רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכונים טבעונים / סלט כרוב ופיצוחים ברוטב חמצמץ

סלט כרוב ופיצוחים ברוטב חמצמץ

סלט כרוב ברוטב חמוץ מתוק בתוספת של פקאן סיני, צנובר ושומשום קלוי. הסלט שיהפוך את האירוע להכי טעים

סלט כרוב חגיגי  וטעים כזה עדיין לא טעמתם.

לפני מספר שבועות העלתי תמונה של הסלט ופתאום ראיתי שיש ביקוש רב למתכון, כמו שאתם מכירים אותי הכנתי שוב את הסלט צילמתי וערכתי ומאחר שהבטחתי, העלתי את המתכון לבלוג.

טוב אז את המתכון החגיגי הזה קיבלתי לא פחות ולא יותר מאחותי רחל.

אתם לא מכירים אותה נכון! אולי חלקכם, בפעם הראשונה טעמנו את הסלט באירוע משפחתי, אחותי רחל היא אחותי הקטנה , אבל קוראים לה רחל הגדולה, היא הביאה את הסלט והציעה לכולם לטעום ממנו בהצהרה שהוא "שוס " כן ככה היא מדברת אז כמובן כולם טעמו ונשבו בקסמו ביופיו ובטעמו של הסלט.

כבר סיפרתי לכם שאחותי רחל היא אלופה בבישול ואפיה? אז עכשיו אתם יודעים.

תודה לך אחותי היקרה על מתכון נפלא שאנו לא זזים בלעדיו באף אירוע משפחתי.

אוהבת אותך על כל מה שאת עושה בשביל כל המשפחה!

החומרים לסלט
שומשום וצנובר לפני קלייה בתנור
פקאן סיני מסוכר לפני חיתוך

בצנצנת רוטב סויה
שמן

הוספת חומץ
הוספת סוכר
הרוטב מוכן ויכנס למקרר לצינון
השומשום והצנובר לאחר קליה בתנור

הכרוב נקצץ לרצועות דקות
להכניס לקערה
לפני ההגשה בדיוק להרכיב את הסלט
לשים מעל הכרוב את הפקאנים המסוכרים

להוסיף את הצנוברים
להוסיף את השומשום
למזוג מעל את הרוטב שבצנצנת
לערבב עם הידיים ערבוב קליל

להניח את הסלט בכלי יפה בצורת ערמה

מתכון להכנת כרוב עם פיצוחים ורוטב חמצמץ
 
החומרים:
1 כרוב גדול
100 גרם צנוברים
100 גרם שומשום רגיל
100 גרם פקאנים מסוכרים
לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן רגיל
1/4 כוס חומץ רגיל (הדרים)
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
לחתוך את הכרוב לרצועות דקות ולהניח בקערה גדולה.
בתבנית אפיה קטנה יש להניח את השומשום והצנובר ולהכניס לתנור לקלייה.
את הפקאן הסיני לשבור עם מערוך או פטיש שניצל, לא פירורים.
את כל חומרי הרוטב להכניס לצנצנת ולנער, להכניס למקרר עד לשימוש.
ההרכבה:
להכניס לקערת הכרוב את הפיצוחים ומעל לשפוך את הרוטב ולערבב קלות עם הידיים ולהגיש.
======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. מה זה חוץ לבן? הכרחי? אפשר חומץ רגיל?

השאר תגובה

Scroll To Top