סברינה אישית ויום צילומים אצל ורד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / סברינה אישית ויום צילומים אצל ורד

סברינה אישית ויום צילומים אצל ורד

מתכון מעולה לסברינות אישיות בטעם של פעם עם קצפת ודובדבן. וגם: יום צילומים במטבחה המהמם של ורד סגל

לפני כמה ימים השתתפתי ביום צילומים נפלא בביתה ובמטבחה של ורד פליס סגל, שהיא אחייניתי היקרה!

עוגת הסברינה שלי כיכבה ביום הצילומים, בפרוייקט המהמם של ורד.

בהזדמנות זאת אני רוצה להגיד תודה לשני ג'יבלי המאפרת ומעצבת השיער המקסימה והמקצועית.

תודה מיוחדת לצלמת המוכשרת ביותר סיון מולוקוב רושיאנו Roshianu & Moloko Photography שהשקיעה ממרצה ומזמנה, על הסטיילינג, המקצועיות הרצינות, על כישרון נדיר ועל יום מופלא שאותו לא אשכח.

לכל החברים היקרים שלי ♥ צפייה נעימה ומהנה בפוסט המיוחד ובאלבום התמונות.

המתכון לסברינה רשום למטה להנאתכם.

בברכת שבת מבורכת וסופ"ש נעים.

יום צילומים אצל ורד בלוג

החומרים להכנת הסברינה

יום צילומים אצל ורד בלוג1

החלבונים והסוכר הפכו לקצף רך וענוג

יום צילומים אצל ורד בלוג4

החלמונים נוספו לקערה

יום צילומים אצל ורד בלוג3

סירופ הסוכר לטבילת הסברינות הקטנות בהתהוות

יום צילומים אצל ורד בלוג5

אני במטבחה של ורד סגל – כמה כיף

יום צילומים אצל ורד בלוג6

הסברינות יצאו מהתנור – לאחר קירור מוחלט שוחררו מהתבניות סיליקון

יום צילומים אצל ורד בלוג7

טבילת הסברינה בסירופ הסוכר

יום צילומים אצל ורד בלוג8

זילוף קרם על הסברינה

יום צילומים אצל ורד בלוג9

הדובדבן שבקצפת

יום צילומים אצל ורד בלוג10

חייבים גם לטעום

יום צילומים אצל ורד בלוג12

מתכון להכנת סברינות אישיות

חומרים לסברינה:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 מיכלי אשל (יוגורט או שמנת חמוצה)
350 גרם קמח תופח (1 שקית קמח אוסם קטנה)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
1/2 בקבוק תמצית רום (בקבוק קטן)

סירופ:
2 כוסות מים (אם מכינים סברינות אישיות יש להוסיף עוד 2 כוסות מים לקלחת)
כוס וחצי סוכר (מי שרוצה להפחית מהסוכר יכול)
1/2 בקבוק תמצית רום (בקבוק קטן)

קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
– להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (לבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב, להוסיף את החלמונים (צהובים) בזרם דק ולקפל לקצף הביצים. לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לתערובת, להוסיף את האשל ולקפל, להוסיף את הרום ולבסוף את הקמח הנותר.
– לשמן תבנית סיליקון בעלת 12 שקעים עם צורת השקעים של הסברינה למזוג מהתערובת לכל שקע עד מחצית מהגובה ולא יותר, העוגה תופחת מאוד. ישנה אפשרות לשמן תבנית אפיה מרובעת (אפשר בתבנית אלומיניום חד פעמית מרובעת) לשים את התבנית אלומיניום בתוך תבנית תנור רגילה לשמור על יציבות העוגה. למזוג את כל תערובת העוגה לתבנית ולאפות.
– להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה של 35 דקות (לנעוץ קיסם במרכז אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
– לקרר את הסברינות האישיות קירור מוחלט, לשחרר אותן מתבנית הסיליקון.
– לקחת כל סברינה ולטבול אותה בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים, להוציא עם כף מחוררת ולהניח על מגש.
אם מכינים בתבנית גדולה, יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב-2 כוסות מים רגילים מהברז ולצנן (כן לא לדאוג זה בסדר).

