רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סלט וולדורף

סלט וולדורף

סלט וולדורף וינאי, מלכותי חגיגי וטעים. במקום מיונז שדרגתי והוספתי שמנת צמחית מוקצפת. תכינו כי המחמאות יגיעו מיד

סלט וולדורף וינאי! כשהחברים היו מגיעים אלינו בשישי או בשבת  להתארח תמיד היה על שולחני סלט וולדורף חמצמץ-מתוק טעים וחגיגי.

הסלט יכול להגיע גם כקינוח לאחר הארוחה (בגלל המתיקות). אצל אתי קורן חברתי משכבר הימים תמיד תמצאו את הסלט הזה בארוחות החגיגיות.

במשך השנים שידרגתי את אחד הרכיבים, במקום להשתמש במיונז אני מקציפה שמנת מתוקה צמחית (לארוחה בשרית) לדרגת הקצפה מעט נוזלית, מערבבת בעדינות ומגישה.

מתיקות השמנת עם תפוחי הגרנד סמית החמוצים כולל הסלרי האמריקאי עושים את הסלט מלכותי וטעים. תוספת האגוזים והדובדבנים רק מוסיפה למראה הקסום של הסלט.

בפעם הבאה שיגיעו אליכם אורחים תכינו את סלט הוולדורף  – המחמאות יגיעו במהרה.

תפוחי גרנד סמית מקולפים לפני חיתוך לאצבעות

כל חומרי הסלט מוכנים לפני ערבוב

כל החומרים נכנסו לתוך קערה והשמנת מוקצפת לפני ערבוב

השמנת המוקצפת נכנסה לקערה ועורבבה קלות בסלט

הסלט מוכן והוכנס לכלי יפה וקושט עם אגוזים דובדבנים ואננס

מתכון לסלט וולדורף

החומרים:
5 תפוחים גרנד סמית
סלרי אמריקאי 2 גבעולים כולל עלים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 מיכל שמנת מתוקה פרווה
קופסה של אננס משומר
מיץ לימון

לקישוט:
6 אגוזי מלך שלמים
דובדבנים מסוכרים
אננס משומר

אופן ההכנה:
– קולפים את התפוחים וחוצים לשניים ולארבע. חותכים לאצבעות ושמים בקערה. מטפטפים מיץ לימון על מנת שלא ישחיר ויתן טעם.
– קוצצים את הסלרי ואת האגוזים ומניחים בקערה.
– קוצצים 4 עיגולי אננס.
– מקציפים את השמנת הקצפה רכה.

ההכנה:
– מוסיפים לתפוחים את האגוזים, הסלרי והאננס ומערבבים בתנועות רכות.
– מוסיפים את השמנת המוקצפת. מעבירים את כל הסלט לקערה יפה ומקשטים.

קוראים וחברים יקרים! אתם מוזמנים להצטרף לדף שלי " קסם של עוגה "  בהנאה רבה.

אתם יכולים להירשם כאן למעלה בצד ימין, להוסיף את כתובת המייל שלכם ולקבל עדכון על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top