רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שוקולד צ'יפס בשני צבעים

עוגיות שוקולד צ'יפס בשני צבעים

למה לבחור אם אפשר גם וגם. עוגיות חיוכים בשני צבעים, וניל וקקאו, מקושטות עם שוקולד צ'יפס לבן ומריר

אתם אוהבים עוגיות בשני צבעים? אני אוהבת. העוגיה מזכירה מאוד את עוגיות החיוכים הטעימות.

הכנתי ונשבתי בקסם החיוך והטעם. כמובן שאתם יכולים לקשט עם יותר פצפוצי שוקולד ואפילו עם עדשים צבעוניות.

העוגיות מתאימות לאירוח ואפילו לימי הולדת לקטנטנים.

לאחר ההכנה אפסנו את העוגיות בקופסה אטומה ותהיו מסודרים  לכל השבוע.

מאחלת לכולם שבת מבורכת וסופ"ש מקסים וטעים ♥

החומרים להכנת העוגיות

מניחים בקערת המיקסר חמאה ושני סוגי הסוכר
מוסיפים תמצית וניל ומערבלים עם וו גיטרה

מגרדים מהדפנות ומוסיפים את הביצים אחת אחת
מערבלים שוב

בקערה אחרת מנפים את הקמח
מוסיפים את הסודה לשתייה ואת המלח

מוסיפים את הקמח ומערבלים

מחלקים את התערובת ל-2 קערות נפרדות באופן שווה
לראשונה מוסיפים קמח ולשניה מוסיפים קקאו

לתערובת הבהירה מוסיפים פצפוצי שוקולד מריר
לתערובת הכהה מוסיפים פצפוצי שוקולד לבן

מערבבים עד להטמעה

מכסים את הקערות בניילון ומכניסים למקרר להתקשות

מרטיבים את הידיים ומגלגלים לכדורים קטנים את התערובת הבהירה
מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים

מגלגלים את התערובת הכהה לעיגולים ומצמידים לעיגול הבהיר
מקשטים מעל העיגול החום עם פצפוצים לבנים

מקשטים מעל העיגול הלבן עם פצפוצים חומים

לאחר הקישוט מצמידים בעדינות את שני העיגולים – כמו בתמונה

העוגיות נכנסו לתנור לאפייה

מתכון לעוגיות חיוכים

החומרים להכנת הבצק (בערך 40-45 עוגיות):
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן רגיל (150 גרם)
3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס (180 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים שלמות
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
1/2 כפית מלח

תוספת לתערובת הבהירה:
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

תוספת לתערובת הכהה:
1/4 כוס אבקת קקאו (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן

אופן הכנת הבצק:
– במערבל ( מיקסר) עם וו גיטרה יש להכניס את החמאה ושני סוגי הסוכר ותמצית הוניל.
– לערבל במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית (ראו בתמונה), להוסיף את הביצים אחת אחת ולעבד לתערובת אחידה ולא יותר.
– להנמיך את מהירות המערבל ולהוסיף את הקמח עם אבקת סודה לשתייה והמלח, לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
– לוקחים 2 קערות נקיות ומחלקים את הבצק  בשתי הקערות באופן שווה.
– לקערה הראשונה מוסיפים את הקמח ואת השוקולד צ'יפס המריר ומערבבים עד להטמעה.
– לקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו ואת השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים עד להטמעה.
– לכסות את הקערות בניילון ולהכניס למקרר לשעתיים (לאחר הוצאתו מהמקרר הבצק כמעט ואינו דביק).
– לחמם את התנור ל-180 מעלות.
– מוציאים מהמקרר את הקערה הבהירה , מרטיבים את הידיים ומגלגלים עיגולים שווים. מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים.
– מוציאים מהמקרר את התערובת הכהה, מרטיבים את הידיים ומגלגלים לעיגולים שווים, מצמידים לעיגול הבהיר, אפשר בעדינות להצמיד את העיגולים ולא יותר.
– בין תבנית לתבנית שנכנסות לתנור  להכניס את הבצק למקרר להתקשות.
– לקישוט: אפשר לקשט עם שוקולד צ'יפס – על העיגול הכהה להניח שוקולד צ'יפס בהיר ועל העיגול הבהיר להניח שוקולד צ'יפס כהה.
– להכניס לתנור לאפיה  ל-14 דקות ולא יותר  או עד אשר מזהיב (אפשר לראות לפי צבעו של העיגול הבהיר).
– לצנן את העוגיות היטב ולאפסן בקופסה אטומה.

איזה  כיף לכם שהכנתם! נכון שהעוגיות חיוכים טעימות – לבריאות חיבוק עצוב

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top