עוגיות סבתא ממולאות בקרם אגוזים, העוגייה שהכי שווה להכינה. אמרו לי שהיא יותר טעימה מבקלאווה
עוגיות טעימות ומיוחדות בהשראה של סבתא רחל שלי, כשהיינו קטנים סבתא הייתה פותחת את הבצק דק דק דק, מכינה מילוי מבוטנים גרוסים כי אגוזים לא היה בנמצא! מגלגלת את הבצק ואופה על הפתילייה האפורה שהייתה לנו בבית. אצלנו בשפה הפרסית זה נקרא קראפיצ'. המתכון הפעם בגירסה פרווה ולמי שרוצה ניתן להחליף לחלבי. מי שיש לו את המתכון שלי למגולגלות עם ממרח תמרים, שימו לב שהמתכון לבצק ממש דומה אבל חלבי.
חברים יקרים שלי♥♥♥ אני אוהבת אתכם ומאחלת לכם שפע של מתיקות אושר בריאות ונחת
החומרים להכנת הבצק
לנפות את הקמח ולהעביר לקערת מיקסר עם וו גיטרה
להוסיף את המרגרינה (או החמאה)
להוסיף את החלמונים (צהובים)
להוסיף את השמנת צמחית ולהתחיל לעבד
מתקבל בצק רך וגמיש
להוריד את הבצק המוכן למשטח עבודה
ליצור ממנו גליל
לחתוך ל 8 חלקים שווים
לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות
בימים חמים אפשרי להכניס למקרר ללילה שלם
החומרים להכנת מילוי האגוזים
במעבד מזון להכניס את אגוזי המלך הסוכר וסוכר וניל
לעבד עד לפירורים
להוסיף לתערובת האגוזים 2 חלבונים (לבנים שנשארו לנו)
לערבב היטב עד אשר מתקבלת תערובת אחידה שמזכירה קרם
להוציא את הבצק מהמקרר (כל פעם עיגול אחד)
לרדד על משטח מקומח לעיגול דק
לחתוך ל 8 משולשים שווים בעזרת גלגלת משוננת או רגילה
להניח מעט מהמילוי בקצה הרחב של המשולש
לגלגל מהצד הרחב לצד הדק עד אשר מתקבל צינור
להניח את העוגיות בתבנית על נייר אפיה
בכל תבנית יכנסו כ 20 עוגיות
לאחר שהעוגיות נאפו והתקררו לגמרי
יש לפזר אבקת סוכר לקישוט
צורת הגשה
להכניס את העוגיות לקופסה אטומה
מתכון להכנת עוגיות ממולאות בקרם אגוזים
75 עוגיות
החומרים לבצק:
5 כוסות קמח ( כוס מידה אוניברסלית מדויקת)
2 חבילות מזולה ( או 400 גרם חמאה רכה)
1 קופסה של שמנת מתוקה צמחית (או שמנת מתוקה חלבית) 250 מ"ל
2 חלמונים רצוי מביצים גדולות
למילוי:
300 גרם אגוזי מלך
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלבונים (לבנים שנשארו לנו)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר, לנפות את הקמח, להוסיף את קוביות המרגרינה, להוסיף את החלמונים, להתחיל לעבד ולמזוג לאט את השמנת הצמחית, לעבד לכמה דקות עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק רטוב, ניתן להוסיף מעט קמח.
להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש מעט, לגלגל את הבצק לצורה של גליל, לחתוך ל 8 חלקים שווים. לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקרר, אפשרי ללילה שלם או למספר שעות.
הכנת המילוי:
במעבד מזון להכניס את האגוזים, הסוכר וסוכר וניל, לעבד עד אשר האגוזים נהפכים לפירורים ממש קטנים כמו משחה, להעביר את תערובת האגוזים לקערה נקייה, להוסיף את החלבונים ולערבב היטב, נקבל מרקם של קרם. להכניס את התערובת למקרר.
אופן ההכנה:
להוציא את הבצק מהמקרר כמה דקות לפני הרידוד, לרדד את העלה לעיגול, לקחת גלגלת משוננת או חלקה ולחתוך ל 8 משולשים שווים. לקחת מהקרם אגוזים(אפשר עם האצבעות)ולהניח בצד הרחב של המשולש, לגלגל מהצד הרחב כלפי הצד הדק, נקבל צורה של צינור.
להניח את העוגיות בתבנית על נייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 20 דקות או עד הזהבה, להוציא מהתנור ולצנן היטב. לאחר שהעוגיות הצטננו אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים.
חברים יקרים♥♥♥ מאחלת לכם עשייה נעימה ומתוקה
======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥
היי שלום.
אפשר לקבל מתכון של חצי מהכמות??
היי לידור, אפשר לחלק את הכמות. 3 כוסות של קמח פחות 2 כפות, 1 מרגרינה, 1 חלמון, חצי קופסא של שמנת צמחית
שלום האם אפשר להכנת הבצק להשתמש בקמח תופח במקום ברגיל ?
היי הדס, אני אוהבת להכין עם קמח רגיל, אפשרי להכין עם קמח תופח
אם משתמשים בקמח רגיל האם יש צורך להוסיף אבקת אפיה?
היי מירה, אין צורך להשתמש באבקת אפיה
עשיתי כבר פעמיים, יצא מושלם !!!! תודה רבה !
היי רחל, איזה כיף לדעת! אני שמחה שאהבת ויצא מושלם
היי
אפשר להקפיא את העוגיות?
היי חגית, אני לא אוהבת להקפיא עוגיות מבצק פריך, כשמוציאים מהמקפיא הן משנות את הטעם
היי יהודית.
המון תודה על המתכונים שלך, רציתי לשאול אותך בבקשה במה אפשר להחליף את האגוזים? כלומר איזה מילוי תחליפי.
המון תודה אישה יקרה.
ז'וסלין
היי ג'וסלין, שנה טובה וחתימה טובה, ניתן למלא עם לוקום או עם ממרח תמרים
תודה רבה יהודית יקרה
שתהיה לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה
היי יהודית אפשר מיץ תפוזים במקום שמנת מתוקה
תודההה
היי אורנה, השמנת צימחית של השף הלבן לכן את כן יכולה להשתמש בה לצורך מתכון פרווה, בעיקרון אפשרי גם להחליף למיץ תפוזים כ שליש כוס
היי האם אפשר להקפיא את העוגיות
היי אסתר, אני מעדיפה שבצק פריך לא ישב במקפיא, הוא מאבד מטעמו