הכנת הסירופ:
– בקלחת יש להכניס (אם מכינים סברינות אישיות מכניסים לקלחת 4 כוסות מים) 2 כוסות מים וכוס וחצי סוכר, ואת הרום שנשאר חצי בקבוק. לבשל על האש ולאחר שרותח להסיר מהאש. לאחר שהעוגה הצטננה מעט להרטיב עם הסירופ הטעים והמתוק (זאת סברינה, אין מה לעשות מתוקה). לא לחסוך בסירופ לשפוך את הכל על העוגה, לצנן בנתיים במקרר.

הכנת הקצפת:
– במיקסר עם מקצף להכניס את 2 מיכלי השמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, להקציף לקרם יציב.
– לסברינות אישיות: להכניס מהקרם לשק זילוף עם צנטר משונן ולזלף באמצע הסברינה צורה של פרח.
– למרוח את הקצפת על העוגה, אפשר לשמור מעט מהקצפת להכניס לשק זילוף עם מזלף פרח ולקשט, ומעל להניח את הדובדבן האדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.

בהצלחה לכולם, תכינו ותשתפו אותי, כיף יהיה לי לשמוע את דעתכם והאם אהבתם.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יום צילומים אצל ורד בלוג11

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. היי יהודית, אני צמחונית נוטה לטבעונות-בגלל הבת שלי שהיא טבעונית. אני עוקבת אחרי הפוסטים והמתכונים שאת מעלה ומאוד מתרשמת. אבל כמו שכבר אמרתי אני טבעונית ולכן לא יכולה לאפות מהמתכונים שלך.
    יש בך משהו מאוד נקי וטהור את אישה מיוחדת מאוד (ואני לא מכירה אותך) רציתי לפרגן לך למרות היותי טבעונית.
    תמשיכי לעשות חייל. אשמח אם היית אופה גם לטבעוניים שבינינו.

    • וואוו…וואוו… מירב את ריגשת אותי לגמרי! תודה רבה על הפרגון והמחמאות. מעריכה מאוד את מה שאת עושה למען בתך הטבעונית וגם למענך הקרבה לא קלה בכלל. נכון כמעט כל המתכונים שלי הם לא טבעוניים כי כלולים בהם ביצים, יש הרבה מתכונים צמחוניים. יש לי בבלוג הקודם את עוגת הסולת שהיא ממש ללא ביצים ומתאימה לטבעונים, אפילו התפרסמה בעמוד של הטבעונים כאן בפייסבוק. האם עוגת בקלאווה תתאים לך? גם היא מופיעה כאן בבלוג. יש כאן עוגיות שגם הן ללא ביצים ורק עם שמן או מרגרינה. תגידי לי על איזה סגנון את הולכת ונראה איך אפשר לעזור.

  2. יהודית ברוכה תהיי מזכירה לי תמונות מהסרטים של פעם את נראית מקסים והסברינה נראית משהו
    בכלל צילומים נפלאים
    הרבה בריאות

  3. תודה על המתכון
    מי שלא אוהב רום מה אפשר המקום

    • היי מטי, כשאומרים סברינה ברור לכולם שזה עוגה עם רום, שמה הנוסף הוא באבא רום, אבל אם יש רגישות לאלכוהול אז אפשר להכין סירופ סוכר רגיל כמו במתכון ואין צורך להוסיף את הרום. העוגה תצא מאוד טעימה גם ככה.

  4. יהודית יקרה – את נראית בתמונות ממש כוכבת תוכניות טלביזיה – שאפו.
    המתכון נפלא כרגיל ובהחלט אשמח להכין.
    רק שאלה – בהכנת הסברינה את כותבת להוסיף את הקמח עם אבקת האפייה ובסוף כתבת להוסיף את הקמח הנותר – לאיזו יתרת קמח הכוונה? תודה על תשובה בהקדם.

    • היי חדוה, אני מסמיקה מכל המחמאות היפות ומהפירגון. בקשר למתכון התכוונתי שאת הקמח לא להוסיף בבת אחת, עדיף בפעמיים , קצת קמח ואשל ולערבב בעדינות ושוב קצת קמח ואשל ולערבב בתנועות עטיפה.

  5. יהודית תוכלי לצלם לי את תבניות הסיליקון של הסברינה?

השאר תגובה

Scroll To Top