עוגה ריקוטה בחושה עם צימוקים ושוקולד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגה ריקוטה בחושה עם צימוקים ושוקולד

עוגה ריקוטה בחושה עם צימוקים ושוקולד

עוגת ריקוטה בחושה, משובחת ומענגת בטעמה, בשילוב עם צימוקים ובתוספת שבבי שוקולד. העוגה מתאימה לחג שבועות ולימי חול

ורד בת אחותי ילדה בן. כנהוג אצלנו בכל המסיבות המשפחתיות כולנו נרתמים (האחיות, הגיסות וכמובן אליס) להכנת המתוקים למסיבה. כאשר שאלתי את אחותי רחל "איזה עוגות את רוצה שאכין"? תשובתה היתה – לא עוגות קרם.

אני רציתי להכין עוגה שעדיין לא הכנתי אותה ושלא נמצאת אצלי במתכונים. במקרה הייתי בקניון וליד בית הקפה שישבתי יש כמובן את החנות של צומת ספרים, עיני נפלה על הספר של בני סיידא, דפדפתי ואהבתי את העוגה הבחושה והנהדרת הזו שמתאימה בדיוק לאירוע חלבי וקוצרת מחמאות. אז אני מבקשת להגיד תודה לקונדיטור בני סיידא על ההשראה (אני כמובן הוספתי למתכון שוקולד קצוץ אשר משביח את טעמה). לורדושה ולאיל מזל טוב להולדת בר בנם הבכור.

החומרים להכנת העוגה                                    בקערת מערבל חמאה וסוכר לערבול

לערבל את התערובת                                        להוסיף את תמצית הוניל ולהמשיך לערבל

להפסיק את פעולת המערבל ולגרד מסביב את כל התערובת עם מרית גומי – להוסיף את הביצים אחת אחת עד להטמעה

לאחר ערבול הביצים                                           הוספת הריקוטה או לחלופין מיכל של שמנת חמוצה

לנפות את הקמח                                           הוספת הקמח לתערובת לסירוגין עם השמנת המתוקה

הוספת השמנת המתוקה וערבול                        לסנן את הנוזל בו הושרו הצימוקים- לקמח אותם

הוספת הצימוקים לתערובת וערבוב                                הוספת השוקולד הקצוץ וערבוב

כך התערובת נראת לפני מזיגתה לתבנית – שימון תבנית קוגלהוף סיליקון (אפשר בתבנית 26 עגולה) פיזור שברי שקדים בתחתית התבנית

מזיגת תערובת העוגה לתבנית                                      יש לשטח את כל התערובת באופן שווה

העוגה בתנור נאפת                                                                       לאחר האפיה

לקחת צלחת הגשה להניח מעל ולהפוך את העוגה                    להסיר את התבנית בעדינות

העוגה נהפכה על צלחת להגשה                                העוגה לאחר חיתוך ראו כמה היא יפה ומנוקדת

עוד צילום יפה מזוית עליונה

מתכון להכנת עוגה בחושה עם ריקוטה, צימוקים ושוקולד

החומרים להשרית הצימוקים:
כוס צימוקים בהירים מושרים ברבע כוס של קוניאק או ברבע כוס של ליקר תפוזים (אפשר להשרות רק במים)
2 כפות קמח לקימוח הצימוקים לאחר ההשריה וסינון הנוזלים
החומרים לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
כוס ושלושת רבעי סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים שלמות
250 גרם גבינת ריקוטה ( או 1 מיכל של שמנת חמוצה)
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 מיכל של שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
במערבל מכניסים חמאה רכה, סוכר ותמצית וניל. מערבלים במשך 2 -3 דקות עד להטמעה. להוסיף את הביצים אחד אחד וממשיכים לערבל.
עוצרים את פעולת המערבל ומגרדים את כל התערובת מסביב עם מרית גומי. מוסיפים את הגבינה או השמנת חמוצה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הקמח המנופה לסירוגין עם מיכל השמנת מתוקה . מערבלים כ- 3 דקות עד להטמעה. להוסיף את הצימוקים המקומחים ואת השוקולד הקצוץ. לערבב עד להטמעה.
לשמן היטב תבנית קוגלהוף מספר 26  (אפשר לשמן תבנית עגולה מספר 26 או תבנית עם חור רגילה). אפשר לפזר בתחתית התבנית שבבי שקדים מולבנים.
למזוג את התערובת לתבנית ולשטח באופן שווה.
לחמם תנור על חום של 180 מעלות זמן אפיה כ-55-60 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים .
אפשר לבזוק אבקת סוכר על פני העוגה.
העוגה טעימה חלבית וחגיגית, הוכנה במיוחד למסיבת הברית של בר בנה של ורד.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top