רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות טוניסאיות

עוגיות טוניסאיות

עוגיות טוניסאיות טעימות, ממולאות בקרם קוקוס וטבולת בסירופ מתקתק. מתאימות לחגי ישראל ובמיוחד לחג החנוכה.

עוגיות טעימות ומעלפות לכל הדעות. את המתכון קיבלתי מפרידה עטר. על פרידה כבר סיפרתי לכם מפוסטים קודמים, איתה אני עושה את ההליכות של הבוקר בשכונה. כרגיל ישבנו אצלי בגינה על כוס קפה  ואז פרידה אומרת לי " יהודית יש לי מתכון טעים לעוגיות בולו טוניסאיות". ידוע שאני שמחה תמיד לקבל מתכונים טובים מנשים בשלניות ואופות בחסד!  שאלתי בולו? זה לא המתכון הזה אמרתי לפרידה, כן זה טוניסאי היא עונה לי. אני לא מתווכחת עם יודעי דבר. רשמתי לי את המתכון,  הכנתי, צילמתי, העלתי לבלוג והנה הוא לפניכם. לפני שבוע פגשה אותי שוב פרידה, "נו יהודית העלת את המתכון כולם כבר ראו"? מאוד חשוב לפרידה שכולם יפרגנו לה על המתכון הטעים. פרידה יקרה ! תודה על מתכון טעים ומענג.

חברים יקרים♥ משתפת גם אתכם במתכון מנצח לעוגיות טעימות. אתם יכולים לשמור על המתכון ולהכין את העוגיות לכבוד חג חנוכה המתקרב אלינו בצעדי ענק.

 

החומרים להכנת הבצק

 

הקמח מנופה להכניס לקערת המערבל
מוסיפים אבקת אפיה וסוכר וניל

מוסיפים סוכר
מוסיפים שמן
מוסיפים את הבירה

מערבלים עד אשר נוצר בצק רך
זה הבצק שמתקבל – רך ושמנוני
בנתיים לכסות עם מגבת מטבח

להכנת המילוי: בקערה קוקוס סוכר וביצים ולערבב
המילוי נראה כך לאחר ערבוב (טעים)

להניח את הבצק על משטח עבודה
ליצור מעין רולדה ולפרוס ל 12 חלקים שווים
לרדד כל עלה לעיגול

לחלק כל עיגול ל 8 משולשים
להניח בקצה כל משולש מעט מהמילוי ולגלגל כמו קרואסון

מגלגלים מהחלק הרחב לחלק הצר ומעגלים

העוגיות מונחות בתבנית לפני האפייה
העוגיות הזהיבו לאחר האפייה

יפיפיות וטעימות
הסירופ סוכר מוכן – הקוקוס בצלחת מוכן

מכניסים את העוגיות לסירופ הסוכר
מוציאים עם כף ומיד מעבירים לצלחת הקוקוס ומגלגלים מכל הצדדים

עוגיות יפיפיות וטעימות

מתכון להכנת עוגיות טוניסאיות
 
מהכמות הרשומה נקבל 96 עוגיות
 
החומרים להכנת הבצק:
1ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר ( כוס מידה )
2 כוסות בירה לבנה (כן  בירה) ( כוס מידה )
2 כוסות שמן רגיל ( כוס מידה )
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר להכניס את כל החומרים ולערבל עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד רך וחלק. ( הבצק שומני וזה בסדר).
להוריד את הבצק למשטח עבודה, ליצור רולדה ארוכה ושווה. לסמן עם סכין 12 חלקים ולחתוך.
יש לכסות את הבצק עם מגבת מטבח על מנת למנוע קרום.
החומרים להכנת המילוי:
2 כוסות פתיתי קוקוס
1 כוס סוכר
2 ביצים שלמות
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל חומרי המלית, מתקבל מילוי יחסית יציב .
אופן ההרכבה:
יש לקחת 1 עלה של בצק שחתכנו, לרדד לעיגול , לחתוך עם סכין למשולשים ראה תמונה. מכל עיגול מתקבלים 8 משולשים. להניח בקצה הרחב מעט מהמילוי(אפשר עם כפית או עם האצבעות ליצור רצועה ולהניח) ולגלגל בצורת קרואסון ולעגל לחצי ירח.
להניח בתבנית המרופדת בנייר אפיה במרווחים שווים.
יש לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 20-25 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות מעט.
החומרים לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון (מלימון 1 בינוני)
יש להניח בסיר את חומרי הסירופ ולבשל על האש עד אשר נוצר מעט סירופ סמיך, לכבות את האש.
לקישוט:  
פתיתי קוקוס
לטבול את העוגיות בתוך סירופ הסוכר ולהוציא עם כף מחוררת , מיד להעביר את העוגיות לצלחת הקוקוס ולגלגל מכל הצדדים.
עכשיו יש לכם עוגיות טעימות ומענגות.
לאחר שהעוגיות התקררו אפשר להכניס לקופסא אטומה. (זה בתנאי שנשאר משהו )
=========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. בתמונה של המצרכים יש סוכר וניל ו ביצים.
    ברשימת מצרכים לא רשום סוכר וניל ולא רשום ביצים…

  2. במה אפשר להחליף את הבירה בבקשה

  3. נראה נפלא!
    ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות?
    במידה וכן, הן נשמרות טריות לאחר ההקפאה?

השאר תגובה

Scroll To Top