רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / סמבוסק מטוגן עם ג'אבן גבינה

סמבוסק מטוגן עם ג'אבן גבינה

סמבוסק מטריפים והפעם במילוי של גבינה הורסת, גבינת המוצרלה משדרגת ומשביחה את הטעם, אל תוותרו. תכינו תכינו

רציתי להכין סמבוסק אבל קצת שונה, תמיד הוא ממולא בחומוס טחון ויש בו תבלינים לרוב.

שאלתי את סיגל מה היא מציעה לי להכין במילוי של הסמבוסק? זה היה ברור שהיא תגיד לי " תכיני כמו שאמא שלי מכינה!

סמבוסק ממולא בגבינה אבל לטגן ולא לאפות" האמת זו ממש הברקה! כי מה יותר מתאים בחנוכה מאשר סמבוסק מטוגן, מלא בגבינה,

כאשר נוגסים בסמבוסק מרגישים כמו לבה רותחת שנוזלת, והבצק כזה טעים וקריספי שאי אפשר להפסיק לאכול.

אני אכלתי במעמד הטיגון 4 כאלה, וואוו שאף אחד לא ישמע! אבל לא יכולתי להתאפק!  עד הדלקת הנרות כמעט ולא נשאר כלום בקערה.

שלחתי לסיגל תמונה לאחר ההכנה והיא התמוגגה.

אל תוותרו על גבינת המוצרלה כי היא עושה את כל הטעם והעניין

חברים יקרים♥ תכינו תכינו ואני אשמח לראות את התוצרים שלכם בפייסבוק

חג חנוכה שמח מלא בטיגונים וטעמים♥

 

 

החומרים להכנת הבצק

 

במיקסר לשים את כל החומרים וללוש עם וו לישה

להתפיח את הבצק עד אשר יכפיל את נפחו בערך כשעה וחצי

 

החומרים להכנת מילוי הגבינה

 

הבצק תפח וגם תערובת הגבינה מוכנה

לקרוץ עיגולים ולרדד עם מערוך

למלא בתערובת הגבינה לסגור ולהדק עם מזלג

לטגן את הסמבוסק בשמן חם אבל לא רותח מידי

להפוך לצד השני ולטגן – להוציא את הסמבוסק עם כף מחוררת

 

הסמבוסק הטעימים לאחר טיגון

 

מתכון להכנת סמבוסק מטוגן עם גבינה

 

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כפית שמרים יבשים (או שמרית)

1 כף סוכר

1 כף שטוחה של מלח

רבע כוס שמן

שתיים וחצי כוסות מים פושרים (כוס מדידה)

לטיגון:

שמן לטיגון

אופן הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה, מכניסים קמח מנופה, כפית שמרים ומערבבים, מוסיפים את כף הסוכר ומערבבים, בצד התערובת שמים כף מלח ומערבבים, מוסיפים את השמן ומתחילים לערבל, מוסיפים את המים בהדרגה עד אשר מקבלים בצק רך שמתלפף על וו הגיטרה.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, משמנים קערה בינונית, משמנים מעט את הבצק ומניחים בקערה.
מכסים את הקערה עם ניילון, עושים חור למעלה בניילון, מכסים עם שמיכה. משאירים להתפחה של שעה וחצי או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

החומרים למילוי הגבינה:

קופסה של גבינה בולגרית 16% של פיראוס תנובה

גבינת מוצרלה באריזה של תנובה 150גרם

2 כפות גבינה צהובה מגוררת

חצי קופסה של קוטג'

1 ביצה L

מעט מלח, קמצוץ פלפל שחור

הכנת המילוי:

לגרר את הגבינות בולגרית מוצרלה וצהובה, להוסיף קוטג', לטרוף ביצה ולהוסיף, לערבב היטב ולתבל עם מלח ופלפל שחור

מילוי הסמבוסק וטיגון:

לאחר שהבצק תפח ללוש מעט, לקרוץ עיגולים, לרדד כל עיגול עם מערוך, למלא עם כפית במילוי הגבינה.
לסגור את העלה, לקחת מזלג ולסגור מהצד הפתוח, זה ימנע מהגבינה לגלוש בזמן הטיגון.

להניח את הסמבוסקים שעדיין לא טוגנו על משטח העבודה.

בסיר רחב למזוג שמן בגובה של הסמבוסק, לאחר שהשמן מתחמם (לקחת כף עץ ולהכניס את הידית לשמן, אם השמן יוצר בועות סביב הידית אז השמן מוכן לטיגון.

להכניס לסיר בכל פעם 4 סמבוסקים, לטגן משני הצדדים עד אשר נקבל צבע זהוב חום, להוציא את הסמבוסק עם כף מחוררת לצלחת או קערת הגשה, אני תמיד מעבירה למסננת שיש בתוכה נייר סופג.

תחכו רק דקה ואז תתחילו לזלול, הגבינה נוזלת כמו לבה טעימה ורותחת והבצק קריספי וכזה טעים!

חג אורים שמח מלא בטעמים וריחות טובים♥

 

==================================================================

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top