רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מעמול נינה וידל

מעמול נינה וידל

מעמולים במילוי תמרים ומעל אבקת סוכר מתקתקה, הפעם המעמול בא בגירסה של רולדה, המתכון של הגברת נינה וידל תכינו ותתאהבו

הכנתי את המעמולים היפיפיים האלה לטקס הענקת דרגת סרן לעדי הקצינה שלי.♥

ביום השני ללחימה ובאופן סימבולי (כך אמר המפקד שלה) קיבלה עדי את דרגת הסרן.

להגיע לבסיס " ולעשות שתיה" לא בא בחשבון, עדי אמרה למפקדים שבלי הוריה היא לא מוכנה לקבל דרגה.

אני כותבת את המילים האלה והדמעות זולגות לי מעצמן! אמרתי לה שלא נורא ובפעם הבאה נעשה לה מסיבה עם כיבוד ושתיה. את עדי אתם מכירים!!! היא אחת שלא מוותרת ובמיוחד לא עלינו ההורים שלה.

אני מצידי כבר בתחילת השבוע ערכתי את כל הקניות וכמובן עשיתי רשימה מה צריך להכין ולהביא לחיילים.

לאחר שעדי אמרה שלא ניתן להגיע לטקס, מאוד כאב לי אבל המשכתי בהכנות והתנהגתי כרגיל.

אבל סוף טוב הכל טוב! קיבלנו אישור להגיע, העמסנו את האוטו בכל טוב. פינקתי את החיילים עם פריקסה, פשטידות בורקסים, סלטים, עוגיות, עוגת דובוש ועוגת קרמשניט, ערכתי שולחן עם מפות ומפיות יפות.

קצין נוסף קיבל גם כן דרגה והביא עוגות. שמחתי לפנק ולשמח את כולם. תודה לכל החיילים והקצינים על המחמאות.♥

מאז הם קיבלו עוד משלוחים ממני, יש להם למה לצפות (הם מכירים אותי וזה בסדר) אוהבת אתכם חיילים שלי.♥

עכשיו אספר לכם מי נתנה לי את המתכון הטעים הזה! גב' נינה וידל המקסימה והחייכנית.

לפני כחודש וחצי דליה פרידמן חברתי ואני הלכנו לבקר את שמוליק ספן ( כן הבדרן והקומיקאי) חבר עוד מימי בית הספר.

במעמד זה גם פגשנו את דודתו נינה וידל (אחות של אמא של שמוליק ) לשולחן הגישו מעמולים כאלה יפים ומקסימים. הייתי חייבת לטעום כי מאוד הסתקרנתי מהטקסטורה, כמובן שביקשתי ממנה את המתכון ורשמתי על דף נייר שהיה לי בתיק. חייבת להגיד שהיא הסבירה ונתנה טיפים ברוחב לב ( שמוליק ביקש שאני ארשום בבלוג שהמתכון הוא מעמול מסרי)
התרגשתי כאשר היא סיפרה שפעם היו צובטים את המעמול בפינצטה, כן של הגבות – ואז ניזכרתי שבילדותי גם כן השתמשו בפינצטה ליצירת הקישוט. את אבקת הסוכר היא מכינה בעצמה על ידי טחינת הסוכר וערבובו עם סוכר וניל.

תודה רבה לך גב' נינה וידל על מתכון טעים ועל טיפים נהדרים!

לקוראי היקרים.♥ אם אתם רוצים להכין עוגיות לחיילים ולשלוח בחבילות, מציעה לכם להכין את המעמולים שנשמרים לאורך זמן.

מאחלת לכל חיילי צבא ההגנה לישראל שיחזרו לשלום

 

החומרים להכנת הבצק

לנפות את הקמח
להוסיף אבקת אפיה

להוסיף את הסוכר ואת סוכר הוניל

להוסיף מיץ תפוזים
לחתוך מזולה לריבועים ולהוסיף
מעל למזוג את השמן

להתחיל לעבד את הבצק עם וו גיטרה

הבצק לאחר לישה ועיבוד רך ושומני למגע
להוריד למשטח עבודה וללוש מעט

 

החומרים להכנת מילוי התמרים
בסיר רחב להכניס את התמרים ולרכך עם כף על אש נמוכה
להוסיף את השמן

להוסיף את הקינמון ולערבב עם כף עץ עד לריכוך
לכבות את האש

לחלק את הבצק ל 6 חלקים
לרדד כל עלה למלבן על משטח מקומח
לשים חלק מתערובת התמרים

למרוח עם פלטה את ממרח התמרים בצורה שווה
לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית תנור בה יש ניר אפיה

