עוגיות חמאה סנט ניקולס | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות חמאה סנט ניקולס

עוגיות חמאה סנט ניקולס

עוגיות חמאה מטריפות! והכל בקערה אחת, לזלף ולתנור. את המתכון אתם חייבים לשמור ולנצור

 

עוגיות חמאה מטריפות שמזכירות לנו את הילדות, לאחר האפייה מתפשט כזה ריח נהדר בכל המטבח – הייתי חייבת לטעום לפחות 2 מהעוגיות הטעימות האלה.

העוגיות נקראות "Les cannes de st nicollas"

המתכון המקורי שייך לשף קונדיטור Simon Ben-gal , תודה רבה על מתכון נהדר.

בשנה שעברה סימון העלה את המתכון עם תמונה, לא הספקתי לרשום את המתכון! אבל חברתי הקונדיטורית האלופה מתי רון רשמה לי  בפרטי והנה הוא לפניכם.

שימו לב! רשמתי לכם את כל המצרכים בכוסות מדידה ובכפות כדי שלא תצטרכו לשקול את החומרים.

מאחלת לכם סופ"ש נעים ומקסים! בעיקר שיהיה מתוק וטעים♥♥♥

עוגיות סט ניקולס בלוג6

 

החומרים להכנת העוגיות

עוגיות סט ניקולס בלוג1

 

חמאה ואבקת סוכר לעבד במיקסר עם וו גיטרה
להוסיף את החלב ואת הווניל ולעבד

עוגיות סט ניקולס בלוג2

להוסיף קמח בפעם אחת ולעבד
נקבל תערובת רכה רכה הניתנת לזילוף

עוגיות סט ניקולס בלוג3

לקחת שק זילוף עם צנטר פרח ולהכניס את כל התערובת לתוכו
כדי להקל עליכם את העבודה תכניסו את שק הזילוף לתוך קנקן ואז תכניסו את התערובת

לזלף את העוגיות מלמעלה למטה
נקבל צורה של אקלרים

עוגיות סט ניקולס בלוג4

 

להשאיר בחוץ כחצי שעה ולאחר מכן לאפות
בנתיים לחמם את התנור

עוגיות סט ניקולס בלוג5

 

העוגיות לאחר האפייה

עוגיות סט ניקולס בלוג8

 

מתכון להכנת עוגיות סנט ניקולס

45-50 עוגיות

החומרים:

375 גרם קמח ( 2 כוסות מלאות ועוד שלושת רבעי לפי כוס מדידה )

250 גרם חמאה רכה (חשוב שתהיה רכה )

150 גרם אבקת סוכר ( שקית וחצי )

120 מ"ל חלב ( 11 כפות מלאות )

כפית תמצית וניל ( אפשרי מחית וניל  או מקל וניל )

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, להכניס חמאה רכה ואבקת סוכר, לעבד עד אשר מתקבל קרם רך וחלק. לגרד מהצדדים בעזרת מלקק ( מרית גומי ).
להוסיף את החלב ואת הוניל, לעבד עד אשר כל החמאה נטמעת, זה בסדר אם התערובת כרגע איננה אחידה.
להוסיף את כל הקמח ולהמשיך לעבד עד אשר נקבל תערובת רכה וכמעט נוזלית.

לקחת שק זילוף ולהכניס לתוכו צנטר משונן ( פרח ) להכניס את כל התערובת לתוך השק

להתחיל לזלף מלמעלה למטה בקו ישר, נקבל צורה של אקלר. בכל תבנית יהיו כ 25 עוגיות.

להשאיר את התבנית בחוץ כ 30 דקות עד אשר העוגייה תתייבש מעט, גורם לעוגייה לשמור על צורתה המקורית בתנור.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, (לא טורבו) זמן אפייה כ 15- 20 דקות, זהירות לא להשחים את העוגיות. עכשיו להכניס את התבנית השנייה ולהשגיח.

העוגיות מתקשות בחוץ וזה בסדר. לדעתי אין אפשרות להתאפק מלזלול כמה על הדרך.

מאחלת לכם אפייה מהנה וטעימה♥ אוהבת אתכם ומעריכה מאוד

===========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

עוגיות סט ניקולס בלוג

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

9 תגובות

  1. אכן יש מה ללמוד ממך ,אהבתי ושיתפתי.

  2. קורץץץ לי חחח
    אכין בלי נדר

  3. ותודה ענקית יהודית על השיתוף יש לך מתכונים נפלאים

  4. היי טובה, שווה להכין, העוגיות כל כך טעימות. תודה על המחמאה

  5. שלום, האם הבצק מתאים גם להכנת עוגיות במטחנת בשר!? תודה

  6. היי אם אין לי וו גיטרה ?

השאר תגובה

Scroll To Top