עוגת אנגלית מהירה מ-5 מצרכים | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת אנגלית מהירה מ-5 מצרכים

עוגת אנגלית מהירה מ-5 מצרכים

עוגה אנגלית המזכירה את עוגות התה של שעה 4 בבריטניה, עוגה עדינה במרקמה ובטעמה ומורכבת מ-5 מצרכים בלבד

את המתכון הטעים והענוג הזה קיבלתי מבת דודתי רחל לזר האהובה. אתם בטח כבר מבינים כמה הוא ישן ועתיק אבל משתבח עם השנים.

עדי שלי בעלת הטעם והטועמת שלי לכל המתכונים מבקשת תמיד בזו הלשון, אמא אולי תכיני את העוגת אינגליש קייק! את זוכרת שאני ודודי היינו קטנים תמיד הכנת את העוגה הטעימה הזאת. כמובן שהכנתי אותה מאז כמה וכמה פעמים ולכן החלטתי לשתף אתכם במתכון המעלף. מאחר וחג השבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, אני מציעה להכין את העוגה המיוחדת בפשטותה ובטעמה, כמובן שתקצרו מחמאות רבות.

אני מבקשת להודות באופן מיוחד לחברתי מיה קוסשוילי בעלת הדף "מוגש באהבה" אשר ממנה שאבתי את הרעיון לקישוט עם מפית תחרה, תודה לך מיה יקרה.

לקוראי היקרים ♥ מאחלת אפיה מהנה ומוצלחת! שימרו על המתכון הוא בהחלט מתאים לחג השבועות ולכל ימות השנה.

החומרים להכנת העוגה

ביצים שלמות וסוכר בקערה
להקציף את הביצים לקצף תפוח ובהיר

להוסיף את החמאה המומסת
לערבב את התערובת

לסנן את הקמח, מחציתו להעביר לתערובת ולערבב
להוסיף חצי מיכל של יוגורט ( או שמנת חמוצה ) ולערבב

     

להוסיף את יתרת הקמח ולערבב שלא יהיו גושים
אפשר עם מטרף

2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומסוכרות
למזוג את התערובת באופן שווה
לפזר מעל סוכר וניל

העוגות לפני כניסה לתנור
העוגות בתנור נאפות

אפשר לאפות בתבניות מתכת
לשים בתחתית נייר אפיה ולשמן
למזוג את התערובת ולפזר מעל סוכר וניל

לאחר האפייה
בעודן בתנור

אם רוצים אפשר להשאיר את העוגות בתבניות
לאירוח יש להוציא את העוגה מהתבנית ולפזר אבקת סוכר

שיטת קישוט נלקחה מחברתי מיה קוסשוילי האלופה
מניחים מפית תחרה על העוגה ומפזרים מעל אבקת סוכר

מתכון לעוגה אנגלית

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות קלות

החומרים:
כוס וחצי סוכר
4 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי קמח תופח
חצי גביע יוגורט (100 מ"ל)

אופן ההכנה:
– להכניס לקערת מערבל את הביצים (אפשר במטרפה ידנית) להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקצף תפוח ובהיר.
– להמיס את החמאה במיקרוגל (אפשר על הכיריים) לאחר שהתקררה מעט למזוג על הביצים ולערבב עד להטמעה.
– לנפות מחצית מהקמח על התערובת ולערבב, להוסיף את היוגורט ולערבב, להוסיף את יתרת הקמח ולערבב היטב
אפשר עם מטרפה על מנת למנוע גושים.
– לשמן 2 תבניות אינגליש קייק ולפזר מעט סוכר בתחתית. למזוג את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות, לפזר מעל סוכר וניל, כן לא לשכוח.
– להכניס את התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 35-40 דקות. לנעוץ קיסם ולוודא שהעוגה נאפתה.

לקישוט:
אבקת סוכר
מפית תחרה מבד או מנייר
– להניח את המפית על העוגה הקרה ולפזר עם מסננת את אבקת הסוכר. להסיר את המפית ועכשיו יש לכם עוגה מקושטת.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. ברכה אברהמי

    מעולה ותודה

  2. אפשר לשים שמן במקום חמאה?
    ואם כן כמה?

  3. מושלמות!! תודה יהודית <3

השאר תגובה

Scroll To Top