רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סהרוני קוקוס ושקדים

סהרוני קוקוס ושקדים

סהרוני שקדים וקוקוס נמסים בפה – עוגיות הכי טובות עם כוס תה, מתאימות לכל ימות השנה ובמיוחד לחגי תשרי

עוגיות סהרוני קוקוס ושקדים טחונים! עדיין לא התקררו ואישי היקר שואל אומר האם אפשר לטעום! אני עונה בוודאי ורצוי כדי שאשמע את הדעה שלך ( עדי שלי הטועמת והמעבירה ביקורת לא בבית כרגע). איך אישי הגדיר את הטעם!  נמס בפה.  אכן עוגיות שנמסות עוד לפני שמבינים מה קורה, טעימות רכות ועדינות . אני בחרתי קצת לשדרג אותן עם קישוט של שוקולד מומס בצדדים, מה שמשביח אותן וגם נותן להן קצת יופי והדר. מי שרוצה יכול להכין אותן בצורת קעקע עגולים. ברור לכולנו שאלה העוגיות של פעם. ביום שבת בבוקר היינו מניחים על צלחת עגולה את העוגיות מכינים לנו כוס תה מהביל לוגמים וטועמים. אני חייבת להגיד שאת המתכון נתנה לי פרידה עטר, אותה אתם מכירים מפוסטים קודמים, לדברי פרידה המתכון של ג'וליה (חברתה) אשר כיבדה אותה בהן וגם נתנה לה את המתכון. אני לקחתי את המתכון והכנתי אותו לפי ההוראות, לאחר האפייה טעמתי ולמעשה הרגשתי את טעם הקעקע שדודה שרה ( אחות אימי ) היתה מכינה ומכבדת אותנו, עברה בי תחושה נעימה של נוסטלגיה וגעגועים. תודה רבה לפרידה ולג'וליה על מתכון טעים וממכר.

IMG_7150

 

 

החומרים להכנת העוגיות

 

כל היבשים בקערת המערבל
הוספת סוכר וניל

הוספת אבקת האפייה
הוספת המים

הוספת השמן ולערבל במיקסר עד אשר נוצר בצק רך ועדין
הבצק לאחר הלישה

הבצק רך עדין ונעים

לקרוץ עיגולים לגלגל לצורת נחש לעגל בפינות ליצירת סהרונים
לפני כניסה לתנור

הסהרונים בתנור
ולאחר האפיה

אפשר גם לעשות צורה של קעקע עגולים

כמות יפה ונדיבה
ישנה אפשרות לטבול את הסהרונים בשוקולד מומס ליצירת קישוט

תראו כמה שהם יפים
כאשר תכניסו אותם לפה הם ימיסו אתכם ואת החיך

סהרוני קוקוס בלוג10
מתכון להכנת סהרוני קוקוס ושקדים
 
החומרים:
500 גרם קמח רגיל (3 וחצי כוסות קמח ולא יותר)
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס פתיתי קוקוס
1 מחמאה רכה (200 גרם)
חצי כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן רגיל
2 שקיקי סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
.
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערת מערבל עם וו לישה (אפשר עם וו גיטרה). לערבל את כל התערובת עד ליצירת בצק רך ועדין.
לחלק את הבצק לעיגולים קטנים , לגלגל כל עיגול לצורת נחש ולעגל בפינות לצורת סהרונים. ישנה אפשרות לעשות חישוקים (קעקע) עיגול שלם.
להניח בתבנית על נייר אפיה במרווחים שווים. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפיה כ-20-25 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות מעט.
להוציא מהתנור ולצנן לגמרי לפני הכנסתם לכלי אטום.
לקישוט חלק מהסהרונים:
להמיס 50 גרם שוקולד מריר ולטבול את קצות הסהרונים בשוקולד, להניח על נייר אפיה עד אשר יתמצק.
בכמות הזו של המצרכים יצאו לי כ- 80 עוגיות סהרונים.
 
עוגיות שנמסות בפה כדאי ורצוי להכין.
בברכת גמר חתימה טובה
=======================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות

סהרוני קוקוס בלוג11

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. היי יהודית, הכנתי את סהרוני הקוקוס שקדים ואני חייבת לומר שהם יצאו מעולים. מעבר לזה אני רוצה להודות לך על המתכונים הנהדרים ועל הבלוג המשובח שלך שבו את משתפת בנדיבות רבה. גמר חתימה טובה ושנה טובה, יעל 🙂

    • היי יעל, מרגש ומשמח לקבל כאלה מחמאות לכבוד השנה החדשה. אני שמחה שהכנת את הסהרונים ויצאו לך טעימים, כל הכבוד! מאחלת לך ולכל בני ביתך גמר חתימה טובה שנה טובה ומתוקה

  2. היי יהודית תודה על השיתוף במתכונים נהדרים .
    המתכון הנ" ל בלי ביצים ?
    תודה

  3. גם אני הכנתי יצא פצצה. תודה
    מכינה היום עוד נגלה

  4. יהודית יקרה .הים הכנתי את העוגיות המדהימות שלך ,ולא הפסקתי לקבל תשבוחות
    אני מכינה הרבה דברים משובחים משלל המתכונים שאת שולחת לנו וכל מתכון הוא הצלחה בפני עצמה

  5. היי יהודית , הבצק יצא לי מאוד רך , אפילו רך מידי בכדי לעשות את הצורה ולכן הכנסתי אותו לשקית זילוף בכדי ליצור את צורות הסהר , האם כך זה צריך להיות ?

השאר תגובה

Scroll To Top