רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סופגניות מיני עם אשל

סופגניות מיני עם אשל

סופגניות מיני עם אשל, כל ההכנה בקערה אחת ומטרף, ללא התפחה. סופגניות הכי טעימות

סופגניות מיני עם אשל לכבוד חנוכה  – סופגניות של הילדות הכי נוסטלגיות שיש. אין צורך בהתפחה וההכנה היא בקערה אחת בלבד ובקלי קלות.

אני זוכרת את עצמי ילדה קטנה מכינה את הסופגניות האלה, לוקחת כף של מרק עם חופן מהתערובת, מוזגת לשמן החם ומחכה לנס החנוכה♥ פתאום הסופגניה תופחת ומשחימה! והטעם של עוד נשאר בפה.

חברים יקרים♥ תכינו את הסופגניות מיני האלה ותיהנו מהן בכל ימי חג החנוכה.

מאחלת לכם ולמשפחתי האהובה♥ חג אורים מואר ושמח

סופגניות מיני עם אשל11

 

החומרים להכנת הבצק

סופגניות מיני עם אשל2

 

סינון הקמח והוספת אבקת אפיה

סופגניות מיני עם אשל3

הוספת הסוכר – לטרוף את הביצים ולהוסיף תמצית הוניל

 

הוספת הביצים והוניל לקמח ולערבב
הוספת האשל לתערובת

סופגניות מיני עם אשל4

עם מטרף לערבב ולטרוף חזק
עד אשר מקבלים תערובת סמיכה חלקה ונוזלית מעט

חימום השמן בסיר עמוק – לבדוק חום עם כף עץ
לקחת מהתערובת עם כף של גלידה או רגילה ולמזוג לשמן החם

סופגניות מיני עם אשל5

להוציא את הסופגניות המוכנות עם כף מחוררת
האש צריכה להיות בינונית עד נמוכה כדי שהסופגניות יהיו מוכנות בפנים

הסופגניות מקבלות ידיים ורגלים וזה בסדר גמור לא לדאוג

סופגניות מיני עם אשל6

 

לגלגל את הסופגניות בתוך קערה עם סוכר

סופגניות מיני עם אשל7

 

הסופגניות תפוחות ויפות
לבזוק עליהן שוב סוכר או אבקת סוכר

סופגניות מיני עם אשל9

 

הדלקת נר ראשון של חנוכה

סופגניות מיני עם אשל12

 

מתכון להכנת סופגניות מיני עם אשל

החומרים לבצק:

2 וחצי כוסות ( מדידה ) קמח רגיל

1 שקית אבקת אפיה ( 10 גרם )

2 כפות סוכר

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

2 גביעי אשל ( כל אחד 200 מ"ל )

סוכר לבזיקה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מסננים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה, מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את האשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.

בסיר בינוני מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, בודקים עם החוד של כף עץ, כאשר נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.

לקחת כף של גלידה או כף רגילה, למלא מתערובת הבצק ולהעביר לסיר הטיגון, האש חייבת להיות נמוכה עד בינונית, לטגן משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה רוב הסיכויים שהסופגניה לא תהיה בשלה בפנים.

להוציא את הסופגניה עם כף מחוררת לקערה. למלא צלחת בסוכר ולגלגל את הסופגניות מכל הצדדים. עכשיו אפשר לברך על נרות החנוכה וכמובן לטעום מהסופגניות.

====================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

 

הדלקת נר ראשון של חנוכה

סופגניות מיני עם אשל10

 

סופגניות מיני עם אשל13

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

3 תגובות

  1. תודה רבה יהודית
    חג אורים שמח לך ולסובבים אותך. מזל טוב ליום הולדתך בריאות שמחה וכל אשר תעשי תצליחי

  2. מתכון מוצלח וטעים ללקק את האצבעות. תודה רבה!

השאר תגובה

Scroll To Top