לצבוט את הרולדות עם המצבט של המעמולים

לסמן את הרולדות עם סכין עד חצי עומק ולהמשיך לצבוט באופן אלכסוני כל חלק

ישנה אפשרות למלא 2 עלים בממרח שוקולד
לגלגל לרולדה לאחר מכן לחתוך לשושנים ולהניח בתבנית במרווחים שווים

 

רולדות המעמול לאחר האפייה

המעמולים התקררו ונפרסו עד הסוף

גם עוגיות השושנים טעימות ורכות

 

עוגיות השושנים יצאו מהתנור

מתכון להכנת מעמול מצרי (מסרי )
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
חבילה וחצי מזולה (300 גרם) חתוכה לריבועים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים ( אפשר מים)
החומרים למלית:
1 חבילת תמרים מגולענים בוואקום
1/4 כוס שמן
כפית קינמון
אפשרות שנייה:  למלא בממרח תמרים או בממרח שוקולד
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים בתוכה את הקמח המנופה, מעל אבקת אפיה ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים את  המזולה ואת השמן, מוזגים את המיץ  ומערבלים עד אשר מקבלים בצק אחיד רך וגמיש, מורידים את הבצק למשטח עבודה וללוש מעט. (אין להוסיף קמח מיותר)
אופן הכנת המילוי:
פותחים את שקית הוואקום של התמרים ( לקחת סכין ולחתוך מסביב לניילון לשחרור) לחתוך  את עיסת התמרים באופן גס ולהכניס לסיר.
מעל התמרים למזוג את השמן ולפזר את הקינמון,  להמיס על אש נמוכה עד אשר התמרים מתרככים, מידי פעם לערבב, לכבות את האש.
הרכבת המעמול:
לחתוך את הבצק ל 6 חלקים שווים, לרדד כל חלק על משטח מקומח, לקחת 2 כפות תמרים מהסיר ולמרוח בעדינות על הבצק.
אפשר להעשיר את המעמול על ידי מריחת ממרח תמרים כתוספת על התמרים המבושלים.
לגלגל את הבצק הממולא לצורת רולדה ולהניח בתבנית תנור בו מונח ניר אפיה.
למרוח את כל יתר החלקים באותה המתכונת ולהניח בתבנית. לסמן עם סכין עד מחצית הגובה, לאחר מכן לקחת מצבט של מעמולים ולצבוט כל יחידה 3 פעמים באלכסון (ראו בתמונה) אפשר לעשות כל צורה שאתם אוהבים אבל שיהיה יפה ומסודר.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ – 20 דקות או עד אשר מזהיב טיפה, להוציא מהתנור.
רק לאחר שהמעמולים מתקררים לגמרי אפשר לחתוך ולהכניס לקופסא אטומה ( אפשר לפזר מעל אבקת סוכר).
ישנה אפשרות למלא עם ממרח שוקולד, ליצור רולדה ולחתוך לשושנים. להניח את השושנים בתבנית במרווחים ולאפות רק עד אשר מזהיב מעט.
אני רידדתי 4 חלקים ומרחתי בתמרים ,גילגלתי לרולדה וצבטתי עם המצבט, את יתרת הבצק מרחתי עם שוקולד חתכתי לשושנים ואפיתי.
מקילוגרם קמח אפשר להכין גם מעמולים וגם שושני שוקולד.
לאחר שהמעמולים התקררו לגמרי ניתן לפזר מעל אבקת סוכר: טיפ קטן של הגברת נינה וידל.♥ לערבב את אבקת הסוכר עם סוכר וניל
לאחר מכן לפזר מעל המעמולים.
דרך אגב נינה וידל טוחנת בעצמה את הסוכר ויוצרת ממנו אבקת סוכר ( את זה אני מכירה גם מחסידה מרום (ממרוד) אמא של אתי קורן.♥ מעל העוגיות שלה תמיד יש אבקה טעימה ומתקתקה למעלה! בהחלט שווה את אבקת הסוכר המסחרית.
======================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

IMG_0588

 

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. אליפות נראה מדהיםםםם
    אשרייך יהודית

  2. היי אשמח להכין את העוגיות 🙂
    במקום המזולה..שזאת המרגרינה ניתן להתשמש בחמאה . או שעדיף להשאיר כך?

השאר תגובה

Scroll To Top