רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מרק חרירה

מרק חרירה

מרק חרירה כזה טעים בריא ומשביע! עם עדשים, גרגרי חומס, פטרוזיליה וכוסברה – והסוד הוא כמובן מיץ הלימון, תכינו תכינו כי זה הזמן

הבטחתי לעדי הקצינה שלי "מרק חרירה". זכרתי שראיתי את המתכון אצל השף אמנון יפרח מהבלוג "צרמלה".

את החומרים קניתי יום לפני ואפילו השרתי את הקטניות, אבל את המתכון לא מצאתי!

פניתי לאמנון בפרטי, אבל זמני היה קצר, לבסוף לאחר חיפוש קטן והנה מצאתי את המתכון.

המשפחה הרעיפה על המרק מחמאות רבות! כמובן שהקצינה שלי מאוד אהבה♥

לדעתי הלימון במתכון תורם המון לטעם המיוחד והטעים! שתדע שבמרק הזה יש המון ברכה.

כפי שהבנתי בשפה המרוקאית "חרירה" פירושו "משי" אכן המרקם הוא ממש חלק ומשיי.

 

תודה רבה רבה לשף אמנון יפרח על מתכון נהדר.

 

החומרים להכנת המרק:
גרגרי חומוס מושרים מיום קודם
עדשים מושרות לפחות שעתיים

 

בסיר גדול: בצל גדול קצוץ
גרגרי חומוס ועדשים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות

מוסיפים ירק קצוץ: פטרוזילה כוסברה וסלרי אמריקאי
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה

 

קוצצים מעט כוסברה לקישוט
בצלוחית עמוקה מכניסים כף גדושה של קמח עם מים קרים
מערבבים היטב (לרביכה)

מכינים מיץ לימון סחוט

תבלינים אטריות דקות ושמן

 

מוסיפים את התבלינים למרק
מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים היטב שלא יהיו גושים

מוסיפים את מיץ הלימון (בעיני מקפיץ את המנה לגבהים)
מוסיפים אטריות דקות

 

מוסיפים שמן צמחי קנולה (לא שמן זית)
לבסוף מוסיפים חופן כוסברה קצוצה

מביאים לרתיחה ומערבבים שלא יהיו גושים
(אם יוצא סמיך אפשר להוסיף מים) בודקים תיבול ומוסיפים אם צריך מעט מלח

 

המרק מוכן להגשה

 

 

מתכון להכנת מרק חרירה צמחוני

החומרים:

כוס גרגרי חומוס מושרה לילה

כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות לשעתיים

1 בצל גדול קצוץ

חבילת כוסברה קצוצה

חבילת פטרוזילה קצוצה

סלרי אמריקאי קצוץ עלים וגבעול

6 עגבניות רכות טחונות לרסק (השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות)

מיץ מלימון אחד

תבלינים: 

מלח,כורכום ופלפל לבן (השתמשתי בפלפל בשחור)

2 כפות שמן קנולה

לרביכה:

1 כף קמח גדושה עם 2 כפות מים קרים, לטרוף היטב שלא יהיו גושים

אטריות דקות

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

בסיר גדול מכניסים בצל גדול קצוץ, גרגרי חומוס מושרים ושטופים(לשפוך את מיי ההשרייה לכיור) עדשים שטופות, עגבניות מרוסקות.

מעל מוסיפים את כל הירק הקצוץ , מכסים ב- 2 ליטר מים. מבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים .

5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים שלא יהיו גושים. מוסיפים את מיץ הלימון ואת השמן.

מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול.

אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.

 

כדאי להכין את מרק הקטיפה הטעים הזה.

תודה רבה לשף אמנון יפרח מהבלוג "צרמלה" על מתכון נפלא.

=========================================================

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top