מרק עגבניות ואורז עם מרכיב סודי, תכינו ותיהנו ממרק טעים ובריא
אחותי רחל (כן אחותי הקטנה, אבל הכי גדולה מהחיים) נשואה לחיים גיסי היקר.
כידוע חיים הוא ממוצא רומני, אחותי התוודעה למאכלים בבית אמו והתאהבה בהם.
אחד המאכלים הוא מרק העגבניות הטעים שאמו נהגה להכין.
במשך השנים כולנו טעמנו את המרק וגם התאהבנו במרקמו העדין.
אני בחרתי לחרוג מהמתכון, הוספתי מעט מיץ לימון אשר משדרג את המרק פלאים.
גם אני התפלאתי! מדוע להשתמש בבקבוקי מיץ עגבניות! אבל זה עושה את המתכון .
ניתן להשתמש בעגבניות קלופות, רכות, טחונות במעבד מזון, או במיץ עגבניות.
קוראי היקרים! משתפת אתכם במתכון טעים משביע ובריא.♥
לאחותי רחל היקרה מכל.♥ תודה על מתכון מנצח.
החומרים להכנת המרק
בסיר עמוק שמן ובצל קצוץ
להוסיף גזר מגורד לטגן מעט
להוסיף את 2 בקבוקי מיץ העגבניות
לערבב את התערובת
להוסיף כ -5 כוסות של מים
לערבב ולהביא לרתיחה
להוסיף מלח
להוסיף פלפל שחור
להוסיף סוכר
להוסיף מיץ לימון ולערבב
להוסיף אורז שטוף (3 כפות ) לא יותר
להביא לרתיחה ולערבב
זה הזמן לבדוק תיבול – וממש לטעום
לסגור את הסיר עם מכסה
לתת למרק להתבשל כ-20 דקות על אש בינונית
לבדוק אם האורז מבושל ולכבות את האש
להשאיר את הסיר עם מכסה סגור כ -15 דקות
עכשיו מותר לאכול המרק טעים יותר ביום שלמחרת
שיהיה לכם בתאבון
מתכון להכנת מרק עגבניות רומני
החומרים להכנת המרק:
1 בצל קצוץ דק
1 גזר גדול מקולף ומגורר
3 כפות שמן לטיגון
2 בקבוקי מיץ עגבניות ליטר כל בקבוק
3 כפות אורז שטוף
2 כפות מיץ לימון
5 כפות סוכר
1 כף מלח (יש לבדוק תיבול ולהוסיף לפי הצורך)
1 כפית פלפל שחור
אפשר להוסיף אבקת מרק (מי שאוהב)
–
אופן ההכנה:
בסיר גדול ועמוק, מוזגים שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים.
מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים מעט.
מוסיפים את 2 בקבוקי מיץ העגבניות ומערבבים (לפתיחת הבקבוק יש לנקב את המכסה).
מוסיפים כ- 5 כוסות מים חמים ומערבבים, מביאים את התערובת לרתיחה.
מוסיפים את המלח והפלפל, מוסיפים את הסוכר, לבסוף את מיץ הלימון.
בודקים תיבול, אם חסר מלח או סוכר זה הזמן להוסיף.
מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים, מבשלים את המרק עם מכסה סגור כ – 20 דקות.
לבדוק אם האורז התבשל ולאחר מכן לכבות את האש, להמתין כ 15 דקות ולאחר מכן למזוג לצלחות.
המרק יהיה טעים יותר ביום שלמחרת.
===========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.
נפלא. מעורר תיאבון
היי ערב טוב, תודה על המחמאה. סופ"ש נעים וטעים
נראה מעולה !
מה שכן נראה לי מיותר להשתמש בבקבוקי עגבניות האלה … גם לא תמיד יש בבית וגם מבחינה כספית. למה לא להכין ממים ועגבניות ? אני אשמח למתכון במקום 2 הבקבוקים
היי סיון, במתכון המקורי של אחותי משתמשים עם מיץ העגבניות בבקבוקים, כמובן שאפשר לחלוט 7 עגבניות לקלף לקצוץ להוסיף לסיר ולבשל עם הבצל והגזר לאחר מכן להוסיף מים שיכסו עד כמעט מחצית הסיר. אני מבקשת לא להשתמש ברסק עגבניות. עדי שלי הכינה עם עגבניות טריות ואמרה שיצא ממש טעים. אני עדיין בשיטה של הבקבוקים ונכון זה מאוד יקר, אבל היום גם העגבניות הטריות יקרות.