רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגיות במילוי ריבה אדומה

עוגיות במילוי ריבה אדומה

עוגיות סנדביץ במילוי ריבה אדומה, נימוחות רכות ומענגות, תכינו ומיד תקצרו מחמאות

עוגיות סנדביץ עם ריבה אדומה בדיוק מתאימות לנו לחג פוריםקול

כשאני שואלת את עדי הקצינה שלי ….עדילי איזה עוגיות להכין? תנחשו מה היא עונה לי

נכון בדיוק ככה…"אמא תכיני את העוגיות הטעימות שלך עם הריבה".

אתם חושבים שאני יכולה לסרב לה? ממש לא, ראשית העוגיות טעימות בטירוף ושנית ההכנה היא בקלי קלות.

חברי היקרים והאהובים.♥לכבוד חג פורים ולכבוד המסורת של משלוח מנות משתפת אתכם במתכון נוסטלגי.

החומרים להכנת הבצק:
אין צורך להשתמש באבקת האפיה – בטעות השתרבבה לתמונה

 

במעבד מזון חמאה ואבקת סוכר
מוסיפים את תמצית הוניל

מנפים את הקמח
מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר בפולסים קטנים

 

מוסיפים את הקמח המנופה ומעבדים לבצק רך ואחיד

מוציאים את הבצק מהמעבד ועוטפים בניילון נצמד
מכניסים למקרר לשעתיים לקרור

 

על נייר אפיה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ
בעזרת חותכן קורצים עוגיות

חלק מהעוגיות יהיו שלמות
בחלק השני של העוגיות יש לקרוץ עיגול קטן באמצע
אפשר להשתמש עם פית מזלף חלקה

העוגיות לאחר אפיה
על העוגיות עם החור יש לבזוק אבקת סוכר

על העוגיות השלמות להפוך אותן ולמלא עם כפית בריבה אדומה
לסגור עם העוגיה שיש עליה אבקת סוכר

אפשר להכין את העוגיות עם קורצן פרח שגם הוא יפה מאוד

מתכון להכנת עוגיות במילוי ריבה אדומה

החומרים להכנת הבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס + 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר

כוס וחצי קמח (225 גרם סה"כ)

2 כפיות תמצית וניל

למילוי:

ריבה אדומה

אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנת הבצק:

מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה אבקת הסוכר ותמצית הוניל, מעבדים כ-20 שניות עד לקבלת קרם אחיד.

מוסיפים לקערה את הקמח ומעבדים לזמן קצר, רק עד אשר מתקבל בצק אחיד. מוציאים ועוטפים בניילון נצמד.

מכניסים את הבצק למקרר לשעתיים לקירור.

מחממים את התנור לחום בינוני,  אצלי זה על 180 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפיה.

מניחים על משטח עבודה נייר אפיה ומקמחים אותו קלות, מקמחים גם את המערוך. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ.

קורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות, יצאו לנו 36 עיגולים , או פרחים תלוי בקורצן שבחרתם.

קורצים במרכז מחצית מעיגולי הבצק עיגולים קטנים. אפשר להשתמש בפית מזלף חלקה, ראו בתמונות.

אופים כ-12-15 דקות או עד אשר השוליים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

אופן הרכבת העוגיה:

מחצית מהעוגיות ללא חור יש להפוך לצד התחתון, להניח במרכז כל עוגיה כפית שחוקה של ריבה אדומה.

על העוגיות עם החור באמצע יש לבזוק אבקת סוכר לפני שמכסים על עוגית הריבה.

לוקחים כל עוגיה עם חור שכבר בזקנו עליה אבקת סוכר ומכסים על העוגיה עם הריבה,לוחצים בעדינות עדינות להצמדה.

רק לאחר שהעוגיות התקררו באופן מוחלט אני מרשה להכניס אותן לכלי אטום עם הפרדה בין שכבה לשכבה בנייר פרגמנט, או ניילון.

עכשיו שהעוגיות ריבה כבר מוכנות תתכבדו ותכבדו את האורחים שלכם.

הכי מתאים למשלוח מנות.

========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. מעולים לא מפסיקה להכים אותם

השאר תגובה

Scroll To Top