רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סופלה שוקולד

סופלה שוקולד

סופלה שוקולדי בתבניות אישיות, בפנים רך ושוקולדי, בחוץ חמים וטעים

קצת לפני חג סוכות ביקשה ממני שובל (בתו של אחי נמרוד) "יהודית אולי תכיני לערב חג את הסופלה שוקולד שלך הטעים". ואני שכל כך אוהבת אותה, החלטתי שזה יהיה הקינוח לחג בשבילה! כמובן שהמחמאות וקריאות ההתפעלות משובל היו מעל ומעבר וגם מכל המשפחה.

חייבת לציין כי במקור המתכון נלקח ממוסף האוכל שף משנת 2009. כמובן ביצעתי שינויים קלים לטובת המתכון.

תודה לך שובלי היקרה♥ דודה יהודית אוהבת אותך מאוד.

שתהיה לך שנה טובה ומוצלחת בכל אשר תפני.

חברים יקרים♥ היום אני משתפת אתכם במתכון מנצח לסופלה שוקולד.

 

 

החומרים להכנת הסופלה

 

שוקולד וחמאה להמיס במיקרוגל
ביצים שלמות בקערה נפרדת מחכים להקצפה

 

יש להוסיף סוכר לשוקולד המומס ולערבב
השוקולד מוכן וגם הביצים הוקצפו

להוסיף את הביצים הטרופות לתערובת השוקולד
לערבב בתנועות רחבות

להוסיף את הקמח המנופה
להוסיף את הקוניאק(לא חובה)

לערבב היטב עם מטרפה עד להטמעה
עם מצקת למזוג את התערובת לתבניות האישיות המשומנות (עד חצי הגובה)
את התבניות האלה מנייר אין צורך לשמן

להטביע בכל תבנית ריבוע של שוקולד
להכניס לאפיה

 

הסופלה לאחר האפייה – בפנים רך ושוקולדי- בחוץ חמים וטעים

 

להמחשה

מתכון להכנת סופלה שוקולד
החומרים:
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
4 ביצים
1 כף קמח רגיל
1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי
אופן ההכנה:
בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.
בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוהה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות. מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר) אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.
יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהם), מכניסים לכל תבנית רבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.
אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.
זמן אפיה של 15 דקות, העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).
יש להוציא מהתנור ולהגיש מיד, אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה.
בהצלחה עם מתכון טעים ומנצח.
====================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. מתאים לי 🙂 🙂 אני עכשו בעינין של פינוקים נראההה סוף
    תודה יהודית כל מתכון שלך נפלא

השאר תגובה

Scroll To Top