סמבוסק עם חומוס | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סמבוסק עם חומוס

סמבוסק עם חומוס

סמבוסק עם חומוס, טעמי ילדות, הכי טעימים, מתאים לכל ארוחה

 

סמבוסק עם חומוס, בשבילי זה זיכרונות ילדות רחוקים וטעימים! השבוע החלטתי להכין למרות שהיה מאוד חם והטיגון דורש מאמץ רב, התוצאה נפלאה וטעימה.

את הסמבוסק הזה היו מכינים אצלנו בשכונה ( כל השכנות ) בחג פורים ושולחים במשלוח מנות. תמיד אהבתי את טעם החומס החרפרף במילוי.

את ההשראה למתכון  לקחתי הפעם מספרה של פסקל פרץ רובין " מטעמי עירק "  תודה לך פסקל.

חברים יקרים♥ אתם יכולים להכין את הסמבוסק כבר היום או לשמור את המתכון במחברת המתכונים שלכם.

מאחלת לכם המשך ערב נעים וטעים.

 

סמסוסק עם חומוס בלוג6

 

מילוי הסמבוסק

סמסוסק עם חומוס בלוג1

 

סגירת הסמבוסק עם חלבון ביצה ( לבן )

סמסוסק עם חומוס בלוג2

 

עוד שיטה לרידוד הבצק

סמסוסק עם חומוס בלוג3

 

הסמבוסק נכנס לטיגון

סמסוסק עם חומוס בלוג4

 

להניח על נייר סופג

סמסוסק עם חומוס בלוג5

 

להגיש חם חם

סמסוסק עם חומוס בלוג8

 

מתכון להכנת סמבוסק

 

22-25 סמבוסק תלוי בגודל העיגול

חומרים למלית החומוס:

3/4 שקית גרגרי חומוס קפוא של סנפרוסט או כל חברה אחרת ( אפשר להשתמש בכוס וחצי גרגרי חומוס יבש, יש להשרות לילה)

2-3 כפות שמן קנולה

2 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון ( מי שלא אוהב יכול להוסיף חצי כפית )

1/2 כפית בהרת ( אני לא הוספתי לא אוהבת )

1/2 כפית פפריקה אפשר חריפה

אופן הכנת המילוי:

אם מחליטים להשתמש בגרגרי חומוס יבש, יש להשרות במים למשך לילה. לסנן את החומוס, לבשל במים כ-45 דקות או עד לריכוך. טוחנים את גרגרי החומוס במעבד מזון ומעבירים לקערה נקייה.

מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה וריכוך, מוסיפים לחומוס הטחון ומערבבים, מתבלים במלח, בפלפל שחור, כמון, ופפריקה, טועמים ואם חסר מלח אפשר להוסיף טיפה. לכסות את הקערה בניילון ולהכניס למקרר.

 

חומרים להכנת הבצק:

4 כוסות קמח ( כחצי ק"ג )

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים ( אפשר חצי שקית שמרית 25 גרם )

50 גרם מרגרינה מומסת ( או שליש כוס שמן )

2 כוסות מים לפי כוס מידה

קורט מלח

1 חלבון לסגירת הסמבוסק וליצירת דבק

שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנת הבצק:

בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה המומסת ( או שמן ) קורט מלח ומים בהדרגה תוך כדי לישה, לשים עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק. לכסות את הבצק בניילון או מגבת ולהניח להתפחה של 30 דקות ולא יותר.

מחלקים את הבצק ל 2- מרדדים כל חלק על משטח מקומח, לקמח גם את המערוך, לקרוץ עיגולים עם מקד או עם כוס מעט רחבה, להניח בכל עיגול מלית של חומוס, למרוח חלבון ביצה (לבן) מסביב לכל עיגול ולקפל את הסמבוסק לשניים. משהים להתפחה נוספת של כ 20 דקות.

מחממים שמן עמוק במחבת או בסיר, מוסיפים כל פעם כ 3 סמבוסק ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב מבריק. להגיש חם חם.

 

סמסוסק עם חומוס בלוג7

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. המתכון של הסמבוסק מעולה יצא לי טעים וכולם השתגעו על זה

  2. יהודית .
    ממש ממש סמבוסק נהדר יאמי.

  3. יהודית יקרה
    אשמח אם תשתפי אותנו במרק פרסי נהדר חורשט סבזי
    יש הרבה גרסאות למרק זה.ואני מעוניית למכון ממך.את מעוררת בי השראה והרבה מתכונים שלך כבר הכנתי בהצלחה רבה.

  4. קרן גם אני אשמח להעלות את המתכון לחורשט סבזי, צריכה להכין לצלם ולרשום לכם מתכון, עכשיו יש לי אתגר

השאר תגובה

Scroll To Top