רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שוקולד פייר הרמה

עוגיות שוקולד פייר הרמה

עוגיות שוקולד ממכרות וטעימות, האיזון והניגודיות בין השוקולד למלח מפתיע, והטעם פשוט נפלא

 

עוגיות שוקולד נפלאות בטעמן. בגלל האיזון והניגודיות שבין השוקולד למלח אנחנו מקבלים בפה הפתעה טעימה ונהדרת!
עדילי הקצינה שלי אומרת  "אמא! העוגיות האלה כל כך טעימות".
דודי ביקר היום ואמר " אמא! מזמן לא הכנת אותם " – שלא תטעו! העוגיות חוסלו בן רגע, גם דודי לקח מלוא הטנא.

המתכון הזה הוא של הפטיסייר הפריזאי המפורסם פייר הרמה. חלק מהתמונות שהעלתי הם מהבלוג הקודם שלי, מתכון ישן ואהוב על כל בני הבית. נלקח ממוסף האוכל של שף משנת 2009.

פרח המלח הוא מלח שמתייבש על פני סלעי הים ונאסף לצורכי בישול. עיקרו כיום מגיע מצרפת מאזור שנקרא "גיירוד" – הוא פציח ועדין לאכילה. אפשר להשיגו בחנויות המתמחות.

ניתן להשתמש במלח בישול רגיל, גם הוא עושה את העבודה טוב. הכי חשוב להשתמש בשוקולד מאיכות טובה.

ההכנה קלה ופשוטה!  רק במהלך הצינון העוגיות מתקשות. לאחר מכן תכניסו אותן לקופסה אטומה ותהיו מסודרים לשבועיים♥ בבקשה לא להכניס את העוגיות למקרר.

 

IMG_6825

 

תמונה מהבלוג הקודם

 

החומרים להכנת העוגיות

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג1

 

חמאה וסוכר במערבל – להוסיף וניל ולטרוף עד לקבלת קרם

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג2

בקערה קמח קקאו ואבקת סודה לשתייה
להוסיף את היבשים לתערובת ולהמשיך לערבל

לקצוץ את השוקולד
להוסיף מיד לתערובת הבצק

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג3

לערבל עד אשר מתקבל בצק ולא יותר
להוריד את הבצק למשטח עבודה וליצור ממנו נקניק
לחתוך ל 5 חלקים שווים ולגלגל כל חלק לגליל
להניח כל גליל על ניילון נצמד

 

ליצור 5 גלילים ולהכניס למקפיא

 

להוציא כל פעם גליל אחד להפשיר כ 4 דקות
להניח על קרש חיתוך ולחתוך לעיגולים בעובי של חצי ס"מ
אם מתפורר טיפה אפשר לאחד עם האצבעות

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג4

להניח את העוגיות על נייר אפיה במרווחים שווים
להכניס לתנור לאפייה של 12-14 דקות

 

לאחר האפייהעוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג5

 

להגיש לאחר קירור מוחלט

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג7

 

מתכון להכנת עוגיות שוקולד עם פרח המלח

החומרים:

270 גרם קמח
45 גרם קקאו
7 גרם סודה לשתייה
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
185 גרם סוכר חום
75 גרם סוכר לבן
5 גרם פרח המלח ( אני משתמשת במלח רגיל )
כפית תמצית וניל
230 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה :
1. מערבבים בקערה את הקמח,הקקאו והסודה לשתייה. שמים בקערת המערבל עם וו לישה את החמאה,שני סוגי הסוכר הוניל והמלח ומערבלים כמה דקות. עד אשר מתקבל קרם אחיד, מוסיפים מיד את תערובת הקמח והקקאו והסודה לשתייה מערבלים ומיד את השוקולד הקצוץ ממש לדקה בלבד. עד אשר השוקולד נטמע ומתקבל בצק אחיד.
2. יוצרים מהבצק 5 גלילים בגודל שווה עוטפים את כולם בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכמה שעות או עד למחרת, יש אפשרות עד חצי שנה.
3. מוציאים גליל מהפריזר מניחים על קרש חיתוך ועם סכין בעלת שיניים חותכים פורסים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ . מניחים על נייר אפיה ואופים .
4. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות .אפיה לא יותר מ-12 דקות. יש להקפיד.
מוציאים ומצננים היטב. העוגיות מתקשות בחוץ . להכניס לקופסה אטומה ולשמור במקום קריר. (העוגיות המוכנות לא ייכנסו למקרר), יש להשאיר במקום יבש.

======================================================

עוגיות שוקולד פייר הרמה בלוג10

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. מוזר מאוד שמכמות קטנה כזו יחסית של בצק יצאו לך 5 גלילים ככ עבים וארוכים.קשה להאמין שזו הכמות שממנה יצאו לך הגלילים.מוזר

השאר תגובה

Scroll To Top