אז את השבת העברנו בזלילה של העוגיות.

 

לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים חמאה רכה סוכר ותמצית וניל, מערבלים ומגרדים את התערובת מהצדדים, מוסיפים את הביצים

אחת אחת וממשיכים לערבל.

 

מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, אבקת אפיה ומלח ומערבלים.

 

מוסיפים את היבשים לתערובת ומערבלים, נקבל תערובת בצקית רכה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות.

מגרדים בצדדים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר  בערך לשעה להתקשות.

לקחת עגולים בעזרת כף גלידה או כף רגילה, לגלגל באופן חופשי לכדור קטן, להניח בתבנית על נייר אפיה, לשמור על מרווחים גדולים

יש לעוגייה נטייה להתרחב.

 

תכינו תכינו, עוגייה טעימה שגם הקטנטנים אוהבים.

 

 

מתכון להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס לבן וחום

מתקבלות כ 40 עוגיות בגודל בינוני

החומרים לעוגיות:

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית מלח

230 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן או חום בהיר

2 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

אופן ההכנה:

בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את הסודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח, מערבבים.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומוסיפים סוכר, מעבדים עד אשר מקבלים תערובת קרמית.

מגרדים עם מרית  את התערובת מסביב לקערה, מוסיפים את תמצית הוניל  ואת הביצים אחת אחת ומעבדים, נקבל תערובת קרמית חלקה.

להכניס את הקמח עם אבקת האפייה הסודה לשתייה והמלח, לערבל עד אשר נקבל תערובת בצקית.

לקצוץ באופן גס את השוקולד מריר והשוקולד לבן, להוסיף לתערובת ולערבב מעט באופן ידני ודי. אל תוותרו על השוקולד הלבן.

לגרד את התערובת מהצדדים, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה עד שעה (לממהרים להכניס למקפיא).

לחמם את התנור על 180 מעלות, זמן אפייה כ 15 דקות או עד הזהבה קלה, העוגיות מתקשות בחוץ לאחר האפייה.

לרפד תבנית בנייר אפיה, לקחת עגולים מהבצק, אפשר עם כף של גלידה ולגלגל לכדור קטן באופן חופשי, להניח בתבנית במרווחים גדולים, יש לעוגייה נטייה להתרחב.

בכל פעם שמכניסים תבנית עם עוגיות לתנור, יש להכניס את יתרת הבצק שבקערה למקרר, כאשר מוציאים תבנית אחת מהתנור השנייה תחכה להיכנס לאפייה. אני מכינה את העוגיות בתבנית ומכניסה בנתיים למקרר.

לאחר שהוצאנו את העוגיות מהתנור, תשאירו לכמה דקות עד שיתקררו, לא לגעת, לאחר קרור מוחלט להעביר לקופסת איחסון.

 

חג פורים שמח לכולם♥

=================================================================

 

 

השאר תגובה

Scroll To Top
-->