רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / ספינג' סופגניה מרוקאית

ספינג' סופגניה מרוקאית

סופגניה טעימה ומתוקה, ספינג' מרוקאי לחנוכה ולכל ימות השנה

באחד הימים הוזמנתי לסדנת חנוכה, ההזמנה הגיעה מדפני שופרסטאר, המנהלת את קהילת הנסיינים של שופרסל.

מאוד שמחתי להשתתף ולפגוש את כל חברותי הבלוגריות!!!

השף של הסדנא חילק משימות לפי המתכונים, והנה יונית צוקרמן חברתי הבלוגרית

באה בהצעה מאוד מפתה. ההצעה באה בזו הלשון, יאללה בואו נכין ספינג' ! שיהיה ברור המתכון בכלל לא היה ברשימה.

שינסנו מיד מותניים ונכנסנו למטבח לחפש את כל החומרים הרצויים והתחלנו בהכנת הבצק.

את הטיפים הנהדרים של יונית חייבים ליישם במתכון.

את ההתפחה היא עשתה בתנור (היינו קצרים בזמן), את הטיגון בצ'יפסר, הסופגניות המרוקאיות יצאו לה רכות נימוחות וטעימות.

לדעתי זו היתה גולת הכותרת של הסדנה.

יונית יקרה! תודה לך על מתכון טעים.♥ תודה על מפגש מהנה.

ספינג' בלוג9

 

 

החומרים להכנה הבצק

 

לנפות את הקמח בקערה גדולה
להוסיף שמרית או שמרים יבשים ולערבב

להוסיף את הסוכר ולערבב היטב
להוסיף מלח

להוסיף את השמן
להוסיף את כל המים ולהתחיל ללוש

ללוש ולאסוף את כל הקמח שבקערה
מקבלים בצק דביק מאוד וזה בסדר להמשיך ללוש

בקצה הקערה להוסיף 2 כפות גדושות של שמן
להתחיל שוב ללוש בתנועות של זריקת הבצק

להמשיך ללוש עד אשר השמן נטמע בבצק

הבצק רך ודביק וזה בסדר
לכסות עם ניילון ומגבת ולהניח במקום חמים להתפחה

הבצק לאחר שעה של התפחה הכפיל את נפחו
להכין סיר עם שמן עמוק – קערה עם מים – צלחת הגשה או מסננת

לחמם את השמן(על אש קטנה ) להרטיב ידיים
לקחת חתיכת בצק לגלגל ולעשות חור באמצע – להכניס לטיגון

לטגן משני הצדדים עד להשחמה קלה
להוציא ולהניח במסננת

לפזר מעל סוכר – לאכול חם חם

 

מתכון להכנת ספינג'
החומרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית 50 גרם)
4 כפות סוכר
1 כף מלח שטוחה
רבע כוס שמן
3 וחצי כוסות מים (חמימים מעט)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לנפות את הקמח, מעל להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף את הסוכר ולערבב.
להוסיף את המלח ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את כל כמות המים. להתחיל ללוש ולאסוף את כל הקמח מהתחתית.
ללוש מספר דקות, יתקבל בצק מאוד מאוד דביק וזה בסדר. להוסיף לקרקעית הקערה כ -2 כפות גדושות של שמן (זה בסדר גמור , הפטנט הוא של יונית).
להתחיל ללוש שוב את הבצק ובתנועות של הקפצה, עד אשר השמן יטמע בכל הבצק.
לכסות את הבצק בניילון גדול, מעל להניח מגבת גדולה. להתפיח במקום חמים. זמן התפחה כשעה, או עד אשר הבצק יכפיל את נפחו.
לקחת בקבוק שלם של שמן ולמזוג לסיר עמוק, לחמם את השמן על אש קטנה (אסור שהשמן ירתח מידי).
להרטיב את הידיים ולקחת חתיכת בצק לגלגל אותה בידיים רטובות, לעשות חור באמצע (כמו בייגלה), להניח בזהירות בתוך סיר הטיגון.
לטגן את הסופגניות מספר דקות משני הצדדים, עד אשר מתקבל צבע זהוב ענברי.
להוציא את הסופגניות עם כף מחוררת, להניח במסננת או על גבי צלחת, לפזר מעל סוכר.
מתכון מנצח להכנת ספינג'מוציא לשון תודה רבה לך יונית צוקרמן.

========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

IMG_3878

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top