רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות רחת לוקום

עוגיות רחת לוקום

עוגיות רחת לוקום כל כך טעימות וקריספיות, שמכינים מבצק עדין, גמיש וממש נוח לעבודה. מעטרים באבקת סוכר ומגישים

הרבה חברות ביקשו ממני מתכון לעוגיות לוקום אז החלטתי להיענות לאתגר ולחפש מתכון וגם להעלות אותו לבלוג.

כמובן שמיד פניתי לאלופה אליס בן נעים שהיא גם שכנה (אתם מכירים אותה מפוסטים קודמים). בזו הלשון – אליס יש לך מתכון לעוגיות רחת לוקום?

והיא מצידה ישר שלפה מהמותן את המתכון והסבירה לי בפרוטרוט כיצד להכין את הבצק. אני מיד עצרתי אותה, רק רגע אליס!

קודם כל חכי שאני אקח דף ועט על מנת לרשום, כי מה מחר אני לא אזכור מה שאמרת!

כמובן שרשמתי הכל במדוייק ומסודר והנה העלתי לכם מתכון מעלף של עוגיות רחת לוקום (הבצק בזמן הרידוד יוצא כמו דף דק של נייר).

מעולם לא נתקלתי בבצק כזה רך נעים, יפה וידידותי.

העוגיות יצאו טעימות וגם יפות, תודה רבה לאליס על מתכון כזה נפלא! אוהבת אותך על כל מה שאת.

החומרים להכנת הבצק
בקערה מרגרינה רכה, סוכר, שמרית ומלח

מוסיפים את המים לקערה
מתחילים להוסיף את הקמח

מכדררים את הבצק ומכסים במגבת. משהים בצד 10 דקות
מכינים את מילוי הלוקום: צלחת עם קמח וצלחת נקיה להניח את הרצועות

מגלגלים את הלוקום בידיים עם טיפת קמח ומגלגלים לצורת נחש
על משטח עבודה מקומח  מניחים את הבצק והלוקום

קורצים עיגולים מהבצק ומכדררים
פותחים כל עיגול עם מערוך (לרדד עלה דק)

מניחים את הלוקום בקצה ומגלגלים
העוגיה מקבלת צורה של סיגר

מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה כאשר הפתח מלמטה

אופים בחום של 180 מעלות
העוגיות יזהיבו טיפה בקצוות ולא יותר

מראה העוגיה מלפנים ומאחור לאחר שנאפתה

Untitled-4

מקררים את העוגיות לגמרי (כי הלוקום עדיין חם)

לאחר קרור בוזקים אבקת סוכר

מתכון לעוגיות רחת לוקום

החומרים לבצק (כ-90 עוגיות):
2 חבילות מרגרינה רכה
כפית סוכר
1/4 כפית שמרית
קורט מלח
3/4 כוס מים רגילים
3/4 שקית של קמח לבן רגיל (אפשר להוציא משקית הקמח השלמה של 1 ק"ג ) שתיים וחצי כוסות קמח מיותרים.
למילוי:
רחת לוקום
מעט קמח לגלגול
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנת הבצק:
– בקערה גדולה מכניסים 2 חבילות מרגרינה רכה (400 גרם), כפית סוכר, 1/4 כפית שמרית וקורט מלח.
– מוסיפים את המים ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש.
– מכדררים את הבצק ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
– בינתיים לוקחים עיגולים קטנים מהלוקום וטובלים בטיפת קמח. מגלגלים עם שתי ידיים לצורת נחש (כמו בתמונה).
– קורצים עיגולים מהבצק ומכדררים כל עיגול. מפזרים קמח על משטח העבודה וגם על המערוך.
– מרדדים לעלה עגול ודק, מניחים בקצה את הרחת לוקום ומתחילים לגלגל לצורת סיגר.
– מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה.
– מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים רק עד אשר הקצוות והתחתית מזהיבים ולא יותר.
– לאחר הוצאת התבניות מהתנור מקררים באופן מוחלט (מאחר והלוקום חם) .
– מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר.
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. האם אפשר חמאה במקום מרגרינה?

  2. אני הנסה בשבוע הבא את עוגיות הרחת לקום נראה טעים

  3. וואי זו עוגיה שאני הכי הכי אוהבת…תודה על מתכון מעולה וטעים..אני הכנתי תודה לך אשה יקרה יהודית

  4. מתכון מעולה הכנתי לכיפור הקופסה התחסלה כבר בשבת שוקלת להכין אותו שוב חחח

  5. ישראל גליס

    איפה קונים עוגיות כאלו בירושלים?

השאר תגובה

Scroll To Top